Nechte se svést sladkými dezerty, které chutnají po krémovém likéru

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Za osobitou chutí likéru Baileys stojí tradiční receptura s kvalitními surovinami, jako pravá irská whiskey, čerstvá smetana a kakaové boby. Pro svou jemnou sladkou chuť je likér skvělý k popíjení na ledu, ale často se kombinuje i s kávou, přidává do míchaných koktejlů, nebo je vhodný pro tónování chutí v různých pokrmech.
A protože podzimní sychravé dny jsou nenávratně tady, připravili jsme pro vás sladké recepty, z nichž si určitě vyberete svého favorita, který vám je zpříjemní.

 

Puding pro speciální příležitost

Ingredience:

50 g švestek
300 g sušeného ovoce
150 g koktejlových třešní
Šťáva z 1 citronu
Šťáva z 1 pomeranče
100 g hnědého cukru
2 lžičky skořice
150 ml likéru Baileys Original
2 vejce
50 g lískových ořechů
50 g mandlí
1 jablko
100 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
Půl lžičky soli
175 g strouhanky
125 g ztuhlého másla

Na sirup:

2 polévkové lžíce medu
2 polévkové lžíce likéru Baileys Original
1 polévková lžíce másla

Postup:

  1. Pokrájejte švestky, sušené ovoce, koktejlové třešně a smíchejte s citronovou a pomerančovou šťávou, cukrem, skořicí a přilijte likér Baileys. Směs zakryjte a nechte přes noc marinovat.
  2. Pudinkovou mísu vymažte máslem. V jiné míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a solí, přidejte vejce, nasekané ořechy, nastrouhané jablko a strouhanku. Do směsi přistrouhejte ztuhlé máslo
    a rozmixujte. Přikryjte pečícím papírem a zabezpečte gumovou páskou.
  3. Nádobu s pudinkem položte na plech a ten vylijte vodou. Dezert pečte v předehřáté troubě na 160 °C zhruba 5 hodin, poté ho uchovejte v lednici (vydrží po dobu 6 týdnů).
  4. V den servírování nechte puding povolit v nádobě s teplou vodou, poté opatrně překlopte na dortový talíř.
  5. Rozehřejte med, likér Baileys a máslo v malé pánvi. Vzniklým sirupem přelijte puding a libovolně dozdobte.

 

Brownies pro zlepšení nálady

Ingredience:

150 g másla
1 hrnek cukru krupice
¾ hrnku kakaa
1 lžičku vanilkového aroma
2/3 hrnku hladké mouky
½ hrnku likéru Baileys Original
3 vejce 

Postup:

  1. V hrnci nechte pomalu rozehřát máslo. Přidejte cukr, kakao, pár kapek vanilkového aroma a důkladně vymíchejte do hladka.
  2. Přidejte mouku, likér Baileys a tři vejce. Stáhněte plamen a opět vymíchejte.
  3. Vyložte plech pečícím papírem a směs na něj přelijte.
  4. Pečte zhruba 30 minut na 160 °C.
  5. Po vychladnutí nakrájejte těsto na obdélníky a servírujte stylově s kopečkem vanilkové zmrzliny.

 

Krémový cheesecake do skla

Ingredience:

220 g ricotty
½ hrnku třtinového cukru
¼ hrnku kakaa
6 lžic likéru Baileys Original
1 hrnek smetany ke šlehání
3 lžíce cukru moučka
1 a ½ lžíce kakaa
15 ks sušenek

Postup:

  1. V míse smíchejte ricottu, třtinový cukr, ¼ hrnku kakaa, 4 lžíce likéru Baileys, promixujte a dejte chladit.
  2. V jiné míse vyšlehejte smetanu. Přidejte 2 lžíce likéru Baileys, cukr moučka, 1 a ½ lžíce kakaa, promixujte a také dejte chladit.
  3. Oblíbené sušenky rozdrťte v mixéru.
  4. Do sklenice začněte vrstvit sušenky, poté krém z ricotty, následně krém ze šlehačky a opět sušenky. Postup opakujte, dokud nebude sklenice naplněná.
  5. Ozdobte šlehačkou a zbylými sušenkami.

 

Karamelové vejce s mangem

Ingredience:

200 g karamelové čokolády
350 ml smetany ke šlehání
1,2 dcl Baileys Original
200 g bílé čokolády
jeden lusk vanilky
100 g manga
citronová kůra z půlky citrónu

Postup:

  1. Nejprve si vytvořte mangové pyré. Mango nakrájejte na kousky, přidejte vodu a rozmixujeme v husté pyré, které vložte do formy ve tvaru vaječného žloutku a nechte zamrazit.
  2. Bílou čokoládu vložte do hrnce spolu se 150 ml smetany, citronovou kůrou, 1 dcl Baileys a rozpusťte ve vodní lázni. Směs promíchejte a nechte vychladnout. Následně vyšlehejte se zbytkem smetany a spojte v hladkou pěnu. Tu nalijte do poloviny formy na větší vejce, přidejte mražené mangové pyré, dolijte pěnou a nechte celé zamrazit.
  1. Karamelovou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, zamražené vajíčko nabodněte na párátko či špejli, celé ponořte do čokolády a nechte zatuhnout.
  2. Jakmile čokoláda ztuhne, rozbijte vajíčko o talíř, přelijte Baileys a ihned servírujte.

