Zažijte atmosféru irského pubu na pobočkách Bageterie Boulevard. Nové chef menu voní po Guinnessu

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Letos vám kousek této krásné země přináší Bageterie Boulevard ve spolupráci s Frankem Haugtonem v podobě irského chef menu, které voní především po proslulém Guinnessu a whiskey.

Nové irské chef menu je součástí nabídky Bageterie Boulevard od 21. listopadu, kdy jej v pobočce Bageterie Boulevard v Dejvicích slavnostně odhalil sám autor Frank Haugton za přítomnosti majitele Bageterie Boulevard Petra Cichoně a irského velvyslance Alana Gibbonse, který propojení české a irské kultury velmi kvituje. „Jsem rád, že zákazníci Bageterie Boulevard dostanou v nadcházejících měsících možnost vyzkoušet některé chutě Irska. Jsem si jistý, že toto menu s irskou tématikou bude mít u českých mlsných jazýčků velký úspěch,“ uvedl velvyslanec.

Kousek Irska v Česku

Frank Haughton, který pochází z irského hrabství Wicklow, otevřel v roce 1993 v Praze Irish Pub, jež měl jako první ve střední Evropě na čepu legendární irský stout Guinness. Pivo specifické chuti je s Irskem neodmyslitelně spjato, a proto nesmí chybět ani v irském menu v jehož rámci vzniklo za pomoci Franka Haughtona i video, které společně s týmem Bageterie Boulevard natočili přímo v Irsku. Díky němu si mohou zákazníci Bageterie Boulevard užít irskou atmosféru přímo na pobočkách. Frank již od počátku svého působení v České republice podporuje spolupráci mezi českou a irskou komunitou, není tedy s podivem, že Bageterie Boulevard spojila své síly právě s ním. „S našimi zákazníky jsme prostřednictvím chef menu cestovali již do mnoha evropských i mimoevropských regionů, nyní jsme rádi že je to právě krásné Irsko. S Frankem to je velmi inspirativní a příjemná spolupráce,“ doplnil majitel Bageterie Boulevard Petr Cichoň.

Gastronomie s chutí piva a whiskey

Oběd v irském stylu můžete začít polévkou Irish Flag. Pod tímto názvem se ukrývá dýňovo-mrkvový krém, kterému dodává jemnost pomeranč a správný říz zázvor, vše pak zjemňuje krémový sýr a petrželové pesto. Následně máte na výběr mezi Hovězím v Guinnessu a Bylinkovou krůtou se šunkou a whiskey. V bagetě s hovězím se skvěle doplňuje chuť hovězího krku taženého s omáčkou z černého piva Guinness, kyselost nakládané okurky a cibulek spolu s pórkem karamelizovaným s whiskey. To vše doplňuje ještě baby špenát
a čedar. Druhá bageta je dokonalou symfonií krůtích prsou v bylinkách a pečené šunky glazované ve whiskey s medem, jež ladí s brusinkovou omáčkou a petrželkovou nádivkou. Budete-li mít po této hostině ještě prostor na nějakou chuťovku, pak vyzkoušejte bramborové lupínky s příchutí irského stoutu Guinness. V nabídce samozřejmě nechybí ani samotné irské pivo Guinness extra stout.

Chef menu po 40.

Irské menu je v pořadí 40. spoluprací s profesionálními kuchaři v rámci Evropy. Formát chef menu Bageterie Boulevard uvádí již od roku 2011 a ročně jeho prostřednictvím představí čtyři evropské regiony a jejich kuchyni. Bageterie Boulevard působí na českém na českém trhu již od roku 2003 a má 59 poboček. Poslední otevřenou je pobočka ve Štefánikově ulici v Praze.

 

 

 

Reklama

Doporučujeme

3 cviky, které uleví ztuhlým zádům, krku i hrudníku

Bolí vás v bedrech? Máte ztuhlou krční páteř? Nebo se nemůžete ani nadechnout, jak máte stažený hrudník? Vyzkoušejte tři cviky, které pro vás připravila...

