Nedělní recept v podobě skořicového kringelu. Vyzkoušejte!

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Vítejte u dalšího dílu receptů. Dnes vám představím recept na pochutinu, kterou jsem zařadila do našeho jídelníčku teprve nedávno. Kringel mě vždy lákal, ale vždy jsem se bála náročnosti. Nyní mohu říci všem, kteří se pracnosti obávají, že je to zbytečné. Hrdě tedy do toho!

a

Suroviny:

Těsto:

  • 250ml mléka
  • 50g rozpuštěného másla
  • 4 lžíce cukru
  • 600g hladké mouky
  • 1 kostka droždí
  • 1vejce
  • špetka soli

Náplň:

  • 9 PL cukru
  • 3 PL skořice
  • 100g másla – (rozpuštěné)

 

Příprava:

Do mísy odvážíme mouku a uděláme si důlek do kterého vlijeme odměřené množství vlažného mléka. Do mléka přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek. Pak přidáme vejce, rozpuštěné máslo a špetku soli. Zaděláme těsto, které se nelepí a pořádně vypracujeme, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout.

Po vykynutí si vyválíme velikánskou tenkou placku. Vyvaluje se nejlépe přímo na kuchyňské lince. Potom potřeme rozpuštěným máslem posypeme cukrem a skořicí.

Zamotáme jako na štrůdl a překrojíme podélně po celé délce a zamotáme dva díly do sebe a spojíme do kruhu.

Pečeme na plechu vyložený pečícím papírem nebo podložkou na pečení. Doba pečení je zhruba 40 min na 160 v horkovzdušné troubě. Ale každý se řiďte raději podle sebe a své trouby jak jste zvyklé.

Věnec je opravdu velký, pokud nejste velká rodina upravte si dávkování na polovinu.

Nejlepší je ještě teplý.

 

Vyzkoušeli jste?

 

Markét ,)

Reklama

Doporučujeme

Sleva, o které vám neřeknou. Jak získat chodítka či ortézy za zlomek ceny

Nákup chodítek, ortéz či jiných zdravotních pomůcek nemusí nutně znamenat velký zásah do rodinného rozpočtu. Ačkoli se to může zdát nemožné, existují cesty, jak...

Podzim přeje pohodlí, stylu a eleganci – svrchníky, které vás zahřejí i okouzlí

Kvalitní maxi kabát s perfektním střihem, nadčasový křivák s beránkem i bez nebo dlouhá prošívaná, v ideálním případě nepromokavá, bunda s kapucí, která spolehlivě zahřeje...

Zní jako rajská hudba. Vědci odhalili, jaké jméno je nejpříjemnější pro lidské ucho

Existuje objektivně nejkrásnější lidské jméno? Podle lingvistů z Birminghamské univerzity ano. Po rozsáhlé analýze stovek jmen dospěli k závěru, že nejlibozvučněji pro lidské ucho...

Pepř v kávě? Nečekaný trik, který může nastartovat hubnutí dřív, než dopijete hrnek

Ranní káva je pro mnoho lidí malý rituál, bez kterého se nerozběhne den. Většinou ji pijeme ze zvyku – trochu mléka, možná cukr, někteří...

Ornella Koktová: Hubnout se dá i s čokoládou!

Trojnásobná maminka a úspěšná podnikatelka Ornella Koktová je v jednom kole. Je tváří značky Boobie Tapes a kromě toho má i veleúspěšný podcast. Letos na...

Utajený bonus pro vaše zdraví. Jak získat tisíce korun na prevenci, o kterých netušíte

Věděli jste, že vaše zdravotní pojišťovna vám může přispět tisíci korun na nadstandardní preventivní vyšetření rakoviny? Mnoho seniorů o této možnosti netuší, a přichází...

Sladké halloweenské strašení

Halloween je tady a s ním i naše sladká soutěž o strašidelné bonbónky Haribo. Odpovězte na soutěžní otázku a pětici z vás pošleme pořádnou podzimní nálož...

Past na přátelství. Jak vás může nevinná prosba o „lajk“ připravit o přátele i peníze

Začíná to nevinnou prosbou od přítele či člena rodiny, končit to však může ztrátou tisíců korun. Českým prostředím komunikačních aplikací se šíří nový, zákeřný...

Nehty, které nechcete ukazovat? Plísně umí potrápit, ale existují způsoby, jak je dostat pod kontrolu

Možná to znáte - venku je krásně, ale místo volné obuvi sáhnete raději po teniskách. Ne proto, že by vám byla zima, ale protože...

Tohle je nejlepší keř pro rychlý živý plot. A péče o něj je neuvěřitelně snadná

Toužíte po rychle rostoucím živém plotě, jenž vaši zahradu nejen ohradí, ale i ozdobí? Tavolník van Houtteův je elegantní keř, který na jaře a...

Domov jako hřejivé útočiště. Jak si vytvořit útulnou podzimní atmosféru

Pryč jsou doby křiklavých barev a plastových listů. Podzimní interiérové trendy pro rok 2025 se nesou ve znamení návratu k autenticitě, zemitým tónům a...

Dýňová přesnídávka, která chutná jako od babičky. Jednoduchý recept zvládne úplně každý

Koupit si přesnídávku v obchodě je sice rychlé, ale kdo jednou ochutná tu domácí, pochopí, že tohle se prostě nedá srovnávat. A co teprve,...

Barevný podzim ve vaší kuchyni s výrobky Mlékárny Valašské Meziříčí

Podzim je obdobím plným barev, babího léta, procházek v lese, sběru hub a zpracování plodů z našich zahrádek a zahrad. Toto roční období nabízí...

Proč je vejce superpotravinou: Vědci vyvrací mýty a šéfkuchaři odhalují triky

V nenápadné skořápce se skrývá dokonalý nutriční koktejl i nekonečný kulinářský potenciál. Obyčejné vejce je vправdě malým géniem, jehož hodnotu potvrzuje moderní věda a...

Kouzlo kaki v kuchyni: recepty, které rozzáří podzimní stůl

Podzim je ideální čas zpomalit, zabalit se do huňaté deky a dopřát si dobroty, které hřejí v žaludku i potěší oko. Do popředí teď...
Reklama
Reklama
300 x 600 desktop – reklama 3