Honí vás mlsná? Vyzkoušejte frgálovou buchtu

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Určitě všichni dobře znáte ty úžasné tvarohové, povidlové, či makové obrovské koláče, zalité rumem, které tak krásně voní na každé pouti. Kdo by je nemiloval? V případě, že nemáme čas, nebo prostor připravit pravé frgály, rádi se vrhneme na tuto alternativu, která naše choťové buňky také velmi dobře ukojí.

178279343_XS

Suroviny:

  • 1 hrnek cukr moučka
  • špetka soli
  • lžička strouhané citronové kůry
  • vanilkový cukr
  • půl hrnku oleje
  • 4 vejce
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek hladké mouky
  • půl hrnku mléka
  • prášek do pečiva

Tvarohová náplň:

  • 2 tučné tvarohy ve vaničce
  • cukr podle chuti
  • vanilkový puding

Maková náplň:

  • vařený mák (uvaříme s mlékem, lžičkou perníkového koření, cukrem)
  • povidla

Drobenka:

  • cukr krupice
  • polohrubá mouka
  • máslo
  • špetka soli

 

Příprava:

Vyšší plech si vmažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Připravíme si náplně, tvarohovou a makovou dáme do zdobících sáčků.

Vejce vyšleháme s cukrem,vanilkovým cukrem, kůrou, špetkou soli a olejem do pěny, přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, naředíme mlékem a umícháme hladké těsto. Nalijeme ho na plech. Zdobícími sáčky nastříkáme střídavé pruhy, vždy 1 pruh mák, 1 pruh tvaroh, mezi pruhy lžičkou klademe „bobečky“ povidel. Posypeme drobenkou a upečeme ve vyhřáté troubě na 160st. Pečeme cca 35 minut. Krájíme až po úplném vychladnutí.

 

Vyzkoušeli jste? Jak vám chutnalo?

 

 

Markét ,)

Reklama

Doporučujeme

Pigmentové skvrny po letech na slunci. Mýtus o játrech už neplatí

Tmavé skvrny na kůži nejsou známkou nemocných jater, ale následkem let strávených na slunci. Jak je rozeznat a proč je dobré chodit na pravidelné...

Češi je milují, ale měli by si dát pozor! Kaktusy do bytu nepatří, zvlášť ne do ložnice

Kaktus je na první pohled nenáročná a moderní rostlina, která je ideální i pro ty, kterým jinak pokojovky dlouho nevydrží. V českých domácnostech se...

Zdravé svačinky po celý školní rok

S nástupem nového školního roku se klasicky otevírá téma rychlých, zdravých a chutných svačinek. Usnadněte si každodenní přípravu a zároveň potěšte i ty nejvybíravější...

Dáda Patrasová truchlí. Dceru ztratila v náručí, poslední slova ji zasáhla do srdce

Byla to bolest, která neměla slova. Dáda Patrasová držela svou dceru Aničku v náručí, když vydechla naposledy. Až teď po měsících mlčení našla odvahu...

Toskánsko mimo davy: Objevte kouzlo, které turisté ještě neobjevili

Zapomeňte na přeplněnou Florencii i selfie u Šikmé věže v Pise. Skutečné kouzlo Toskánska najdete v kopcích, kde vinice objímají kamenné domy a život...

Jak zužitkovat celé kuře? Tři recepty, po kterých vám z něj nezbyde nic

Kuře je skvělá surovina. Je cenově dostupné, pro většinu z nás chutné a hlavně se dá celé krásně zužitkovat. Místo toho, abyste koupili jen...

Jak stárneme, běží čas jinak. Mozek mění tok reality

Dětské dny měly šířku oceánu, dnešní týdny připomínají záblesk světla. Čas se nezměnil, ale naše mysl ano. Vědci hledají odpověď, proč se s přibývajícím...

Kolik hodin denně prospat, abyste žili déle? Nová studie má odpověď

Pravidelný spánek není jen otázkou pohodlí, ale podle nové studie přímo rozhoduje o délce života. Vědci zjistili, že rytmus noci a dne má zásadní...

Jak dosáhnout lepšího trávení a štíhlejšího pasu? Vyměňte ranní kávu za vlákninu

Chcete nastartovat metabolismus, podpořit trávení a ještě se cítit lehčí? Nemusíte držet drastické diety ani pít zázračné koktejly z reklamy. Někdy stačí maličkost, jako...

Lékaři mají jasno. Pokud chceš žít déle, zvedni se ze židle a choď

Stačí pohodlné boty a chuť vyrazit. Chůze patří k nejjednodušším a zároveň nejúčinnějším způsobům, jak posílit zdraví a zlepšit náladu. Nemusí to být magických...

Trauma, které nezmizelo: zpěvačka vzpomíná na začátky školního roku

Bára Basiková otevřeně přiznala, že začátky školního roku v ní vyvolávají úzkost i po letech. Vzpomínky na konec prázdnin označila za celoživotní trauma. Školní lavice...

Nejlepší hnojivo na okurky? Najdete ho v příkopu, sklizeň bude díky němu bohatá

Okurky patří k nejoblíbenější letní zelenině, ale zároveň patří mezi nejnáročnější. Pokud jim nedodáte dostatek živin, úroda nebude stát za moc. Plody budou malé,...

Zapomeň na Řím a Benátky. Objev místa Itálie, o nichž se moc nemluví

Když se řekne Itálie, mnozí si hned představí Řím, Florencii či Benátky. Jenže mezi horami, vinicemi a mořem se skrývají místa, kde stále vládne...

Francouzský slaný koláč quiche: Jídlo, které zachrání večeři, brunch i nečekanou návštěvu

Křehké těsto, lahodná náplň a zlatavá kůrka, která voní po domově. Quiche je elegantní odpovědí na otázku, co uvařit, když nemáš čas, ale chceš,...

Papírové utěrky jsou podceňovaným pomocníkem v naší domácnosti. K čemu všemu je lze využít?

Na první pohled to zní trochu bizarně. Přece jen - proč dávat obyčejnou papírovou utěrku do lednice? Jenže tenhle jednoduchý trik se v praxi...
Reklama
Reklama