Veganské špagety bolognese vás dostanou! Další skvělý recept od Pet

Veganské špagety bolognese vás dostanou! Další skvělý recept od Pet


Tuhle směs miluju, dá se použít na tolik způsobů, proto jí vcelku vařím často, jednou na špagety „boloňéééz“, podruhé jí použiju do lasagní a potřetí – nejlínější způsob – na topinky nebo do toustů. Vlastně nejlínější varianta je jí jíst jen tak a ničím to „neředit“ ????  

Špagety bolognese miluju už od dětství, pamatuju si, jak jsme s mamkou vařily chudou verzi z točeňáku nebo gothaje, pak jsme přesedlaly na maso a já si dnes užívám svou „cruelty verzi“ a protože je sakra dobrá, tak moje mamka, ač jinak masožrout neuvaří tuhle směs na špagety jinak než ze sójového masa, a to se počítá! ????

 

SUROVINY

1 balení sójového granulátu od Bona Vita

zeleninový vývar na uvaření sóji

1 velká cibule

3 lžíce řepkového oleje

2 střední mrkve

3 stonky řapíkatého celeru

1 velký protlak

2 lžíce sladké papriky

1 lžíce sušeného oregana

sůl

černý pepř

sladký a ostrý kečup

 

V zeleninovém vývaru si uvaříme sójový granulát a po jeho vychladnutí z něj vymačkáme přebytečnou tekutinu. Do hluboké pánve nalijeme olej a osmažíme na něm cibuli po dobu cca 3 minut. K cibuli přidáme na malé kostičky nakrájenou mrkev a řapíkatý celer a společně další 3 minuty restujeme. Pokud nám směs nepravidelně tmavne a přichytává se, přilijeme 2 lžíce vody, zelenina získá celistvou barvu. Poté přidáme uvařené sójové maso a zarestujeme. Zasypeme mletou paprikou, přidáme protlak, oregano, černý pepř, osolíme, a nakonec přidáme oba druhy kečupu. Je prostě třeba ten sladký i ostrý :) Směs společně provaříme, dochutíme a je hotovo…

Tip: moje mamka nepoužívá mrkev a řapíkatý celer, ale přidává pokrájenou čerstvou červenou
       a zelenou papriku.

 

 

Dobrou chuť s dobrým jídlem přeje Pet :-)

Sledujte veganské recepty na našem i Peti instagramu!

 

Více receptů v sekci "vaříme zdravě a vegan".