Co si budeme povídat, dezerty, které obsahují alkohol měly, mají a vždy také budou mít něco do sebe. S rumem je né každý spokojen a proto nabízím vhodnou a voňavou alternativu – bábovku s vaječným likérem. Vyzkoušejte.
Suroviny:
- 5 vajec
 - 200 g cukru krupice
 - 1 vanilkový cukr
 - 250 ml oleje
 - 250 ml vaječného likéru
 - 300 g polohrubé mouky
 - 1 kypřící prášek do pečiva
 - (kakao)
 
Příprava:
Celá vejce s cukrem krupicí a s vanilkovým cukrem ušleháme v míse ručním šlehačem do hladké pěny. Za stálého míchání do hmoty přilijeme olej a čtvrt litru vaječného likéru. Potom postupně vmícháme polohrubou mouku, kterou jsme předem promíchali s práškem do pečiva.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy hrubou moukou, nebo strouhankou.
Pokud chceme mít bábovku mramorovanou, do části těsta vmícháme kakao.
Bábovku vložíme do předehřáté trouby a upečeme (asi 45 min).
Vyzkoušeli jste? Jak vám chutnalo?
Markét ,)

