Nevaječná „vaječná“ pomazánka

Nevaječná „vaječná“ pomazánka


Jestli Vám po Velikonocích zbude hodně naturálního tofu ????, pak si připravte tuhle bezvaječnou „vaječnou“ pomazánku. Je cruelty free, plná bílkovin stejně jako ta pravá a díky černé himalájské soli je tam prostě ta chuť vajec – chuť po síře. Stačí pár ingrediencí a i alergik na vejce nebo vegan, či obyčejný smrtelník si může pochutnat!

 

Co budete potřebovat?

1 balení bílého naturálního tofu – cca 180 – 200g
50 g povoleného vegan margarínu – nejlépe Alsan bio, nedoporučuju kokosový olej
1 lžíce plnotučné hořčice
lžička černé himalájské soli
špetka kurkumy na barvu
2 vegan párky nebo vegan salám
na povolení případně trochu sójového, ovesného nebo neslazeného mandlového mléka

 

Postup:

Pomazánka nemůže být jednodušší. Máslo v pokojové teplotě v misce vyšleháme metličkou či mixérem do pěny. Přidáme prsty rozdrobené bílé tofu, hořčici, kurkumu a společně vyšleháme. Přidáme část soli a dle své chuti slanost korigujeme. Drobivou konzistenci případně povolíme pár lžícemi rostlinného mléka. Vmícháme na kostičky pokrájený párek nebo salám a necháme odpočinout v lednici, ať se chutě prolnou. Před podáváním naopak z lednice alespoň na 30 minut vyndáme, ať se dá pomazánka dobře namazat.

 

Dobrou chuť s dobrým jídlem přeje Pet :-)