Zažijte atmosféru irského pubu na pobočkách Bageterie Boulevard. Nové chef menu voní po Guinnessu

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Letos vám kousek této krásné země přináší Bageterie Boulevard ve spolupráci s Frankem Haugtonem v podobě irského chef menu, které voní především po proslulém Guinnessu a whiskey.

Nové irské chef menu je součástí nabídky Bageterie Boulevard od 21. listopadu, kdy jej v pobočce Bageterie Boulevard v Dejvicích slavnostně odhalil sám autor Frank Haugton za přítomnosti majitele Bageterie Boulevard Petra Cichoně a irského velvyslance Alana Gibbonse, který propojení české a irské kultury velmi kvituje. „Jsem rád, že zákazníci Bageterie Boulevard dostanou v nadcházejících měsících možnost vyzkoušet některé chutě Irska. Jsem si jistý, že toto menu s irskou tématikou bude mít u českých mlsných jazýčků velký úspěch,“ uvedl velvyslanec.

Kousek Irska v Česku

Frank Haughton, který pochází z irského hrabství Wicklow, otevřel v roce 1993 v Praze Irish Pub, jež měl jako první ve střední Evropě na čepu legendární irský stout Guinness. Pivo specifické chuti je s Irskem neodmyslitelně spjato, a proto nesmí chybět ani v irském menu v jehož rámci vzniklo za pomoci Franka Haughtona i video, které společně s týmem Bageterie Boulevard natočili přímo v Irsku. Díky němu si mohou zákazníci Bageterie Boulevard užít irskou atmosféru přímo na pobočkách. Frank již od počátku svého působení v České republice podporuje spolupráci mezi českou a irskou komunitou, není tedy s podivem, že Bageterie Boulevard spojila své síly právě s ním. „S našimi zákazníky jsme prostřednictvím chef menu cestovali již do mnoha evropských i mimoevropských regionů, nyní jsme rádi že je to právě krásné Irsko. S Frankem to je velmi inspirativní a příjemná spolupráce,“ doplnil majitel Bageterie Boulevard Petr Cichoň.

Gastronomie s chutí piva a whiskey

Oběd v irském stylu můžete začít polévkou Irish Flag. Pod tímto názvem se ukrývá dýňovo-mrkvový krém, kterému dodává jemnost pomeranč a správný říz zázvor, vše pak zjemňuje krémový sýr a petrželové pesto. Následně máte na výběr mezi Hovězím v Guinnessu a Bylinkovou krůtou se šunkou a whiskey. V bagetě s hovězím se skvěle doplňuje chuť hovězího krku taženého s omáčkou z černého piva Guinness, kyselost nakládané okurky a cibulek spolu s pórkem karamelizovaným s whiskey. To vše doplňuje ještě baby špenát
a čedar. Druhá bageta je dokonalou symfonií krůtích prsou v bylinkách a pečené šunky glazované ve whiskey s medem, jež ladí s brusinkovou omáčkou a petrželkovou nádivkou. Budete-li mít po této hostině ještě prostor na nějakou chuťovku, pak vyzkoušejte bramborové lupínky s příchutí irského stoutu Guinness. V nabídce samozřejmě nechybí ani samotné irské pivo Guinness extra stout.

Chef menu po 40.

Irské menu je v pořadí 40. spoluprací s profesionálními kuchaři v rámci Evropy. Formát chef menu Bageterie Boulevard uvádí již od roku 2011 a ročně jeho prostřednictvím představí čtyři evropské regiony a jejich kuchyni. Bageterie Boulevard působí na českém na českém trhu již od roku 2003 a má 59 poboček. Poslední otevřenou je pobočka ve Štefánikově ulici v Praze.

 

 

 

Reklama

Doporučujeme

Válka o peněženky seniorů: Predátorské firmy proti zranitelným důchodcům

Slibují úlevu od bolesti a spánek jako v bavlnce, místo toho ale zanechají jen prázdný účet a pocit studu. Podvodníci s takzvanými zázračnými polštáři...

