Naplňte svoje chuťové pohárky dokonalým menu asijské kuchyně

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Jedinečný zážitek v Sasazu

Šéfkuchař Andy Tan opět přináší to nejlepší z asijské kuchyně

 

Pro nové menu vybral šéfkuchař jídla pocházející z různých koutů Asie. První pochází původně z Číny.
Jde o Shanghai Bao, tedy osobitou verzi oblíbených knedlíčků dimsum ‘xiao long bao’ s jedinečnou náplní tvořenou směsí foie gras a hovězího masa, v kombinaci s jemným květákovým pyré a se signature pepřovou omáčkou. Kromě Číny se Andy při přípravě nových pokrmů inspiroval také ve své rodné Indonésii a dokonce přímo v kuchyni své babičky a maminky, které často připravovaly pokrm nazvaný ‘Ayam Kecap’. V tradiční podobě jde doslova o kuře v sójové omáčce. Andy se ale pokusil toto tradiční a skromné jídlo pocházející
z Jávy pozvednout na vyšší úroveň a dát mu japonský podtón. Vznikl tak vynikající pokrm nazvaný Chicken Wakadori. Kuřecí maso je nejprve marinované v sójové omáčce a poté grilované na ohni pro opravdu silný chuťový zážitek.

Další novinkou na jídelním lístku je Black Bean Cod Fish, neboli ryba na páře. Tento pokrm je populární ve všech asijských zemích, kde se od sebe liší akorát omáčkou. Andy ho vybral, aby tak obohatil nabídku ryb na jídelním lístku, oživil ho ale svým pojetím. Vzniklo tak lehké jídlo, které kombinuje filet z tresky připravený na páře
a servírovaný s omáčkou z černých fazolí a sójové omáčky a čerstvým salátem z asijských bylinek.

Pro milovníky masa zařadil Andy na menu pět novinek. Jestli mezi ně patříte, tak se máte opravdu na co těšit! Všechny nové pokrmy jsou připraveny z prvotřídního hovězího masa, které americké ministerstvo zemědělství řadí do skupiny Prime. To znamená, že jde o maso nejvyšší kvality, známé svou výjimečnou chutí, šťavnatostí
a mramorovou texturou. Maso pochází ze stád, která spásají nekonečné zelené pastviny ve státě Nebraska
a pochází z chovu Black Angus.

Těšit se můžete na spojení chutě toho nejkvalitnějšího hovězího masa s kuchařským uměním šéfkuchaře Andyho. Jakarta Beef Tartare v sobě spojuje čistou chuť kvalitního masa s kaviárem, okurkou a černou ředkví. Vše servírované na sezamovém krekru. Kouzelné chutě Borobodur Beef Tataki vás zavedou do tajemného buddhistického chrámu na ostrově Jáva a vaše chuťové pohárky potěší kombinace hovězího masa Angus
s bílou ředkví, červenou řepou, pečeným česnekem a omáčkou ponzu. Andy připravil také svou speciální verzi populárního hovězího carpaccia Terbaik Beef Carpaccio s yuzu omáčkou, lanýžovým olejem, houbami
a vietnamskými bylinkami. A protože v SaSaZu funguje food sharing nebo-li dělení se o jídlo, zvládnete s vaším doprovodem určitě ochutnat také Toga Entrecôte s houbami shiitake a shimeji, houbami de la mort, tandoori mátovým chlebem a houbovo-pepřovou omáčkou nebo hovězí filet s chřestem, houbami enoki a nuoi tom zázvorovou omáčkou nazvaný Surakarta Tournedos.

 

Kromě nových jídel má SaSaZu na podzimní sezónu připraveny také nové drinky. Koktejly Bloody Blackberry (lahodný mix Ginu Hendrick’s, ostružin, likéru Chambord, limety a maracuji), Gin Lavandere (Le Gin, rozmarín, Martini Dry, levandule, limeta) a Chocolate Jerry (Sailor Jerry, čokoláda, limeta, bílek) se v nadcházející sezóně vánočních oslav určitě stanou novými favority. Rozšířena byla také nabídka vín.

 

 

Se svými novinkami Sasazu jako vždy nabízí návštěvníkům nečekaný a autentický smyslový zážitek, který potěší nejen jejich chuťové pohárky, ale díky kreativnímu designu jednotlivých pokrmů a jejich citlivě vybrané barevné kombinaci přináší také požitek vizuální.