„Ubrali mi tisíce korun.“ Lidé se diví, jak je snadné podvést seniory

Vráží se vám na prahu s úsměvem, přináší symbolický dárek a žádá „dobrovolný příspěvek“. Málokdo tuší, že za tím stojí promyšlená past, která obírá...

Sex po čtyřicítce: Méně iluzí, více potěšení. Proč to bývá nejlepší období?

Touha se neměří věkem. Mění se jen způsob, jak ji prožíváme. Právě po čtyřicítce se sexualita může stát nejen radostí, ale i prostorem pro...

Tři snadné recepty na ledový čaj, které vás příjemně zchladí

Čaj je jedním z nápojů, který má velkou popularitu jak u dospělých, tak i u dětí. Pít ho ale nemusíme pouze teplý. Pokud je...

Malé věci, velké výsledky: 7 mikronávyků, které zlepší tvůj život bez revolucí

Někdy stačí málo, aby se v tobě něco zlomilo. Ne velké předsevzetí, ale drobný krok, který nebolí. Právě mikronávyky umí proměnit každodennost v něco...

Když už se kamarádky nehledají na pískovišti: Jak si budovat přátelství po třicítce, čtyřicítce i dál

Ve dvaceti jsme kamarádky sbíraly samy. Na kolejích, v kavárnách, v klubech i přes smích na lavičce. Jenže s lety se proměňuje nejen náš...

Jak naši předkové léčili své neduhy? Pomáhaly potraviny, ale i moč či kravince

Dnes sáhnete po ibalginu nebo zajdete k doktorovi. Ale co když vám bylo špatně před sto lety, kdy žádné léky běžně dostupné nebyly? Naši...

Nová limitovaná kolekce Columbia Heritage přináší remakeikonické rybářské vesty z 60. let v barvách a s potisky drsného oregonského pobřeží

Limitované kolekce Columbia Heritage čerpají každou sezonu inspiraci z ikonického historického oděvu vybraného z archivů značky Columbia, který je s novou kolekcí spojen s jedinečným místem nebo...

„Nevypadám jako dřív.“ Čtenáři se ptají, proč obličej s věkem mění výraz

Vrásky, povolená kůže, změněné rysy. Stárnutí tváře není jen o ochablé pokožce. Podle odborníků hraje zásadní roli i lebka a tukové polštářky, které se...

Voda, která léčí i unavuje. Letní péče o pleť bez extrémů

Léto přináší spoustu radosti, ale i výzev pro naši pokožku. Slunce, pot, klimatizace a změny teplot dělají s pletí divy, které málokdo ocení. Jak...

Děsí vás černající banány? Naučte se je správně skladovat

Banány. Ovoce, které většina z nás miluje, ale taky nám lezou krkem, když během dvou dnů zčernají a zkazí se. Přitom stačí malá změna...

Když se noc mění v saunu. Proč v horku nespíme dobře a jak si pomoct

Letní noc je někdy horší než tropické poledne. Člověk se převaluje, vzduch stojí, polštář pálí. Tělo touží po chladu a odpočinku, ale místo toho...

Magie ve flakonu nebo marketing pro zoufalé? Testujeme feromonové vůně

Slíbí ti přitažlivost na první pohled, probuzené touhy a pohled přes celou místnost. Feromonové parfémy znějí jako zázračné afrodiziakum ve flakonu. Ale fungují opravdu,...

Hudební festival Hrady CZ se tento pátek a sobotu přesouvá na Rožmberk nad Vltavou s Kabátem, Richardem Krajčo, Dymytry či Benem Cristovao

Na putovním festivalu dále vystoupí Divokej Bill, Sofian Medjmedj, Visací zámek, Tomáš Klus a další Na 20. ročníku festivalu Hrady CZ na Rožmberku vystoupí kapela...

Burger King rozkřupal léto. Letní limitka Summer Crunch křupe až za roh

Řetězec Burger King znovu ovládla letní limitovaná nabídka s názvem Summer Crunch, která staví na zážitku z intenzivní křupavosti a přináší sezonní kombinaci ingrediencí,...
Reklama
Reklama