Tvarohový koláč s drobenkou a borůvkami. Ten prostě musíte vyzkoušet!

Tvarohový koláč s drobenkou a borůvkami. Ten prostě musíte vyzkoušet!

Máte chuť na nějakou klasiku, ale chcete si trochu zároveň zaexperimentovat? V tom případě jistě nepohrdnete tvarohovým drobenkovým koláčem s borůvkami. Je svěží a tááák dobrý.  [caption id="attachment_32572" align="aligncenter" width="314"] foto: pradobroty.cz[/caption] Su


Máte chuť na nějakou klasiku, ale chcete si trochu zároveň zaexperimentovat? V tom případě jistě nepohrdnete tvarohovým drobenkovým koláčem s borůvkami. Je svěží a tááák dobrý.  [caption id="attachment_32572" align="aligncenter" width="314"]SONY DSC foto: pradobroty.cz[/caption]

Suroviny:

Drobenka:
  • 450 g polohrubé mouky
  • 200 g másla
  • 1 vanilkový cukru
  • 180 g cukru krupice
  • 1 lžička prášku do pečiva
Tvarohová náplň:
  • 80 ml mléka
  • 500 g tvarohu (tučný ve vaničce)
  • 1 vejce
  • 130 g cukru moučka
  • 500 g borůvek (nebo směs drobného ovoce s vyšším podílem sladkého druhu)
 

Příprava:

Zapneme troubu na 180° (horkovzduch na 160°C) , hluboký plech (30 x 40 cm) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Necháme povolit máslo na drobenku. Pak přisypeme oba cukry a mouku smíchanou s prášekem do pečiva. Rukou vypracujeme drobenku, která netvoří příliš žmolků (má velký podíl mouky a je poměrně sypká). Do mísy vložíme všechny ingredience na tvarohovou vrstvu a metličkou rozmícháme do hladka. Omyjeme a odstopkujeme ovoce. Na dno plechu dáme 2/3 drobenky a vyrovnáme, aby všude byla stejná vrstva. Posypeme ovocem tak, aby ovoce zakrývalo celou plochu těsta. Na ovoce nalijeme tvarohovou náplň a stěrkou jí rovnoměrně rozetřeme opět po celé ploše plechu. Náplň proteče kolem ovoce a v podstatě se s ním spojí do jedné vrstvy. Nahoru rozdělíme zbytek drobenky a vložíme do rozpálené trouby. Pečeme 50 - 60 minut dozlatova.   Vyzkoušeli jste? Napište nám, jak chutnalo.   Markéta ,)   Autorem receptu i fotek je Marcela z www.pradobroty.cz.