Grilovací sezóna je v plném proudu. Vyzkoušejte sýry Rougette, určené přímo na gril

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Tipy na gril – jemně vyzrálé sýry ROUGETTE

Proč servírovat delikatesní, jemně vyzrálý sýr jen tak s chlebem. Nebyla by to škoda? Vyzkoušejte recepty,
se kterými se právem stanete mistrem grilu.

 

Grilovací sýr s listovým salátem a broskvemi
Pro 4 osoby:

2 balíčky (po 180 g) přírodního krémového grilovacího sýra ROUGETTE
1 kousek (cca 20 g) zázvoru
1 stroužek česneku
šťáva z 1 pomeranče
1 polévková lžíce bílého vinného octa
Sůl, pepř
3 polévkové lžíce olivového oleje
1 listový salát
2 broskve
50 g mandlových lupínků
125 g šunky nakrájené na kostičky
1 polévková lžíce kuliček růžového pepře

Jak na to:

  1. Oloupeme zázvor a česnek. Oboje nakrájíme na drobné kostičky. Smícháme pomerančovou šťávu, zázvor, česnek, ocet, sůl a pepř. Vmícháme olej.
  2. Salát omyjeme, otřepeme do sucha a natrháme na kousky. Broskve omyjeme, rozkrájíme na poloviny, odstraníme pecky a nakrájíme na špalíčky. Mandle opražíme nasucho na pánvi do zlatohněda.
    Kostičky šunky osmažíme nasucho na pánvi do křupava.
  3. Grilovací sýr opečeme na rozpáleném grilu nebo na pánvi podle návodu na obalu. Necháme vychladnout a nakrájíme na plátky. Vmícháme salát, nektarinky a zálivku a upravíme do misek. Na jednotlivé porce rozdělíme plátky sýra, mandlové lupínky a kostičky šunky. Posypeme kuličkami růžového pepře.

 

Brambory plněné grilovacím sýrem s chilli
Pro 4 osoby:

2 balíčky (po 180 g) krémového grilovacího sýra Rougette s chilli
4 brambory (cca po 250 g)
1 polévková lžíce oleje
10 snítek bazalky
30 g másla
4 polévkové lžíce smetany ke šlehání
2 čajové lžičky středně ostré hořčice
Sůl, pepř
alobal na brambory

Jak na to:

  1. Brambory důkladně omyjeme, osušíme, potřeme olejem a po jedné je zabalíme do alobalu. Pečeme v předehřáté troubě (elektrická: 200 °C / horkovzdušná: 175 °C / plynová: viz informace výrobce) asi 1 1/2 hodiny. Omyjeme bazalku a otřepeme dosucha. Ze stonků otrháme lístky, několik odložíme stranou na ozdobu a zbytek nakrájíme na tenké proužky.
  2. Brambory vyjmeme z trouby, vybalíme z alobalu a necháme vychladnout. Rozkrojíme napůl, vydlabeme vnitřek a ponecháme přitom na okraji a naspodu asi 1/2 cm. Vnitřek brambor rozmačkáme vidličkou. Vmícháme změklé máslo, smetanu ke šlehání, hořčici a nakrájenou bazalku. Osolíme a opepříme. Bramborovým krémem naplníme vydlabané poloviny brambor.
  3. Grilovací sýr nakrájíme na plátky a obložíme jimi poloviny brambor. Brambory položíme slupkou dolů na rozpálený gril na nepřímý plamen, zakryjeme a zapečeme po dobu 3–5 minut. Podle plamene na grilu kontrolujeme, aby se brambory nespálily.
    Brambory ozdobíme zbylou bazalkou a podáváme.

 

Kuřecí špízy s bylinkovým grilovacím sýrem
Pro 4 osoby:

2 balíčky (po 180 g) bylinkového krémového grilovacího sýra Rougette
2 kuřecí prsní řízky (cca po 180 g)
vždy 8 červených, žlutých a zelených minipaprik
3–4 snítky rozmarýnu
2 polévkové lžíce olivového oleje
Sůl, pepř
1/2 svazku bazalky
50 g sušených rajčat naložených v oleji
50 g oliv Kalamata
200 g krémové smetany
8 dřevěných špízů 

Jak na to:

