„Šest z deseti Češek drží opakovaně dietu. Těžce shozená kila však ve více než 90 % naberou rychle zpět, protože se vrátí ke svému nezdravému jídelníčku,“ vyplývá to ze studie společnosti KetoFit, která vyvinula dietu ušitou na míru českým ženám a po jejím absolvo
„Šest z deseti Češek drží opakovaně dietu. Těžce shozená kila však ve více než 90 % naberou rychle zpět, protože se vrátí ke svému nezdravému jídelníčku,“ vyplývá to ze studie společnosti KetoFit, která vyvinula dietu ušitou na míru českým ženám a po jejím absolvování je učí zdravě jíst.

„Čím drastičtější dieta, tím raději ji české ženy vyzkoušejí a čekají zázraky navěky. Jenže tak to není. Spousta diet dokáže udělat více škody než užitku. Ženy si během nich odvápní kosti, ztratí velké množství potřebných vitamínů, minerálů i živin a navíc si často vypěstují šediny a zhorší zrak,“ varuje Filip Degl ze společnosti KetoFit. Ta po řadě průzkumů vynalezla systém, který stojí na bázi ketonové diety.

Lidé si pod tímto názvem většinou představují jen to, že se zvýší příjem bílkovin a naopak se sníží příjem sacharidů na minimum, ale to je jen pověstná špička ledovce, která je vidět.
„Aby to fungovalo, je potřeba správný mix živin, jednoduchý návod a jednoduchá příprava. Právě tato dieta by českým ženám měla vyhovovat nejvíce, protože jejich největší slabinou je podle našich studií nadměrný příjem moučných sacharidových potravin,“ upřesňuje Filip Degl s tím, že jakmile je ženy přestanou jíst, sníží se hladina hormonu inzulínu, který provokuje chuť na sladké a sníží se chuť na jídlo obecně.
Nejíst moučná jídla vypadá jako snadná záležitost, ale často se objeví jiný problém a tím je hlad. „I to bylo potřeba vyřešit, stejně jako to, aby se tělo nepoškozovalo. Proto jsme do celkem sedmi jídel denně přidali jednatřicet živin a vitamínů, které jsme zjistili, že Češkám chybí nejvíce,“ vysvětluje.
Při KetoFit dietě ženy zhubnou cca 2,5 kilogramu za týden a nepociťují hlad, v jednom intervalu by ji neměly držet déle než tři týdny.
„Ženy přeučíme v jejich stravovacích návycích. Nejprve používají naše výrobky a dodržují jednoduchý návod. Po třech týdnech umějí spontánně zdravě jíst, aniž by si uvědomily, že se něčemu učily. Už během diety ženy s naší pomocí přecházejí na zdravou stravu připravovanou z běžných surovin. Vzděláváme je formou internetového zpravodaje, mohou se radit s naším výživovým poradcem nebo zdarma vyzkoušet zdravé vaření podle receptů, které aktualizujeme na portále ketofit.cz.“
5 tipů na zdravá a chutná jídla, se kterými zaručeně zhubnete:
Vydatná snídaně
Pražená falešná omeleta
Potřebujeme: 1 zelenou papriku, 1 červenou papriku, menší cibuli, 2 slepičí bílky, sůl, pepř, drcenou červenou papriku
Postup: Na menší lžičce másla osmahneme najemno nakrájenou cibulku. Přidáme na kostičky nakrájenou červenou a zelenou papriku. Osolíme, opepříme. Zalijeme rozšlehanými bílky a posypeme práškem z červené papriky. Smažíme z obou stran.
Zdravý oběd
Zelná polévka
Potřebujeme: 500 ml vývaru, 200 g kyselého zelí, 100 g hlívy ústřičné, malou cibulku, lžíci smetany 30%, drcený kmín dvouletý, sůl, pepř, lžičku másla
Postup: Na lžičce másla orestujeme najemno nakrájenou cibulku. Přidáme pokrájené kysané zelí a hlívu ústřičnou. Osolíme, opepříme, přidáme špetku kmínu a zalijeme vývarem. Krátce provaříme, aby zelí zůstalo křupavé. Necháme vychladnout, přidáme smetanu.
Zapečený špenát s vajíčkem a cuketou na česneku (porce pro 2 osoby)
Potřebujeme: 200 g listového špenátu, 200 g cukety, 3 slepičí bílky, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, menší cibuli
Postup: Na menší lžičce másla osmahneme najemno nakrájenou cibulku. Zapékací mísu vyložíme pečicím papírem. Dáme do ní na kostičky nakrájenou cuketu a orestovanou cibulku. Jemně osolíme, opepříme. Zakryjeme listovým špenátem. Přidáme 2 stroužky rozmačkaného česneku. Opět osolíme, opepříme a přelijeme rozšlehanými bílky. V troubě pečeme na 150 °C 30 minut.
Svačina trochu jinak
Kedlubnová pomazánka na svačinu
Potřebujeme: 100 g kedlubnu, 100 g polotučného tvarohu (z vaničky), 20 g eidamu 20%, sůl, pepř, chilli papričku čerstvou nebo lžičku plnotučné hořčice, stevii
Postup: Kedlubnu i eidam nastrouháme najemno. Smícháme s tvarohem. Přidáme špetku soli, špetku pepře, velmi slabě přisladíme stevií. Přidáme malou lžičku plnotučné hořčice, případně chilli. Vše důkladně promícháme. Pomazánku můžeme namazat na kolečka okurky hadovky.
Náš tip: Tuto pomazánku lze připravit alternativně bez eidamu a mazat ji na olomoucké tvarůžky.
Večeře jako umění
Rolky debrecínky plněné vaječnou pomazánkou
Potřebujeme: 50 g debrecínské pečeně, 100 g polotučného tvarohu (z vaničky), dvě vejce uvařené natvrdo bez žloutku, 2 červené ředkvičky pálivé, petrželovou nať, sůl, pepř
Postup: Ředkvičky nastrouháme najemno. Přidáme špetku soli, špetku pepře, vše zamícháme do tvarohu. Přidáme petrželovou nať. Slepičí bílek vmačkáme vidličkou. Jednotlivé plátky debrecínské pečeně pak plníme pomazánkou a srolujeme.
Sladká tečka nakonec
Tvarohová dobrota
Potřebujeme: 150 g měkkého vaničkového tvarohu polotučného, 100 g reveňových stonků, 1 příchuťovou tabletu KetoFit vanilka nebo oříšek
Postup přípravy: Reveňové stonky oloupeme a pokrájíme na malé kostičky. Mezitím na lžičce vody rozpustíme 1 příchuťovou tabletu nebo polovinu tablety od každého druhu (karamel, vanilka). Kostičky nasypeme do tvarohu a přidáme lžíci s rozpuštěnou tabletou. Vše dobře umícháme.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)