Nevaječná „vaječná“ pomazánka
Jestli Vám po Velikonocích zbude hodně naturálního tofu ????, pak si připravte tuhle bezvaječnou „vaječnou“ pomazánku. Je cruelty free, plná bílkovin stejně jako ta pravá a díky černé himalájské soli je tam prostě ta chuť vajec – chuť po síře. Stačí pár ingrediencí a i alergik na vejce nebo vegan, či obyčejný smrtelník si může pochutnat!
Co budete potřebovat?
1 balení bílého naturálního tofu – cca 180 – 200g
50 g povoleného vegan margarínu – nejlépe Alsan bio, nedoporučuju kokosový olej
1 lžíce plnotučné hořčice
lžička černé himalájské soli
špetka kurkumy na barvu
2 vegan párky nebo vegan salám
na povolení případně trochu sójového, ovesného nebo neslazeného mandlového mléka
Postup:
Pomazánka nemůže být jednodušší. Máslo v pokojové teplotě v misce vyšleháme metličkou či mixérem do pěny. Přidáme prsty rozdrobené bílé tofu, hořčici, kurkumu a společně vyšleháme. Přidáme část soli a dle své chuti slanost korigujeme. Drobivou konzistenci případně povolíme pár lžícemi rostlinného mléka. Vmícháme na kostičky pokrájený párek nebo salám a necháme odpočinout v lednici, ať se chutě prolnou. Před podáváním naopak z lednice alespoň na 30 minut vyndáme, ať se dá pomazánka dobře namazat.
Dobrou chuť s dobrým jídlem přeje Pet :-)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)