400g kuřecího masa – kuřecí prsa, jemně nasekané nebo mleté
1 lžíce pražené rýže prášek (k dispozici na asijských trzích, nebo si můžete vytvořit svůj vlastní pražením syrové rýže na suché pánvi do hnědé barvy)
3 lžíce nasekaných čerstvých lístků koriandru
2 jarní cibulky, nasekané
2 lžíce nasekané šalotky,nebo cibule
3 polévkové lžíce nasekané máty
1/2 lžičky sušených pražených chilli papriček
2 lžíce limetkové šťávy
1 a 1/2 lžíce rybí omáčky
čerstvý koriandr nebo máta na ozdobu..
Rozehřejeme pánev přidáme kuřecí maso a na mírném ohni mícháme dokud bude maso propečené. Restujeme s trochou oleje a vývaru. Odložíme z tepla a scedíme přebytečnou vodu. Přidáme rybí omáčku a limetkovou šťávou.
Spojíme a přemícháme všechno spolu s koriandrem, cibulí, šalotkou, mátou, rýžovým práškem a sušeným chilli. Množstí chilli podle chuti. Podávejte ihned .