Chtěli byste vařit vegan a hledáte inspiraci?

Chtěli byste vařit vegan a hledáte inspiraci?

Právě vyšla Veganská kuchařka!


Ať už jste vegetariány, začínáte s veganskou stravou nebo máte chuť přidat do své stravy více zeleniny 
a ovoce, prolistujte novou kuchařkou Moniky Ševčíkové, která bude tou pravou inspirací. Kniha čítá na 50 zdravých receptů, které se skládají čistě ze zeleniny, ovoce, luštěnin a obilovin. Veganská kuchařka je novinkou nakladatelství Grada.

 

50 BÁJEČNÝCH RECEPTŮ PRO VŠECHNY MLSOUNY

Čtenáři se dozví, že rostlinná strava je rychlá, jednoduchá a příprava rodinného oběda bude hračkou, stejně tak jako svačina do práce. Monika Ševčíková vyzdvihuje výhody tohoto typu stravování, které pomáhá snižovat krevní tlak a hladinu cholesterolu a posiluje imunitní systém. Omezením živočišných produktů ze stravy také detoxikuje své tělo, díky tomu je snadnější se zbavit akné či celulitidy.

Autorka kuchařky sepisuje také rady k vaření, které se hodí i běžným strávníkům. Luštěniny a obiloviny doporučuje skladovat v uzavíratelných sklenicích nejen pro lepší pořádek, ale také jako obranu proti potravinovým molům. „U většiny receptů budete potřebovat kuchyňský robot a vysokorychlostní mixér. Oba dva se spolu s odšťavňovačem staly mými každodenními pomocníky a jejich údržba je jednoduchá,“ popisuje Monika Ševčíková.

 

Tipy ke stravování rostlinnou stravou:

  • Zajistěte každodenní pravidelný přísun co nejširšího spektra různých potravin.
  • Vápník je v rostlinné stravě obsažen v brokolici, kadeřávku, pomerančích, mandlích a autorka doporučuje také makový olej.
  • Střevní mikroflóra se dá podpořit pečivem s obsahem kvásku, kvašenou zeleninou a vodním kefírem
    z kombuchy nebo tibi krystalů.
  • Bílý cukr lze nahradit přírodními sladidly. Autorčiným oblíbeným je ten z kokosu, který obsahuje minerály a vitamíny skupiny B.
  • Ševčíková nedoporučuje ze dne na den vyřadit všechny živočišné produkty ze dne na den.

 

O autorce:
Monika Ševčíková se o zdravou výživu a vaření zajímá již několik let. Vystudovala střední hotelovou školu, navštěvovala výživové kurzy i kurzy vaření. Vedle veganství vyzkoušela syrovou stravu (raw) i šťávový půst. Vyrůstala na venkově a má tak kladný vztah k přírodě a vlastnímu pěstování ovoce a zeleniny.

 

My jsme si pro vás připravili soutěž o tři knihy Vyměň chemii za jídlo od společnosti Grada.

Nápovědu a možnost zakoupení najdete na www.grada.cz.

 

Recepty na veganské dobroty pak také u nás v sekci VAŘÍME ZDRAVĚ I VEGAN!

 

 

Podmínky SOUTĚŽE - Sledujte nás na FB a také IG.