  1. Kuřecí řízky osušíme a nakrájíme na kostky. Minipapriky očistíme a omyjeme. Grilovací sýr nakrájíme
    na čtvrtiny. Rozmarýn omyjeme a otřepeme dosucha. Jehličky otrháme, posekáme a smícháme s olejem. Několik ponecháme stranou na ozdobu. Kostky kuřete, grilovací sýr a papriku napichujeme střídavě na špízy. Špízy potřeme rozmarýnovým olejem. Osolíme a opepříme. Grilujeme na rozpáleném grilu
    asi 5 minut, přitom několikrát obrátíme.
  2. Omyjeme bazalku a otřepeme dosucha. Ze stonků otrháme lístky, několik odložíme stranou na ozdobu
    a zbytek posekáme. Sušená rajčata necháme okapat a posekáme. Olivy vypeckujeme a nakrájíme na plátky. Krémovou smetanu rozmícháme dohladka. Vmícháme rajčata, olivy a nasekanou bazalku. Omáčku osolíme a opepříme. Špízy upravíme na talíře. Ozdobíme zbylým rozmarýnem.                      Smetanovou omáčku podáváme v mističce ozdobenou bazalkou.

 

ROUGETTE Cheeseburger s grilovanou zeleninkou a klíčky
2 porce

1 balení grilovacího sýra ROUGETTE (2ks)
2 napůl rozkrojené housky (nejlépe špaldové)
lilek
cuketa
ledový nebo římský salát
rajčátka
rukola
klíčky (např. ředkvičky)
BBQ omáčka dle chuti

Jak na to:
ROUGETTE ugrilujeme nebo opečeme na pánvi dozlatova podle návodu na obale. Rozkrojené půlky housek zlehka opražíme na grilu, kde připravíme zároveň na plátky pokrájenou cuketu a lilek. Burger klasicky sestavíme – do opražené housky odspodu salát, sýr ROUGETTE, grilovanou cuketu a lilek, čerstvá rajčátka, rukolu
a posypeme klíčky. Na závěr můžete dochutit kapkou BBQ nebo Nachos omáčky. 
Během pár minut je vykouzlený super cheesburger.

 

Crostini s pošírovaným vejcem a sýrem ROUGETTE
4 porce

2 balení grilovacího sýra ROUGETTE s bylinkami (4ks)
8 krajíčků bagety nebo rustikálního celozrnného chleba
bylinkové máslo
4 vejce
jemné cibulové kroužky
čerstvé lístky petržele

Jak na to:
Plátky bagety nebo chleba potřeme bylinkovým máslem a ogrilujeme z obou stran dokřupava. Grilovací sýr ROUGETTE opečeme dozlatova na horkém roštu nebo na pánvi a položíme na plátky bagety. Navrch lehce posypeme kroužky cibule a petrželkou.

V hrnci přivedeme k varu vodu, přidáme 3 polévkové lžíce octa a špetku soli. Vejce necháme opatrně sklouznout z misky do vody a na mírném plameni pošírujeme, dokud není bílek pevný. Vejce vyndáme děrovanou naběračkou a přidáme na grilovaný sýr s cibulí a petrželkou. Navrch položíme ogrilovaný plátek bagety. Neskutečný zážitek pro fajnšmekry!

 

Sýry ROUGETTE na gril v gramáži 2x 90g jsou k dostání na pultech obchodů běžně za 79Kč.
V akci je nakoupíte za cca 59Kč.

Více receptů s nápadem najdete na www.rougette.cz 

_________________________________________________________________________________________

ALIMPEX FOOD a.s. je společností zabývající se zejména velkoobchodem a distribucí čerstvých, mražených a nechlazených potravin. Od roku 2000 zahrnula firmy do svých aktivit logistické a distribuční služby.
Tyto aktivity prošly rychlým vývojem, jak z hlediska sortimentu, tak i obratu a katalogová nabídka obsahuje více než 6500 položek výrobků. Společnost na trh dodává výrobky českých mlékáren, ale i vlastní značky – Balsýr, Blaník, Dr. Halíř, Jihočeská zelenina a.s., Krajanka, Krajanka mléčné, Krajánek, Milkin, Pâté du Chef a Pivrnec. Dále pak značky, které na trhu výhradně zastupuje, jako například EISKAFEE, Elinas nebo Philadelphia.