 

 

O společnosti Stock Plzeň – Božkov:

Společnost Stock Plzeň – Božkov je jedničkou na českém trhu, na který již téměř 100 let přináší nejjemnější tradiční lihoviny a hořké likéry. S portfoliem čítajícím více než 70 značek je Stock Plzeň lídrem na trhu. Prodává populární výrobky značky Božkov, Fernet Stock a oblíbené vodky Amundsen a Pražská vodka. Dále dováží úspěšné značky jako nejprodávanější importovaný rum v Česku Captain Morgan, nejsilnější značku skotské whisky na světě Johnnie Walker, oblíbený krémový likér Baileys, nejprodávanější bourbon Jim Beam, koňak Courvoisier a mnohé další. Společnost podporuje a aktivně prosazuje zodpovědnou konzumaci alkoholu. Stock Plzeň-Božkov se snaží zvyšovat povědomí o zodpovědné konzumaci alkoholu i tím, že patří k zakládajícím členům Fóra PSR, které bojuje proti nadměrné konzumaci alkoholu a soustředí se na preventivní a vzdělávací projekty.

 

Více na www.stock.cz

 

 

Reklama

Doporučujeme

Máte rádi zvěřinu? Pak vám udělají radost tyto tři recepty

Zvěřina je maso, které si rozhodně zaslouží pozornost. Je zdravější než běžné druhy masa, obsahuje minimum tuku, zato hodně bílkovin, minerálů a má jedinečnou...

Hubnutí bez ztráty síly… Průvodce dietními strategiemi pro aktivní ženy

Cíl mnoha žen je jasný... shodit tuk, ale za žádnou cenu neztratit těžce vydřenou svalovou hmotu. Jakou stravovací strategii ale zvolit, aby tělo nepřicházelo...

Vlna žádostí skončila, předčasné důchody ztratily na atraktivitě

V roce 2024 požádalo o předčasný důchod jen něco přes čtyři a půl tisíce lidí. Česká správa sociálního zabezpečení hlásí nejnižší čísla za poslední...

Jak pečovat o vlněné svetry, aby vám vydržely roky? Zde jsou nejčastější chyby, kvůli kterým se sráží a ničí

Vlněný svetr je kousek, který v zimě zahřeje jako nic jiného. Navíc bývá hebký a elegantní, zkrátka je to ideální parťák do chladných dnů....

Soutěž o tělovou kosmetiku Onclé, která Vám zpevní postavu

Zapojte se do naší soutěže. Čeká na Vás Dámská řada Onclé obsahující 3 výjimečné tělové produkty pro tvarování postavy a potlačení celulitidy, strií i...

Hubnutí po 35 letech není nemožné, jen vyžaduje jiný přístup

Říká se, že po třicítce je hubnutí těžší než kdy dřív. Vědecké studie ale ukazují, že metabolismus za to nemůže, hlavní roli hraje náš...

Sedm jídel z dětství, která dokazují vynalézavost českých maminek

Vzpomínáte si na tu vůni? Na kuchyni s linoleem, kde maminka z pár surovin dokázala vykouzlit večeři pro celou rodinu. Nebyl to luxus, ale...

Ricotta jako spasitel pro seniory: posílí kosti, chrání před chudokrevností a dodá tělu bílkoviny

Stárnutí s sebou přináší spoustu drobných nepříjemností, jako například bolavé klouby, pomalejší metabolismus nebo zažívání, které si občas dělá, co chce. Naštěstí to ale...

Politické strany chtějí více pracujících důchodců, rozdíly jsou jen v detailech

Motivace k práci v důchodovém věku se stala jedním z hlavních volebních témat. Většina stran plánuje rozšíření podpory pro seniory, kteří se rozhodnou zůstat...

Vůně, která spojuje. Objevte kouzlo poctivých masových pekáčků

Existuje něco víc než jen vůně linoucí se z trouby, kde se maso, zelenina a sýr pomalu spojují v dokonalou harmonii? Pekáček není jen...

Astratex slaví čtvrtstoletí

25 let krásy, pohodlí a sebevědomí žen Astratex, přední český specialista na spodní prádlo a plavky, letos slaví své 25. narozeniny. Společnost, která začínala v...

Zapomeňte na drahé superpotraviny. Řeřicha setá je malý zázrak přímo z vaší zahrádky

Někdy hledáme zázračné potraviny na opačném konci světa, a přitom máme jednu z těch nejlepších doslova po ruce. Řeřicha setá je na první pohled...

Válka o peněženky seniorů: Predátorské firmy proti zranitelným důchodcům

Slibují úlevu od bolesti a spánek jako v bavlnce, místo toho ale zanechají jen prázdný účet a pocit studu. Podvodníci s takzvanými zázračnými polštáři...

Telecí řízek? Chutnější a zdravější volba než kuřecí nebo krůtí

Řízek patří k nejoblíbenějším jídlům v Česku. Většina lidí volí kuřecí nebo krůtí maso, protože je lehčí než vepřové. Jenže existuje varianta, která je...

Návrat do starých časů. Ceny v Penny připomínají dobu před zdražováním

Nákupní horečka zachvátila Česko. Nový leták obchodního řetězce Penny odstartoval cenovou bitvu, v níž se zákazníci přetahují o zlevněné maso a máslo. Akce platná...
Reklama
Reklama
300 x 600 desktop – reklama 3