 

Více informací na www.sasazu.com

 

Reklama

Doporučujeme

Ticho, voda, klid. Neznámé přehrady a rybníky, kde si opravdu odpočineš

Některá zákoutí Česka nejsou vidět na Instagramu, ale slyšíš tam šum vody a ticho. Vodní perly, kde nepotkáš davy a místo hotelových resortů tě...

Co připravit na rodinné posezení? Zkuste retro sýrovou roládu

Pamatujete si na klasickou sýrovou roládu, která nesměla chybět na žádné oslavě? Tahle retro pochoutka se vrací do módy a stále boduje. Je jednoduchá...

Jóga, keramika i tanec za babku: Senioři objevují kouzlo slevových kurzů

Stáří není konec. Je to kapitola, která si žádá pozornost, možnosti a respekt. Senior Pas je tichým, ale mocným nástrojem, který dokazuje, že aktivní...

Nízký plat celý život? Přesto můžete mít slušný důchod

Důchod v Česku se nevypočítává jen podle výše výdělků. Rozhodují hlavně odpracované roky a systém redukčních hranic, který zajišťuje solidaritu mezi lidmi. Rovnostářský systém V Česku...

Tři recepty na pomazánky, které nadchnou vaše chuťové pohárky

Pomazánky jsou v naší zemi mezi strávníky velmi oblíbené. Ať už se jedná o svačinu nebo pohoštění pro návštěvu, mají spoustu příznivců. Navíc jsou...

Saxofonista Slováček naletěl pyramidě. Zklamání, hněv a mizivá šance na návrat úspor

Felix Slováček patří mezi tisíce poškozených, kteří vložili peníze do podvodného investičního plánu firmy Glocin. O své úspory nejspíš už nikdy neuvidí. Zhodnocení, které nikdy...

Pigmentové skvrny po letech na slunci. Mýtus o játrech už neplatí

Tmavé skvrny na kůži nejsou známkou nemocných jater, ale následkem let strávených na slunci. Jak je rozeznat a proč je dobré chodit na pravidelné...

Češi je milují, ale měli by si dát pozor! Kaktusy do bytu nepatří, zvlášť ne do ložnice

Kaktus je na první pohled nenáročná a moderní rostlina, která je ideální i pro ty, kterým jinak pokojovky dlouho nevydrží. V českých domácnostech se...

Zdravé svačinky po celý školní rok

S nástupem nového školního roku se klasicky otevírá téma rychlých, zdravých a chutných svačinek. Usnadněte si každodenní přípravu a zároveň potěšte i ty nejvybíravější...

Dáda Patrasová truchlí. Dceru ztratila v náručí, poslední slova ji zasáhla do srdce

Byla to bolest, která neměla slova. Dáda Patrasová držela svou dceru Aničku v náručí, když vydechla naposledy. Až teď po měsících mlčení našla odvahu...

Co ocení pleť po létě? Dokonalé kombo hadího krému a kolagenové emulze

V létě si užíváme odpočinku, dovolené, slunce a moře, pro pleť je to ale náročné období. Vliv slunečního záření, chloru, mořské soli, klimatizace a...

Toskánsko mimo davy: Objevte kouzlo, které turisté ještě neobjevili

Zapomeňte na přeplněnou Florencii i selfie u Šikmé věže v Pise. Skutečné kouzlo Toskánska najdete v kopcích, kde vinice objímají kamenné domy a život...

Jak zužitkovat celé kuře? Tři recepty, po kterých vám z něj nezbyde nic

Kuře je skvělá surovina. Je cenově dostupné, pro většinu z nás chutné a hlavně se dá celé krásně zužitkovat. Místo toho, abyste koupili jen...

Jak stárneme, běží čas jinak. Mozek mění tok reality

Dětské dny měly šířku oceánu, dnešní týdny připomínají záblesk světla. Čas se nezměnil, ale naše mysl ano. Vědci hledají odpověď, proč se s přibývajícím...

Kolik hodin denně prospat, abyste žili déle? Nová studie má odpověď

Pravidelný spánek není jen otázkou pohodlí, ale podle nové studie přímo rozhoduje o délce života. Vědci zjistili, že rytmus noci a dne má zásadní...
Reklama
Reklama