Skvělé tipy na vánoční pečení

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Sladké a Veselé Vánoce s Mlékárnou Valašské Meziříčí

 

„Vánoční sladký chlebíček jsme připravili za použití Bílého jogurtu z Valašska, který je vhodný nejen na přímou konzumaci, ale i do teplých pokrmů či na pečení,“ říká ing.Radka Benešová, marketing manager Mlékárny Valašské Meziříčí. „Ovocný vánoční pohár je zase vhodný jako dezert po štědrovečerní večeři. Použili jsme naši Kysanou smetanu z Valašska, která se na nepečené dezerty výborně hodí,“ dodává Radka Benešová.

 

Vánoční sladký chlebíček

Použité suroviny:

150 g Bílý jogurt z Mlékárny Valašské Meziříčí
120 g rostlinného tuku
60 g cukr krupice
2 ks vejce
150 g hladká mouka
250 g ovoce kandovaného nebo sušeného
50 g mandle loupané
50 g rozinky (mohou být namočené v rumu)
2 lžíce hnědý rum
1 balíček prášek do pečiva
Čokoládová poleva na dohotovení
1 ks bílá čokoláda
1 lžíce máslo nebo ztužený tuk
2 lžíce mléka

Postup přípravy:

Tuk utřeme s polovinou cukru a žloutky do pěny. Jakmile máme ušleháno přidáme střídavě Bílý jogurt z Valašska a mouku s práškem do pečiva. Poté zamícháme rum, pokrájené ovoce a mandle a nakonec opatrně zamícháme sníh z bílků a zbylého cukru. Dáme do vymazané  a vysypané formy na srnčí hřbet a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Povrch vychladlého moučníku můžeme polít nebo ozdobit čokoládovou polevou.

 

Ovocný vánoční pohár

Použité suroviny:

1 ks vanilkový cukr
300 g Kysaná smetana z Mlékárny Valašské Meziříčí
750 g jahody čerstvé nebo mražené, granátové jablko případně maliny, borůvky, lesní nebo zahradní mražená směs
300 ml Čerstvá smetana ke šlehání z Mlékárny Valašské Meziříčí (případně můžeme použít i jinou)
perníčky na ozdobení
cukr krupice dle chuti

 

Postup přípravy:

Čerstvé ovoce lehce rozmačkáme a smícháme s trochou cukru. Pokud použijeme ovoce mražené, vysypeme ho do hrnce, posypeme cukrem a krátce povaříme. Pak necháme zchladnout. Kysanou smetanu z Valašska vyšleháme s vanilkovým cukrem a můžeme dochutit i moučkovým cukrem. Poté do krému lehce vmícháme do tuha ušlehanou Čerstvou smetanu z Valašska. Dozdobíme dle chuti kousky granátového jablka a perníčky. Necháme před podáváním vychladit.

 

 

_____________________________________________________________________________________

Privatizací Beskydských mlékáren v roce 1992 vznikla Mlékárna Valašské Meziříčí. Současný výrobní program tvoří tyto výrobky: smetanové jogurty, polotučné ovocné jogurty, nízkotučné ovocné jogurty, kysané výrobky, BIO jogurty a čerstvé tekuté výrobky. Mlékárna Valašské Meziříčí se zařadila mezi významné výrobce kysaných mléčných výrobků České republiky. Zákazníci si je oblíbili především pro jejich vysokou kvalitu a lahodnou chuť. Prvotřídní kvalita výrobků je potvrzena nejen jejich stoupající oblibou, ale i získáním nejrůznějších ocenění. Za těmito úspěchy stojí především zaměstnanci společnosti, kteří ke kvalitě výrobků přispívají svým nadšením a obětavostí. Její výrobky jsou zastoupeny v celé síti obchodních řetězců i ostatních prodejen. Co se týče exportních aktivit, mlékárna se soustředí na slovenské trhy.

 

Více informací o mlékárně naleznete na: www.mlekarna-valmez.cz

 

 

Reklama

Doporučujeme

Válka o peněženky seniorů: Predátorské firmy proti zranitelným důchodcům

Slibují úlevu od bolesti a spánek jako v bavlnce, místo toho ale zanechají jen prázdný účet a pocit studu. Podvodníci s takzvanými zázračnými polštáři...

