Deset super chlapských pochoutek

Sdílet článek

Reklama
Reklama

1) Španělský vepřový burger

Obrovský vepřový burger s hromadou cibule, papriky, česneku. To vše zalité majonézou, hořčicí a kečupem. Jako přílohu si můžete dát hranolky se zeleninovou oblohou. K zapití se hodí pivo. Příprava je jednoduchá, zvládne ji prostě každý – stačí z mletého vepřového masa utvořit placky, osolit, případně okořenit dalším kořením a hodit na rozpálený olej na pánvi.

2) Guláš s fazolemi a klobásou

Pořádný pálivý guláš, podobný, jaký si dávají Bud Spencer a Terence Hill ve svých filmech. Aby nebyl „hladový“, je v něm nakrájená klobása a spousta cibule. Jako příloha se podávají topinky nebo bramboráčky. Co na zchlazení? Pivo!!
A příprava? Stačí osmahnout asi 4 nadrobno nakrájené cibule na oleji, přidat na kousky nakrájené maso podle vlastního výběru, přikrájet klobásku. Vše opečeme a zalijeme asi ½ litrem vody, na zahuštění použijeme jednu nebo dvě plechovky naložených fazolí.

Mrkněte na: Další recepty

3) Pizza s černými fazolemi

Nejlepší pizza se údajně dělá v Chicagu, ale takovouhle si můžete klidně udělat sami doma. Budete potřebovat těsto, rajčatový protlak, spoustu rajčat, cibule, papriky, salámu, sýra a černé fazole. To všechno rozprostřete na rozválené listové těsto, které běžně koupíte a dejte péct do trouby.

Tip: Poté, co je pizza hotová, na ni kápněte trošku olivového oleje. Chuť se pak posune úplně do jiné dimenze!

Jojo, a pivo by k tomu taky šlo!

4) Sekaná

Sekanou v našich luzích a hájích zná snad každý. Není nad to, dát si babiččinu čerstvou sekanou. Jako příloha se volí buď chléb, nebo brambory, záleží jen na vás. Aby talíř nevypadal poloprázdný, doplňte ho o zeleninu.

Ano, překvapivě i k tomuto pokrmu se hodí pivo!

Takhle si jednoduchou sekanou připravíte doma: Do 1 kg mletého hovězího přidáte 2 vejce, sůl, pepř
a 3 rozdrcené stroužky česneku. Vše dobře promícháte, vytvarujete ze směsi váleček nebo dva a pozvolna (asi při 150 °C) pečete v troubě, do zhnědnutí.

 

5) Smažený kuřecí steak s omáčkou

Kuřecí steak sice není top chlapské jídlo, ale i tak většina z nás ocení maso na talíři. Lepší je stehenní než prsní, protože je šťavnatější. Přidejte česnekovou omáčku nebo dresink a jako přílohu zvolte hranolky nebo brambory.

K pití si dejte, co chcete! Ničím to nemůžete zkazit!

Postup: Kuřecí maso osolte, lehce naklepejte jen pěstí a hoďte na vroucí olej na pánvi. Smažte po obou stranách.

 

6) Hovězí maso s paprikami

Tohle je opravdová lahůdka! Propečené hovězí kousky spolu paprikou. Pokrm se dá zjemnit zakysanou smetanou a mrkví. Jako přílohu můžete podávat bramboráčky, topinky, hranolky. Ničím to nemůžete zkazit!

Tip: Výborný zážitek je jíst maso rovnou z litinové pánve!

Celé to pak spláchněte zlatavým mokem.

Recept: Kousky hovězího zadního masa hoďte na pánev, na které jste předtím osmažili do „sklovata“ 2 najemno nakrájené cibule. Zprudka maso opečte, přidejte na kousky nakrájenou papriku a vzápětí lehce zaprašte moukou a pálivou paprikou (koření). Dobře zamíchejte a podlijte vodou, kterou necháte vydusit.

 

7) Zapečené vepřové kotlety

Na obrázku je kotleta s chilli omáčkou, jako příloha mix zeleniny a gratinované brambory.

Zapéci je však možno prakticky s čímkoli. Taková nivová omáčka povýší toto jídlo na úplně jiný level. Jako přílohu si dejte brambory s cibulkou a zalijte je také touto omáčkou.

Postup: Kotletu klasicky naklepeme a osmahneme zprudka na oleji, mezitím si připravíme nivovou omáčku jednoduše tak, že necháme v troše smetany rozpustit kousky nivy a mícháme, dokud nezhoustne. Chilli omáčka je ještě jednodušší, stačí do výpeku z masa přidat pořádnou dávku sušeného chilli, dobře promíchat a nakonec zjemnit trochou sladké smetany.

 

8) Kuře na pivě

Velice jednoduchá příprava. Kuře strčíte do trouby, polijete pivem, okořeníte podle sebe a necháte pozvolna péct, dokud nemá kůrčičku. Nejjednodušší je podávat s chlebem. Žádné příbory, prostě utrhnete celé stehno, strčíte si ho do pusy a pak vyplivnete kosti. Žádná romantika!

 

9) Vepřový gyros

Nakrájejte vepřové maso na slaboučké plátky, které zprudka osmažíte. Pak je vložte do housky, zasypejte cibulí nakrájenou na kolečka. Nějaká ta zelenina se bude také hodit.

Takovou mastnotu musíte zapít pivem.

