Bramborové noky se špenátovou omáčkou

600 g brambor2 žloutky100 g polohrubé moukysůl, pepř, špetka strouhaného muškátového oříškuasi 300 g předem upečeného kuřecího masa Omáčka: 1 cibulka1/2 balíčku mraženého špenátu30 g másla30 g hladké moukyasi 250 ml sladké smetanysůl, pepř, muškátový oříšekstrouha


600 g brambor
2 žloutky
100 g polohrubé mouky
sůl, pepř
, špetka strouhaného muškátového oříšku
asi 300 g předem upečeného kuřecího masa

Omáčka:

1 cibulka
1/2 balíčku mraženého špenátu

30 g másla
30 g hladké mouky
asi 250 ml sladké smetany
sůl, pepř, muškátový oříšek
strouhaný parmazán

Brambory oloupejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Sceďte je a ihned prolisujte nebo důkladně rozmačkejte dohladka. Přidejte k nim žloutky, mouku, sůl, mletý pepř a strouhaný muškátový oříšek. Vypracujte hladké těsto a navlhčenýma rukama z něj tvarujte malé noky. Ty vložte do vroucí osolené vody a vařte asi 5 minut. Noky sceďte a uložte do tepla.

Cibulku nasekejte nadrobno a osmahněte na 10 g másla. Přidejte špenát a za občasného míchání krátce povařte, ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. V polovině dávky smetany rozmíchejte metličkou mouku, vlijte do špenátu a za stálého míchání přiveďte k varu. Přidejte zbytek másla a smetany, míchejte a vařte asi 10 minut. Podle hustoty přilijte ještě smetanu. Omáčku podle chuti dosolte a dochuťte kořením. Předem upečené maso nakrájejte a vložte do omáčky prohřát.

Podávejte s vařenými noky, každou porci můžete ještě posypat strouhaným parmazánem.