Chtěli byste vařit vegan a hledáte inspiraci?
Právě vyšla Veganská kuchařka!
Ať už jste vegetariány, začínáte s veganskou stravou nebo máte chuť přidat do své stravy více zeleniny
a ovoce, prolistujte novou kuchařkou Moniky Ševčíkové, která bude tou pravou inspirací. Kniha čítá na 50 zdravých receptů, které se skládají čistě ze zeleniny, ovoce, luštěnin a obilovin. Veganská kuchařka je novinkou nakladatelství Grada.
50 BÁJEČNÝCH RECEPTŮ PRO VŠECHNY MLSOUNY
Čtenáři se dozví, že rostlinná strava je rychlá, jednoduchá a příprava rodinného oběda bude hračkou, stejně tak jako svačina do práce. Monika Ševčíková vyzdvihuje výhody tohoto typu stravování, které pomáhá snižovat krevní tlak a hladinu cholesterolu a posiluje imunitní systém. Omezením živočišných produktů ze stravy také detoxikuje své tělo, díky tomu je snadnější se zbavit akné či celulitidy.
Autorka kuchařky sepisuje také rady k vaření, které se hodí i běžným strávníkům. Luštěniny a obiloviny doporučuje skladovat v uzavíratelných sklenicích nejen pro lepší pořádek, ale také jako obranu proti potravinovým molům. „U většiny receptů budete potřebovat kuchyňský robot a vysokorychlostní mixér. Oba dva se spolu s odšťavňovačem staly mými každodenními pomocníky a jejich údržba je jednoduchá,“ popisuje Monika Ševčíková.
Tipy ke stravování rostlinnou stravou:
- Zajistěte každodenní pravidelný přísun co nejširšího spektra různých potravin.
- Vápník je v rostlinné stravě obsažen v brokolici, kadeřávku, pomerančích, mandlích a autorka doporučuje také makový olej.
- Střevní mikroflóra se dá podpořit pečivem s obsahem kvásku, kvašenou zeleninou a vodním kefírem
z kombuchy nebo tibi krystalů. - Bílý cukr lze nahradit přírodními sladidly. Autorčiným oblíbeným je ten z kokosu, který obsahuje minerály a vitamíny skupiny B.
- Ševčíková nedoporučuje ze dne na den vyřadit všechny živočišné produkty ze dne na den.
O autorce:
Monika Ševčíková se o zdravou výživu a vaření zajímá již několik let. Vystudovala střední hotelovou školu, navštěvovala výživové kurzy i kurzy vaření. Vedle veganství vyzkoušela syrovou stravu (raw) i šťávový půst. Vyrůstala na venkově a má tak kladný vztah k přírodě a vlastnímu pěstování ovoce a zeleniny.
My jsme si pro vás připravili soutěž o tři knihy Vyměň chemii za jídlo od společnosti Grada.
Nápovědu a možnost zakoupení najdete na www.grada.cz.
Recepty na veganské dobroty pak také u nás v sekci VAŘÍME ZDRAVĚ I VEGAN!
Podmínky SOUTĚŽE - Sledujte nás na FB a také IG.
Výherce: N. Kokošová
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)