 

10) Sendvič z bizoního steaku marinovaný pivem

Vrcholem labužnického umění je bizoní steak na pivě. Naložte maso (místo bizona poslouží i pořádný kus hovězího steaku) do piva, okořeňte a nechte pár hodin uležet. Mezi tím opražte chleba, usmažte cibulku, pak
i samotné maso!

Podávejte na chlebu s cibulkou a salátem!

Pití – pivo!

 

Užijte si chvilku, kdy nejste v tréninku a dejte si do nosu. Pivo je sice nejideálnější nápoj ke většině těchto úžasných pokrmů, ale moc to s ním nepřehánějte! Příště už se opět budeme věnovat vaši linii a tréninkovým plánům!

 

 

 

 

Zdroj: fitplus.cz

 

 

 

 

Reklama

Doporučujeme

Máte problémy s osteoporózou? Vyzkoušejte lněné semínka! Mají mnohem více vápníku než mléčné výrobky

Všichni víme, že kosti potřebují pro svůj vývoj dostatek vápníku. Jehož zdroj je hlavně v mléčných výrobcích. Ovšem ne každý si ho může dopřát....

Nechte mrkev vyniknout! Připravte si z ní třeba tyto tři nevšední pokrmy

Mrkev máme často zařazenou jako zeleninu do polévky či na přípravu omáček včetně národního pokladu svíčkové. Tato zelenina si však zaslouží víc prostoru, a...

Objevte krásy portugalského vinařství

Portugalské vinařství se ve světě těší velmi dobré reputaci a tato jihozápadní země Evropy je opravdovým rájem pro milovníky tohoto lahodného moku. Díky různorodým...

10 vteřin stačí: cvik, který uleví celému tělu

“Během chvilky si protáhneme celou páteř, uvolníme ramena a neskutečně dobře uděláme
i zkráceným svalům na zadní straně stehen. Doporučuji nastavit si na mobilu budík a tento cvik opakovat každou hodinu. Naše tělo pak nebude mít šanci ztuhnout a začít bolet,” říká pohybová specialistka Zuzana Rybářová, která pořádá celodenní kurzy Restart těla, pro vás vybrala cvik, který můžete dělat i v práci – stačí se jen zvednout ze židle…

Třešně zrají jako o život. Zkuste si z nich připravit tři netradiční recepty

Milovníci třešní si v těchto dnech přichází na své. Šťavnaté a sladké ovoce momentálně zraje jako o život a majitelé stromů s těmito plody...

Jíte málo kiwi? Děláte chybu! Má víc vitaminu C než pomeranč a podpoří tvorbu kolagenu

Vitamin C patří mezi prospěšné látky, které prospívají našemu imunitnímu systému a podpoří i rychlejší uzdravení při nachlazení. Věděli jste však, že tento vitamin...

Bezinkový sirup má blahodárné účinky. Pomůže i s nachlazením a jeho výroba je snadná

Bezinky začínají kvést už v květnu. Poznáme je snadno podle jejich bílých květů a na podzim už mají černé plody. Bezinky se těší velké...

Hledáte si novou práci? Dejte si pozor na těchto 5 chyb, díky kterým váš životopis personalista vyřadí ze hry

Tipů jak správně napsat životopis je mnoho. Věnují se profesnímu profilu kandidáta, dosaženým vzděláním i dovednostmi. Taky upozorňují na pravopisné chyby, které vám dokážou...

V dětství jsme ji často trhali a žvýkali. Udělejte si nápoj z této kyselé byliny, pomůže pří rýmě i lupénce

Až ji uvidíte na louce, určitě si ji nespletete. Stačí utrhnout pár lístků a sníst. Pojďme se podívat v čem je šťovík prospěšný pro...

Chorvatsku už pomalu odzvonilo. Na paty mu šlape levnější destinace, stejné moře a méně turistů

Chorvatsko v létě každoročně navštíví spousta turistů, kteří se oblíbili nejen čisté moře, shovívavé ceny (tedy alespoň dříve), ale taky snadnou dostupnost autem. Dnes...

Jak se osvěžit v horkých letních dnech? Zkuste tyto tři polévky

Léto je v plném proudu a s ním přichází i chuť na lehká, svěží jídla, která nás nezahlcují, ale naopak příjemně osvěží. Pokud patříte...

Udělejte si čistku v mrazáku! Co radí odborníci vyhodit, abyste si neohrozili zdraví?

Mrazničku používáme doma snad všichni. Je to skvělý pomocník pro úschovu potravin, které by za jiných okolností neměly takovou trvanlivost. Ruku však na srdce,...

Dřevěné vařečky a prkénka bývají záslužnými pomocníky v kuchyni. Co však na jejich používání říká odborník?

Ačkoliv by se mohlo zdát, že s nástupem plastových výrobků se stanou dřevěné vařečky a lžíce pouhým přežitkem, opak je však pradou. Tyto nástroje...

Čtyři flašky ve skříni, tři v botníku. Manžel s pitím přestat nedokázal, bohužel

Kdo se v životě potýkal s nějakou závislostí, tak ví, že je to běh na dlouhou trať. Týká-li se problém přímo někoho z vaší rodiny, situace bývá o to bolestnější. Někdo vyhraje, někdo to vzdá. Můj manžel bohužel přestat pít nedokázal.

Trápí vás neustálý boj s černými tečkami? Zkuste domácí masky, výsledky vás překvapí

Černé tečky nás dokážou potrápit v každém věku bez ohledu na typ pleti. Jestliže i vy se s nimi potýkáte, určitě víte, že je...
Reklama
Reklama