Dopřejte si luxusní start dne: Brunch je jasnou volbou pro letní víkendy a dovolenou

Dopřejte si luxusní start dne: Brunch je jasnou volbou pro letní víkendy a dovolenou


Probudit se do vlahého srpnového dne a nechat se příjemně šimrat mírnými paprsky slunce. Mít dost času užít si jich než se síla letního žáru projeví naplno. Taková rána a pohodové chvíle bychom si přáli všichni. Kouzlo ničím nerušených okamžiků si přímo říká o přípravu dokonalého brunche s vybranými dobrotami. Nezní to jako plán na letní víkend nebo dovolenou?

Zvolte si pestrou paletu pochoutek, nad kterými budete se svými blízkými hodovat a užívat si společné chvíle klidně i celé dopoledne, od toho tu brunch je! Brunch [branč] vznikl totiž spojením slov breakfast (snídaně)
a lunch (oběd). Můžete kombinovat všechny dobroty, co vás napadnou. Nevynechejte oblíbené pečivo, domácí marmeládu z poslední sklizně, müsli, ovoce a sýry, ale pusťte se i do kombinací, kterými překvapíte a potěšíte vaši brunch-společnost.

Začněte kávou nebo čajem, připravte domácí limonádu nebo vymačkejte džus. Mimořádná chvíle si však zaslouží i mimořádný přípitek. Vychlaďte den předem lahev Bohemia Sekt Prestige brut a pozvedněte vaše setkání o laťku výš. Nechte bublinky kouzlit i v koktejlu typickém právě pro brunch – Mimose. Připravte si ji rovnoměrnou kombinací čerstvě vymačkané pomerančové šťávy a sektu. Pokud se po brunchi chystáte na výlet autem, doporučujeme Mimosu připravit s nealkoholickým Bohemia Sektem.

Vedle osvědčených kombinací a tradičních pochoutek ozvláštněte vaše brunch-menu stylovými recepty. Blýskněte se před vaší rodinou a přáteli a nechte se společně uchvátit novými chutěmi ve spojení s vynikajícím sektem.

 

Náš brunch TIP:

Pastrami sendvič v rozpečeném bílém chlebu se salátem coleslaw, marinovanou zeleninou a hořčičnou majonézou

8 plátků bílého chleba
Máslo
400 g pastrami
4 lžíce cibulek v nálevu
Červená cibule
200 ml červeného vinného octa
200 g moučkového cukru
4 lžíce majonézy
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce dijonské hořčice 
1 lžička medu  

Coleslaw
1/2 malé hlávky červeného zelí
4 lžíce majonézy
2 lžíce octa
2 lžíce cukru
Sůl


POSTUP: 

Červené zelí nakrájené na tenké nudličky lehce osolte, přidejte ocet, cukr a majonézu. Promíchejte a salát coleslaw nechte v chladničce do druhého dne odležet. Do čtyř lžic majonézy přidejte oba druhy hořčice a lžičku medu, dle potřeby dosolte. Vinný ocet smíchejte s cukrem a špetkou soli a do této směsi vložte červenou cibuli nakrájenou na tenké plátky a stříbrné cibulky. Plátky chleba pomažte změklým máslem a opečte je z obou stran na mírně rozpálené pánvi dozlatova. Poté je potřete hořčičnou majonézou, na jeden z nich naskládejte coleslaw, pastrami a zeleninu. Druhým plátkem přiklopte.

 

Další recept najdete v naší složce RECEPTY!