500 g dýně (například muškátová nebo Hokkaido)
1 menší cibule
1 stroužek česneku
50 g hladké mouky
500 ml kokosového nápoje Alpro
500 ml sójové alternativy smetany Alpro Soya Cuisine
200 ml kokosové alternativy smetany Alpro Coconut Cuisine
tymián
olivový olej
sůl
Postup:
Najemno nakrájenou cibuli orestujeme dozlatova na olivovém oleji. Přidáme oloupanou, semen zbavenou a na menší kusy nakrájenou dýni, rozdrcený česnek a tymián. Krátce orestujeme a přilijeme Alpro Soya Cuisine, Alpro kokosový nápoj a kokosovou smetanu Alpro Coconut Cuisine. Po změknutí dýni rozmixujeme tyčovým mixérem. Podle potřeby zahustíme jíškou připravenou z oleje a mouky a dochutíme solí. Polévku provaříme. Pro dosažení jemnější konzistence ji můžeme přecedit přes jemné síto.