Víkendové grilování

Sdílet článek

Reklama
Reklama

 

Co se týče obliby grilování, patříme ke světové špičce. Stačí se projít v podvečer kolem domků a z mnoha koutů se linou nejrůznější vůně grilovaných pochoutek. Není se čemu divit, grilování spojuje hned několik příjemných prvků – jíme, jsme venku na vzduchu a ještě k tomu obklopeni rodinou a/či přáteli. Pokud chcete své grilovací specialitky ještě trochu povýšit, vyzkoušejte pochoutky Hradeckých delikates. Na výběr je toho mnoho, vybrali jsme například tyto tipy:

 

BRUSINKOVÉ CHUTNEY tato lahodná sladkokyselá omáčka je přímo geniální jak ke grilovanému masu, tak také k oblíbeným grilovaným sýrům, ať už tradičnímu českému hermelínu, či halloumi. Vynikající je také do hovězích hamburgerů nebo na grilovaný ananas. Ručně vyráběné brusinkové chutney je zcela přírodní bez chemických konzervantů, aromat, lepku, laktózy a GMO. Chutney je k dostání na  e-shopu Hradecké delikatesy za cenu – 190 g = 110 Kč. 

CIBULOVÉ CHUTNEY –  zaujme na první ochutnání příjemnou, sladko-kyselou, ale zároveň pikantní chutí.
Je vyrobeno z červené cibule, tedy suroviny, která má v naší gastronomii své podstatné místo. Báječně se hodí jak ke grilovaným masům, tak také sýrům všeho druhu, pochutnáme si na něm však také na topinkách. Stačí nandat do mističek a kombinovat chutě, varianty. Ručně vyráběné cibulové chutney je zcela přírodní bez chemických konzervantů, aromat, lepku, laktózy a GMO. Chutney je k dostání na  e-shopu Hradecké delikatesy za cenu – 190 g = 110 Kč. 

PASTA Z CHILLI PAPRIČEK HABANERO – lahodná kombinace pikantních chilli papriček spolu se sušenými rajčaty ozvláštní každý kousek grilovaného masa. Báječně se hodí jak pro výrobu nejrůznějších dipů, tak
i k přímé konzumaci. Skvěle chutná také na čerstvě rozpečenou bagetku. Pasta je zcela bez chemie, aromat, lepku, GMO a laktózy. Obsahuje 19 % chilli papriček Habanero, a je středně pálivá. Pasta je k dostání na  e-shopu Hradecké delikatesy ve dvou velikostech za ceny – 100 g = 150 Kč, 170 g = 215 Kč. 

PASTA Z CHILLI PAPRIČEK JALAPENO vynikající spojení pikantních chilli papriček Jalapeno a sušených rajčátek San Marzano. Pasta doplní steaky všeho druhu, oceníme ji také na grilované sýry, ale i ke grilované zelenině. Milovníci pálivého si ji směle namažou rovnou na bagetku. Obsahuje minimálně 27 % chilli papriček jalapeno a patří mezi středně pálivé. Co v pastě naopak nenajdete je chemie, aromata, lepek, GMO a laktózu. Pasta je k dostání na  e-shopu Hradecké delikatesy za cenu 100 g = 130 Kč.

BAZALKOVÉ PESTO pesto není lahůdka jen na těstoviny, ale báječně se hodí také ke grilovaným masům všeho druhu. Skvěle ozvláštní například krůtí steaky, ale také ryby, pesto doplní také grilovanou zeleninu či ho využijeme k dochucení dipů nebo do salátu. Díky své aromatické, peprně nasládlé chuti si na pestu pochutnáme i na grilované bagetce. Pesto neobsahuje žádnou chemii, aromata, lepek či GMO. Pesto je k dostání na  e-shopu Hradecké delikatesy ve dvou velikostech za ceny – 100 g = 95 Kč a 170 g = 135 Kč. 

ČESNEKOVÉ PESTO S PETRŽELÍ tato pochoutka je pro grilování jako stvořená. Chuť plocholisté petržele s česnekem výborně vynikne v kombinaci s masem. Pochutnáme si na něm však také ke grilované cuketě, sýrům, či jen tak na topinku, bagetku či čerstvý chléb. Perfektně doplní dipy či salátové dresinky. Obsahuje samé pochoutky a naopak tam nenajdeme chemické konzervanty, aromata, lepek, GMO ani laktózu.
Pesto je k dostání na  e-shopu Hradecké delikatesy ve dvou velikostech za ceny – 100 g = 95 Kč a 170 g = 135 Kč. 

 

 

 

***

Hradecké delikatesy jsou rodinná manufaktura, která od svého vzniku v roce 2010, usiluje o spojení tří základních principů: co nejšetrnějšího – ekologického pěstování surovin s prokazatelnými vlastnostmi i zdrojem, jejich následného zpracování do formy delikátních a více či méně tradičních výrobků a jejich následného přímého prodeje. Kromě maximální snahy nešetřit na kvalitě a množství/poměrech surovin, je kladen důraz na zajištění co nejlahodnější chuti.

