Už máte napečeno? Stačí se registrovat, rodinná soutěž jde do finále

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Také s vámi tráví ratolesti čas v kuchyni? Zapojte tyto malé pomocníky do soutěže Haribo Malý cukrář, která probíhá už jen posledních pár dní, a to do 31. srpna. Využijte společný čas k tvoření sladkého dezertu s Haribo bonbony a soutěžte o hodnotné ceny od společnosti KENWOOD i kulinářský víkend v Praze pro celou rodinu. Výsledek nafoťte, nahrajte na www.haribomalycukrar.cz a vyčkejte na rozhodnutí odborné poroty, zda právě váš tým bude třetím postupujícím do velkého finále, které proběhne 14. září na KAMIQ YOU FEST na pražském Výstavišti.

 

Vyzkoušejte recept od finalistky 2. kola soutěže Haribo Malý cukrář a připravte pro svou rodinu, přátele či hosty barevný dort, které potěší malé i velké milovníky sladkého.

Dort s malinovým krémem a Haribo bonbony

Ingredience
Malinová ganache:
400 g mražených malin
200 g bílé čokolády

Korpus:
8 vajec
200 g cukru krupice
80 g slunečnicového oleje
240 g hladké mouky
1 lžička kypřícího prášku
1 lžíce horké vody
kůra z ½ citronu
špetka soli
4 lžíce malinového džemu
200 ml malinového sirupu s vodou
2 lžíce lyofilizovaných (mrazem sušených) malin

Na ozdobu:
1 a ½ sáčku Haribo Goldbären
1 sáček Haribo Flower Power
100 g kanadských borůvek
1 lžíce lyofilizovaných (mrazem sušených) malin
5 lžic malinového krému
jedlý zlatý prach
lžíce čirého alkoholu

Postup

  1. Jako první si připravte malinovou ganache. V rendlíku si svařte mražené maliny, dokud nebude jejich konzistence připomínat řídký džem. Přes sítko je propasírujte do mísy a ihned přisypejte nasekanou čokoládu. Hmotu metličkou důkladně rozmíchejte, aby byla ve výsledku hladká. Poté dejte vychladit alespoň na dvě hodiny do lednice.
  1. Pokračujte přípravou korpusu. Předehřejte si troubu na 160 °C. Oddělené bílky od žloutků dejte do mísy
    a se špetkou soli šlehejte metličkou na střední výkon. Jakmile začnou bílky mírně pěnit, přisypte k nim cukr a šlehejte na maximum, dokud nebude sníh tuhý.
  1. Ke žloutkům přilijte olej, vodu a mírně prošlehejte metličkou. Směs přidejte k vyšlehaným bílkům a velice opatrně zapracujte dohromady. Poté přesijte mouku s kypřícím práškem a zapracujte tak, aby v těstu nebyly hrudky. Přelijte do vymazané kulaté dortové formy o průměru 21 cm a nechte péct zhruba 45 minut. Po vytažení z trouby nechte korpus zcela vychladnout. Poté ho dvakrát prokrojte pilkovým nožem či strunou.
  1. Jako další si připravte krém. Mascarpone, tvaroh a krémový sýr vyšlehejte a postupně přidávejte vychlazenou malinovou ganache. Výsledný krém by měl být hladký a jemně narůžovělý.
  1. Dort sestavte tak, že na otočný tác umístíte dortovou podložku, na ni trochu krému a první plát korpusu. Ten pomocí mašlovačky potřete malinovou šťávou a následně tenkou vrstvou malinového džemu. Na něj rovnoměrně naneste vrstvu malinového krému, kterou uhlaďte pomocí paletového nože do rovna. Posypte lyofilizovanými malinami. Navrstvěte další plát korpusu a postup opakujte. Po umístění posledního plátu vzniklý základ dortu rovnoměrně obmažte krémem pomocí dortové stěrky.
  1. Ozdobte dort bonbony Haribo Goldbären pomocí techniky fault line, kdy medvídky umístíte po středu obvodu dortu. Na vrchní i spodní část obvodu dortu navrstvěte pomocí cukrářského sáčku malinový krém, který zahlaďte dortovou stěrkou. Vrch dortu ozdobte bonbony Haribo Flower Power, borůvkami
    a zbytkem malinového krému v cukrářském sáčku s ozdobnou špičkou.
  1. Dort dejte alespoň na půl hodiny do lednice. Jedlý zlatý prach rozmíchejte v trošce alkoholu a pomocí tenkého štětce namalujte zlatou linku kolem středové části obvodu dortu.