Telecí řízek? Chutnější a zdravější volba než kuřecí nebo krůtí

Řízek patří k nejoblíbenějším jídlům v Česku. Většina lidí volí kuřecí nebo krůtí maso, protože je lehčí než vepřové. Jenže existuje varianta, která je...

Návrat do starých časů. Ceny v Penny připomínají dobu před zdražováním

Nákupní horečka zachvátila Česko. Nový leták obchodního řetězce Penny odstartoval cenovou bitvu, v níž se zákazníci přetahují o zlevněné maso a máslo. Akce platná...

Podzim je nejlepším obdobím pro biohacking pleti

Právě teď začíná jedinečné období, kdy můžete svoji pleť zahrnout péčí. Zklidnit ji a vyživit, nechat ji odpočinou a celkově omladit. V létě si Vaše...

„Co mě nezabije, to mě posílí.“ Čtyři cesty, jak proměnit kritiky ve spojence

Slova mohou zranit, ale i posunout dál. Kritici nám nastavují zrcadlo, ve kterém někdy nechceme vidět svůj odraz. Pokud se naučíme číst mezi řádky,...

Čeští důchodci objevují nečekaný trik. Levnější menu stačí vyjednat úsměvem

V některých restauracích v Česku mohou senioři dostat levnější menu nebo drobný bonus, aniž by o tom visela jediná cedule. Stačí se zeptat a...

Tři recepty z jehněčího masa, které si zamilujete

Jehněčí maso je v mnoha zemích považováno za delikatesu. Je jemné, šťavnaté a má lehce nasládlou chuť, která se krásně doplňuje s bylinkami, česnekem...

Jak se po létě dostat zpět do formy: 10 tipů pro efektivní návrat ke cvičení

Léto plné grilování, zmrzliny a odpočinku je u konce a s ním i pocit, že pravidelný trénink je vzdálenou vzpomínkou. Cítíte se bez energie...

Drobné proměny domova, které zlepší náladu. A to bez bourání či přehánění

Atmosféra domova nevzniká výběrem nábytku, ale drobnými gesty, která odrážejí naši každodennost. Není třeba investovat jmění, měnit dispozice ani listovat katalogy. Někdy stačí přesunout...

Jak se zbavit žmolků na oblečení? Pomůže trik z TikToku

Bez houbičky na nádobí si většina domácností neumí představit kuchyň. Ale věděli jste, že tahle obyčejná pomůcka se dá využít i úplně jinak než...

Program ANO počítá s důchodovou revolucí. Kdo si polepší nejvíce?

Hnutí ANO zveřejnilo důchodové priority pro podzimní volby. Chce zastropovat důchodový věk na 65 letech, rozšířit možnosti předčasného důchodu a přidat výraznější valorizace pro...

Povislá víčka nejsou problém. Vizážisté radí jednoduchá řešení

Správné líčení dokáže s povislými víčky zázraky. Díky hře světla, stínu a několika osvědčeným trikům působí oči větší, otevřenější a výrazně mladší. Obočí jako rám...

Máte rádi sýry? Tak to vás jistě zaujmou tyto tři pokrmy

Ačkoliv existují lidé, kteří sýry přímo nenávidí, většina z nás si bez nich neumí svůj jídelníček představit. Navíc jsou nesmírně variabilní. Můžete z nich...

Slunce, které nikdy nezapadá. Proč se v Norsku nemůže spát

Za polárním kruhem nevládne tma, ale nepřetržité světlo. Slunce se tam v létě neztrácí za obzorem a přepisuje lidské vnímání času, těla i duše....

Jak na zářivě bílé ponožky? Zkuste trik, který funguje lépe než drahé prostředky

Bílé ponožky jsou krásné jen do chvíle, než je párkrát obujete a hodíte do pračky. Záhy ztratí svou sněhovou barvu, začnou šednout nebo žloutnout...
Reklama
Reklama
300 x 600 desktop – reklama 3