Hradecké delikatesy jsou vyráběny z přírodních surovin, podle originálních receptur, ale především, bez zbytečné chemie.

Hradecké delikatesy jsou prvovýrobci delikates – například nakládaný český česnek v oleji, sušená domácí rajčata v oleji, různá čatní a jiné omáčky, pesta, marmelády a sirupy, přesnídávky a tak dále. 

 

Více informací na www.hradeckedelikatesy.cz

 

 

Reklama

Doporučujeme

Simona Stašová jako studnice energie: Dědictví Bohdalové i vlastní vášeň

Simona Stašová je důkazem, že vitalita může být nejen otázkou genetiky, ale především disciplíny, vášně a neochvějné oddanosti řemeslu. Na jevišti srší silou připomínající...

Unavená, nikoli líná: O ženské únavě, která si zaslouží být vyslyšena

Mnoho žen prožívá každý den s pocitem, že chvíle klidu musí být vykoupena výkonem. V okamžiku, kdy se zastaví, přichází neklid. Vina. Hlasy v...

Retro citrusové želé je zpátky na scéně. Udělejte si ho doma a vraťte se do dětství

Pamatujete na ty barevné, cukrem obalené půlměsíčky, které voněly po citronech a pomerančích? Citrusové želé patřilo mezi sladkosti, které znala snad každá rodina. Bylo...

Design, výkon a technologie: to je letní MUST HAVE od Niceboye. Zasoutěžte si o tuhle stylovku!

Léto je ideální čas na aktivní životní styl! Ať už holdujete běhání, cyklistice nebo trávíte dovolenou horskými túrami, chytré hodinky jsou rozhodně MUST HAVE....

Zář jako hvězda: Umění péče o pleť v horkých letních dnech

Když slunce líbá tvář, pleť vypráví příběh. Jak ji udržet svěží a plnou života i v parném létě? Odhalte triky, které promění péči v...

Chuť léta: Recepty, které roztančí vaše chuťové pohárky

Když letní vánek nese vůni ovoce a bylinek, kuchyně se mění v umělecké plátno. Jak připravit pokrmy, které oslavují léto 2025? Ponořte se do...

Rizoto třikrát jinak. Zkuste tento oblíbený pokrm v různých variantách

Rizoto patří mezi pokrmy, které jsou na první pohled jednoduché, ale když se udělají správně, promění se v lahodnou delikatesu. Základem je kvalitní rýže...

Láska v drobnostech. Naučte se, jak správně prohloubit vztah 

Když letní slunce roztápí starosti, láska kvete v drobnostech. Jak prohloubit svůj vztah v létě 2025? Objevte gesta, která spojují srdce. Malá gesta, velké příběhy Léto...

Zapomeňte na zničené konečky. Jak přežít léto s krásnými vlasy?

Léto je krásné období, ale vlasy v něm dostávají pořádně zabrat. Slunce, chlor, mořská voda… všechno to, co milujeme, může naše vlasy ničit. Naučte...

Jak skladovat vejce, aby vydržela čerstvá klidně i rok? Trik našich babiček funguje dodnes

Vejce patří k nejvděčnějším potravinám. Jsou plná kvalitních bílkovin, minerálů i vitaminů, mají málo kalorií a v kuchyni se dají použít na tisíc způsobů....

Kouzlo letních večerů: Jak proměnit noc v oslavu lásky

Když hvězdy rozsvítí oblohu, letní večery zvu k romantice. Jak proměnit noc v nezapomenutelný příběh lásky? Objevte tipy pro rok 2025 plné vášně. Večery, které...

Tři pokrmy k pivu, které sklidí úspěch u drahé polovičky či návštěvy

Jak je známo, pivo si nejlépe vychutnáme s dobrým jídlem. Ideálně s něčím pořádným, co má říz a ladí k hořkému moku. Pokud hledáte...

Zdraví v pohybu: Jak objevit radost z cvičení (nejen) v létě

Když slunce volá k pohybu, tělo odpovídá radostí. Jak objevit kouzlo cvičení v létě 2025? Ponořte se do aktivit, které posilují tělo i duši. Pohyb...

Objevte chutě maďarské kuchyně

Maďarská kuchyně je proslulá svou vydatností, výraznými chutěmi a samozřejmě mletou paprikou, bez které se tamní pokrmy neobejdou. Pokud hledáte inspiraci, co si uvařit...

Jak na zatuchlé ručníky? Přinášíme triky, po nichž budou voňavé a nadýchané

Kdo někdy rozvěsil vyprané ručníky v bytě bez sušičky, zajisté ví, že místo měkkých a svěže voňavých osušek se z nich stane těžká, vlhká...
Reklama
Reklama