Telecí řízek? Chutnější a zdravější volba než kuřecí nebo krůtí

Řízek patří k nejoblíbenějším jídlům v Česku. Většina lidí volí kuřecí nebo krůtí maso, protože je lehčí než vepřové. Jenže existuje varianta, která je...

Návrat do starých časů. Ceny v Penny připomínají dobu před zdražováním

Nákupní horečka zachvátila Česko. Nový leták obchodního řetězce Penny odstartoval cenovou bitvu, v níž se zákazníci přetahují o zlevněné maso a máslo. Akce platná...

Podzim je nejlepším obdobím pro biohacking pleti

Právě teď začíná jedinečné období, kdy můžete svoji pleť zahrnout péčí. Zklidnit ji a vyživit, nechat ji odpočinou a celkově omladit. V létě si Vaše...

„Co mě nezabije, to mě posílí.“ Čtyři cesty, jak proměnit kritiky ve spojence

Slova mohou zranit, ale i posunout dál. Kritici nám nastavují zrcadlo, ve kterém někdy nechceme vidět svůj odraz. Pokud se naučíme číst mezi řádky,...

Čeští důchodci objevují nečekaný trik. Levnější menu stačí vyjednat úsměvem

V některých restauracích v Česku mohou senioři dostat levnější menu nebo drobný bonus, aniž by o tom visela jediná cedule. Stačí se zeptat a...

Tři recepty z jehněčího masa, které si zamilujete

Jehněčí maso je v mnoha zemích považováno za delikatesu. Je jemné, šťavnaté a má lehce nasládlou chuť, která se krásně doplňuje s bylinkami, česnekem...

Jak se po létě dostat zpět do formy: 10 tipů pro efektivní návrat ke cvičení

Léto plné grilování, zmrzliny a odpočinku je u konce a s ním i pocit, že pravidelný trénink je vzdálenou vzpomínkou. Cítíte se bez energie...

Drobné proměny domova, které zlepší náladu. A to bez bourání či přehánění

Atmosféra domova nevzniká výběrem nábytku, ale drobnými gesty, která odrážejí naši každodennost. Není třeba investovat jmění, měnit dispozice ani listovat katalogy. Někdy stačí přesunout...

Jak se zbavit žmolků na oblečení? Pomůže trik z TikToku

Bez houbičky na nádobí si většina domácností neumí představit kuchyň. Ale věděli jste, že tahle obyčejná pomůcka se dá využít i úplně jinak než...

Program ANO počítá s důchodovou revolucí. Kdo si polepší nejvíce?

Hnutí ANO zveřejnilo důchodové priority pro podzimní volby. Chce zastropovat důchodový věk na 65 letech, rozšířit možnosti předčasného důchodu a přidat výraznější valorizace pro...

Povislá víčka nejsou problém. Vizážisté radí jednoduchá řešení

Správné líčení dokáže s povislými víčky zázraky. Díky hře světla, stínu a několika osvědčeným trikům působí oči větší, otevřenější a výrazně mladší. Obočí jako rám...

Máte rádi sýry? Tak to vás jistě zaujmou tyto tři pokrmy

Ačkoliv existují lidé, kteří sýry přímo nenávidí, většina z nás si bez nich neumí svůj jídelníček představit. Navíc jsou nesmírně variabilní. Můžete z nich...

Slunce, které nikdy nezapadá. Proč se v Norsku nemůže spát

Za polárním kruhem nevládne tma, ale nepřetržité světlo. Slunce se tam v létě neztrácí za obzorem a přepisuje lidské vnímání času, těla i duše....

Jak na zářivě bílé ponožky? Zkuste trik, který funguje lépe než drahé prostředky

Bílé ponožky jsou krásné jen do chvíle, než je párkrát obujete a hodíte do pračky. Záhy ztratí svou sněhovou barvu, začnou šednout nebo žloutnout...
Reklama
Reklama
300 x 600 desktop – reklama 3