Chcete překvapit dezertem k sobotní kávě? Vyzkoušejte čokoládovo-kávový dort!

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Čekáte návštěvu a chcete ji ohromit přímo famózním dezertem? V tom případě nemusíte již dál hledat, protože dnes se s Vámi podělím o recept na čokoládovo-kávový dort, se kterým jistě uspějete!

000000000000aaaaaaa

Suroviny:

Těsto:

  • 4 vejce
  • 120 g moučkového cukru
  • 1 Kofila
  • 110 g polohrubé mouky
  • ½ kypřícího prášku do pečiva
  • 1 lžíce kakaa
  • sůl

Krém:

  • 3 Kofily
  • 600 ml smetany ke šlehání
  • 3 ztužovače šlehačky
  • 6 lžic kávového likéru

Na ozdobu:

  • 1 Kofila
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 lžíce moučkového cukru

 

Příprava:

Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky vymícháme s cukrem do pěny. Do žloutkové pěny postupně přidáváme Kofilu rozpuštěnou ve vodní lázni. Nakonec vmícháme mouku s kypřícím práškem a kakaem. Ze zbylých bílků ušleháme se špetkou soli tuhý sníh, který zlehla přidáme do těsta. Těsto vylijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a dáme péct.

Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 25-30 minut. Mezitím si připravíme krém. Kofily rozpustíme ve vodní lázni ve 100 ml smetany ke šlehání, poté je přidáme ke zbylé smetaně, zamícháme a dáme na půl hodiny vychladit do lednice. K vychlazené smetaně přidáme ztužovač šlehačky a vyšleháme do tuha.

Po upečení stáhneme z korpusu pečící papír a necháme vychladnout. Po vychladnutí rozřízneme korpus na půl . Horní polovinu rozdrobíme, smícháme s 6 lžícemi kávového likéru a vzniklou hmotu naneseme na korpus. Nakonec na dort naneseme ušlehanou smetanu, přes sítko posypeme směsí kakaa a moučkového cukru, ozdobíme kousky Kofily a dáme ztuhnout do lednice.

Je dobré dort nechat v lednici přes noc, aby mohl krém pořádně ztuhnout. Když jej ale připravíte brzy ráno, k odpolední kávě již můžete podávat.

 

Vyzkoušeli jste? Jak vám chutnalo?

 

Markét ,)

Reklama

Doporučujeme

Zdravé sladkosti: Letní dezerty, které hýčkají tělo i duši

Když ovoce zpívá na talíři, léto chutná ještě lépe. Jak si dopřát sladké bez výčitek? Objevte recepty, které spojují zdraví s radostí. Ovocné symfonie na...

Největší pasti na bakterie u vás doma. Na tyhle věci raději sahejte s rozmyslem

Možná si myslíte, že největší semeniště bacilů je vaše toaleta. Jenže opak je pravdou. Koupelnu většina z nás pravidelně čistí, zatímco jiné předměty bereme...

Simona Stašová jako studnice energie: Dědictví Bohdalové i vlastní vášeň

Simona Stašová je důkazem, že vitalita může být nejen otázkou genetiky, ale především disciplíny, vášně a neochvějné oddanosti řemeslu. Na jevišti srší silou připomínající...

Unavená, nikoli líná: O ženské únavě, která si zaslouží být vyslyšena

Mnoho žen prožívá každý den s pocitem, že chvíle klidu musí být vykoupena výkonem. V okamžiku, kdy se zastaví, přichází neklid. Vina. Hlasy v...

Šikland uzavře léto velkolepou derniérou – akční divadla, poslední ohňová show a netradičně i móda

Tradiční derniéra v největším přírodním zábavním parku v Česku Šikland se letos ponese ve výjimečném duchu. Poslední prázdninový víkend, 30. a 31. srpna, nabídne Šikland to nejlepší...

Retro citrusové želé je zpátky na scéně. Udělejte si ho doma a vraťte se do dětství

Pamatujete na ty barevné, cukrem obalené půlměsíčky, které voněly po citronech a pomerančích? Citrusové želé patřilo mezi sladkosti, které znala snad každá rodina. Bylo...

Design, výkon a technologie: to je letní MUST HAVE od Niceboye. Zasoutěžte si o tuhle stylovku!

Léto je ideální čas na aktivní životní styl! Ať už holdujete běhání, cyklistice nebo trávíte dovolenou horskými túrami, chytré hodinky jsou rozhodně MUST HAVE....

Zář jako hvězda: Umění péče o pleť v horkých letních dnech

Když slunce líbá tvář, pleť vypráví příběh. Jak ji udržet svěží a plnou života i v parném létě? Odhalte triky, které promění péči v...

Chuť léta: Recepty, které roztančí vaše chuťové pohárky

Když letní vánek nese vůni ovoce a bylinek, kuchyně se mění v umělecké plátno. Jak připravit pokrmy, které oslavují léto 2025? Ponořte se do...

Rizoto třikrát jinak. Zkuste tento oblíbený pokrm v různých variantách

Rizoto patří mezi pokrmy, které jsou na první pohled jednoduché, ale když se udělají správně, promění se v lahodnou delikatesu. Základem je kvalitní rýže...

Láska v drobnostech. Naučte se, jak správně prohloubit vztah 

Když letní slunce roztápí starosti, láska kvete v drobnostech. Jak prohloubit svůj vztah v létě 2025? Objevte gesta, která spojují srdce. Malá gesta, velké příběhy Léto...

Zapomeňte na zničené konečky. Jak přežít léto s krásnými vlasy?

Léto je krásné období, ale vlasy v něm dostávají pořádně zabrat. Slunce, chlor, mořská voda… všechno to, co milujeme, může naše vlasy ničit. Naučte...

Jak skladovat vejce, aby vydržela čerstvá klidně i rok? Trik našich babiček funguje dodnes

Vejce patří k nejvděčnějším potravinám. Jsou plná kvalitních bílkovin, minerálů i vitaminů, mají málo kalorií a v kuchyni se dají použít na tisíc způsobů....

Venku léto, uvnitř zima: jak si s touhle kombinací poradit, a přitom být stylová?

Léto nás, co do výběru outfitu, umí pěkně potrápit. Zvlášť, chodíte-li do kanceláře. Ráno po cestě se pečete v halence jako v sauně, a pak vás...

Kouzlo letních večerů: Jak proměnit noc v oslavu lásky

Když hvězdy rozsvítí oblohu, letní večery zvu k romantice. Jak proměnit noc v nezapomenutelný příběh lásky? Objevte tipy pro rok 2025 plné vášně. Večery, které...
Reklama
Reklama