 

 

 

 

Reklama

Doporučujeme

Bezinkový sirup má blahodárné účinky. Pomůže i s nachlazením a jeho výroba je snadná

Bezinky začínají kvést už v květnu. Poznáme je snadno podle jejich bílých květů a na podzim už mají černé plody. Bezinky se těší velké...

Hledáte si novou práci? Dejte si pozor na těchto 5 chyb, díky kterým váš životopis personalista vyřadí ze hry

Tipů jak správně napsat životopis je mnoho. Věnují se profesnímu profilu kandidáta, dosaženým vzděláním i dovednostmi. Taky upozorňují na pravopisné chyby, které vám dokážou...

V dětství jsme ji často trhali a žvýkali. Udělejte si nápoj z této kyselé byliny, pomůže pří rýmě i lupénce

Až ji uvidíte na louce, určitě si ji nespletete. Stačí utrhnout pár lístků a sníst. Pojďme se podívat v čem je šťovík prospěšný pro...

Chorvatsku už pomalu odzvonilo. Na paty mu šlape levnější destinace, stejné moře a méně turistů

Chorvatsko v létě každoročně navštíví spousta turistů, kteří se oblíbili nejen čisté moře, shovívavé ceny (tedy alespoň dříve), ale taky snadnou dostupnost autem. Dnes...

Jak se osvěžit v horkých letních dnech? Zkuste tyto tři polévky

Léto je v plném proudu a s ním přichází i chuť na lehká, svěží jídla, která nás nezahlcují, ale naopak příjemně osvěží. Pokud patříte...

Udělejte si čistku v mrazáku! Co radí odborníci vyhodit, abyste si neohrozili zdraví?

Mrazničku používáme doma snad všichni. Je to skvělý pomocník pro úschovu potravin, které by za jiných okolností neměly takovou trvanlivost. Ruku však na srdce,...

Dřevěné vařečky a prkénka bývají záslužnými pomocníky v kuchyni. Co však na jejich používání říká odborník?

Ačkoliv by se mohlo zdát, že s nástupem plastových výrobků se stanou dřevěné vařečky a lžíce pouhým přežitkem, opak je však pradou. Tyto nástroje...

Čtyři flašky ve skříni, tři v botníku. Manžel s pitím přestat nedokázal, bohužel

Kdo se v životě potýkal s nějakou závislostí, tak ví, že je to běh na dlouhou trať. Týká-li se problém přímo někoho z vaší rodiny, situace bývá o to bolestnější. Někdo vyhraje, někdo to vzdá. Můj manžel bohužel přestat pít nedokázal.

Trápí vás neustálý boj s černými tečkami? Zkuste domácí masky, výsledky vás překvapí

Černé tečky nás dokážou potrápit v každém věku bez ohledu na typ pleti. Jestliže i vy se s nimi potýkáte, určitě víte, že je...

Znáte skvělou japonskou vychytávku se zubní pastou? Dejte ji do mrazáku a v domácnosti s ní vyčistíte všechno možné

Zubní pastu potřebujeme všichni pro čištění zubů, to je jasná věc. Využijeme ji taky jako univerzálníčistidlo v domácnosti, které si poradí se špinavými tenisky...

Bezkontaktní platby a duševní klid: Jak platit bezpečně

V dnešním rychle se vyvíjejícím světě technologií se bezkontaktní platby staly běžnou součástí našeho každodenního života. Nabízejí pohodlí, rychlost a v mnoha ohledech i...

Jak se dobře vyspat, i když vás trápí bolesti zad

„Pravdou je, že pouze odpočinuté tělo může regenerovat. A u bolestí zad to platí dvojnásob. Kvalita spánku je proto zcela zásadní věcí, na kterou...

Víte, jak funguje multilíčidlo?

Přírodní oleje a vosky spolu s výtažkem z brusinek vyživují a regenerují pokožku, udržují její přirozenou hydrataci a brání jejímu vysoušení. Výrobek má pouze...

Dámská jízda – nový trend dovolených

„Čím dál více žen k nám přijíždí ve dvojicích či malých skupinkách a stále častěji k nám míří také maminky s dospívajícími dcerami, aby...

Léto plné chutí v Tchibo

Letní sezóna je ideálním časem na nové zážitky – a ty chuťové nejsou výjimkou. V kavárnách Tchibo proto právě teď najdete originální novinky, které osvěží i potěší. 
Reklama
Reklama