Trendy líčení pro léto 2011

Co nosit v kabelce Trendy jsou dva typy lesků na rty, jeden výraznější v studeném odstínu načervenale růžové orchideje a druhý v teplém jemném růžovém tónu. K barvě rtů by měl ladit lak na nehty. To znamená odstíny rudé a růžové, které sluší jak dlouhým nehtům, tak


Co nosit v kabelce

Trendy jsou dva typy lesků na rty, jeden výraznější v studeném odstínu načervenale růžové orchideje a druhý v teplém jemném růžovém tónu. K barvě rtů by měl ladit lak na nehty. To znamená odstíny rudé a růžové, které sluší jak dlouhým nehtům, tak i krátkým drápkům. Velmi praktické jsou i stíny například v tužce či ve rtěnkové tubě, které si můžete vzít do kabelky. Na očních víčkách se nosí odstíny tlumené fialové, hnědé nebo zkrátka obojí dohromady.

Pestrobarevné je vše, na co jen můžete pomyslet: oční víčka, tváře, rty i nehty (velké štěstí, že nám móda nevelí obarvit si do barev duhy i vlasy a obočí… Hnědoočkám  bude nejvíc slušet modrá nebo zelená, modroočky by měly volit oranžovou nebo růžovou, zelené oči výrazně rozzáří tóny syté fialové.

Jak se líčit?
Základem letní pleti je dobře zpracovaný základ tedy make-up. V tomto období, kdy se pohybujeme častěji venku na sluníčku, si můžeme dovolit tmavší odstíny make-upu. Nezapomínejte, ale na kvalitní denní krémy a ochranné krémy proti škodlivým paprskům přímého slunečního záření! Stínování očí může být pro vás zábavnější, když použijete kromě běžných barev i barvy zářivé a trendy.

Oči
Zkuste nalíčit oči například v tónech kanárkově žluté a fialové. Na celé pohyblivé víčko naneste pěnovým aplikátorem žlutý oční stín a rozetřete měkkým štětcem. Pak použijte fialový stín. S nanášením začínejte vždy u vnějšího koutku a rozetřete směrem do středu očního víčka. Na spodní víčko přímo pod řasy naneste také fialový odstín. Opět rozetřete. Vždy by měl být vnitřní koutek nejsvětlejší a vnější nejtmavší. Pro zvýraznění očního stínu můžete pěnový aplikátor navlhčit.

Rty
Při použití výrazných barev na oči, použijte na rty jen tělový nebo čirý lesk. Trendy jsou i rudé rtěnky, ale kdo si na ně netroufne, nechť se do nich nenutí. Stále je také v kurzu přirozený make-up. Bronzová pleť dá vyniknout měděným a zlatým očním stínem. Řasenka s výrazným zhušťující efektem oko otevře a podpoří pohled. Nezapomínejte nikdy na pudr! Pudr dodá tváři zdravý vzhled a navíc budete působit křehce, jemně a něžně. Je to neodmyslitelná součást i vašeho zaběhaného ranního "mini make-upu".

 

 

Jak ošetřit pleť před líčením

Před aplikací make-upu je v horkých letních dnech nezbytné ošetřit peelingem vyčištěnou pleť hydratačním krémem. Ideální variantou, pokud máte čistou pleť bez větších defektů, je použít po hydratování pokožky pouze korektor na drobné defekty a dále bez make-upu jen jemně přepudrovat minerálním pudrem, popř. pro jas a barevné sjednocení pleti použít tvářenku v letním jemně opáleném tónu.

 

Text: Ela Procházková