   

 

 

Reklama
Předchozí článek
Další článek

Doporučujeme

Válka o peněženky seniorů: Predátorské firmy proti zranitelným důchodcům

Slibují úlevu od bolesti a spánek jako v bavlnce, místo toho ale zanechají jen prázdný účet a pocit studu. Podvodníci s takzvanými zázračnými polštáři...

Telecí řízek? Chutnější a zdravější volba než kuřecí nebo krůtí

Řízek patří k nejoblíbenějším jídlům v Česku. Většina lidí volí kuřecí nebo krůtí maso, protože je lehčí než vepřové. Jenže existuje varianta, která je...

Návrat do starých časů. Ceny v Penny připomínají dobu před zdražováním

Nákupní horečka zachvátila Česko. Nový leták obchodního řetězce Penny odstartoval cenovou bitvu, v níž se zákazníci přetahují o zlevněné maso a máslo. Akce platná...

Podzim je nejlepším obdobím pro biohacking pleti

Právě teď začíná jedinečné období, kdy můžete svoji pleť zahrnout péčí. Zklidnit ji a vyživit, nechat ji odpočinou a celkově omladit. V létě si Vaše...

„Co mě nezabije, to mě posílí.“ Čtyři cesty, jak proměnit kritiky ve spojence

Slova mohou zranit, ale i posunout dál. Kritici nám nastavují zrcadlo, ve kterém někdy nechceme vidět svůj odraz. Pokud se naučíme číst mezi řádky,...

Čeští důchodci objevují nečekaný trik. Levnější menu stačí vyjednat úsměvem

V některých restauracích v Česku mohou senioři dostat levnější menu nebo drobný bonus, aniž by o tom visela jediná cedule. Stačí se zeptat a...

Tři recepty z jehněčího masa, které si zamilujete

Jehněčí maso je v mnoha zemích považováno za delikatesu. Je jemné, šťavnaté a má lehce nasládlou chuť, která se krásně doplňuje s bylinkami, česnekem...

Jak se po létě dostat zpět do formy: 10 tipů pro efektivní návrat ke cvičení

Léto plné grilování, zmrzliny a odpočinku je u konce a s ním i pocit, že pravidelný trénink je vzdálenou vzpomínkou. Cítíte se bez energie...

Drobné proměny domova, které zlepší náladu. A to bez bourání či přehánění

Atmosféra domova nevzniká výběrem nábytku, ale drobnými gesty, která odrážejí naši každodennost. Není třeba investovat jmění, měnit dispozice ani listovat katalogy. Někdy stačí přesunout...

Jak se zbavit žmolků na oblečení? Pomůže trik z TikToku

Bez houbičky na nádobí si většina domácností neumí představit kuchyň. Ale věděli jste, že tahle obyčejná pomůcka se dá využít i úplně jinak než...

Program ANO počítá s důchodovou revolucí. Kdo si polepší nejvíce?

Hnutí ANO zveřejnilo důchodové priority pro podzimní volby. Chce zastropovat důchodový věk na 65 letech, rozšířit možnosti předčasného důchodu a přidat výraznější valorizace pro...

Povislá víčka nejsou problém. Vizážisté radí jednoduchá řešení

Správné líčení dokáže s povislými víčky zázraky. Díky hře světla, stínu a několika osvědčeným trikům působí oči větší, otevřenější a výrazně mladší. Obočí jako rám...

Máte rádi sýry? Tak to vás jistě zaujmou tyto tři pokrmy

Ačkoliv existují lidé, kteří sýry přímo nenávidí, většina z nás si bez nich neumí svůj jídelníček představit. Navíc jsou nesmírně variabilní. Můžete z nich...

Slunce, které nikdy nezapadá. Proč se v Norsku nemůže spát

Za polárním kruhem nevládne tma, ale nepřetržité světlo. Slunce se tam v létě neztrácí za obzorem a přepisuje lidské vnímání času, těla i duše....

Jak na zářivě bílé ponožky? Zkuste trik, který funguje lépe než drahé prostředky

Bílé ponožky jsou krásné jen do chvíle, než je párkrát obujete a hodíte do pračky. Záhy ztratí svou sněhovou barvu, začnou šednout nebo žloutnout...
Reklama
Reklama
300 x 600 desktop – reklama 3