Letos frčí Espresso tonic. Zkuste ho také

Letos frčí Espresso tonic. Zkuste ho také


Také se vám někdy stane, že máte na něco chuť a vlastně nevíte přesně na co? Nás takové rozpoložení přivedlo k drinku, který si získává stále větší oblibu – Espresso tonic.
Měli jsme totiž chuť na kávu, ale přitom na žádnou z osvědčených variant. A jediné, co pro naše „zadání“ bylo jasné, že se mělo jednat o osvěžující nápoj s kávovou chutí. Výsledkem je originální, neotřelý drink s příjemně nahořklou chutí.

Výhodou tohoto drinku je, že jeho příprava je naprosto jednoduchá a snadná. Základ přitom stále tvoří kvalitní espresso. S ním nám pomohl kávovar Sage BES875, který zvládne připravit výbornou kávu jako profesionální barista a má intuitivní a snadné ovládání. Prostřednictvím inovativních technologií a funkcí se dokáže postarat o dodržení podmínek nezbytných pro přípravu dokonalé kávy, což je především udržení správného tlaku a stálé teploty vody. Integrovaný mlýnek na kávu s nerezovými mlecími kameny umožňuje namlít jen potřebné množství kávy přímo do držáku a nastavit hrubost mletí kávy a dávkování . Pro přípravu variant kávy, které obsahují mléko jako cappuccino nebo latté, je integrována parní tryska. Je otočná až o 360° a dokáže našlehat hedvábně jemnou mléčnou pěnu.

 

RECEPTÍK:

Ingredience

  • Tonic
  • Zrnková káva
  • Led

Postup receptu

Také se vám někdy stane, že máte na něco chuť a vlastně nevíte přesně na co? Nás takové rozpoložení přivedlo k drinku, který si získává stále větší oblibu – Espresso tonic.
Měli jsme totiž chuť na kávu, ale přitom na žádnou z osvědčených variant. A jediné, co pro naše „zadání“ bylo jasné, že se mělo jednat o osvěžující nápoj s kávovou chutí. Výsledkem je originální, neotřelý drink s příjemně nahořklou chutí.

Připravte si svoji oblíbenou kávu v kávovaru Sage BES875. Vhodné je, buď klasické espresso nebo doppio.

Do průhledné sklenice nalijte svoji oblíbenou značku tonicu (100–150 ml). My použili 120 ml.

Přidejte led.

Napoprvé si pomozte čajovou lžičkou, přes kterou pomalu začněte lít espresso do tonicu.

Jakmile získáte grif po přípravě několika těchto drinků, bude stačit opatrně lít připravenou kávu přes kostku ledu.

Je potřeba pracovat rychle a s čerstvými surovinami (tonic i espresso), abyste si vychutnali krásnou pěnu a vrstvy se správně oddělily.

Ihned podávejte ke konzumaci.