250 ml smetany na šlehání
250 ml mléka
1 vanilkový lusk
4 plátky želatiny
4 lžíce krystalového cukru
-
g jahod
2 lžíce bílého balzamikového krému Kalamáta Papdimitriou s pomerančem a citrónem
Postup:
Mléko, smetanu cukr a dřeň z vanilkového lusku zahřejeme v kastrolku na cca 60 °C.
Vmícháme plátkovou želatinu, kterou jsme nechali změknout ve studené vodě a vymačkali jsme z ní přebytečnou vodu. Tekutou směs přecedíme do formiček a necháme v chladničce nejlépe přes noc vychladnout.
Polovinu jahod rozvaříme s cukrem a citrusovým balzamikovým krémem a rozmixujeme do jemné omáčky.
Vychlazenou panna cottu vyklopíme z mističek, přelijeme vychlazenou ovocnou omáčkou a ozdobíme druhou polovinu jahod.

