Hollywoodské diety zažívají retro – dělenou stravu

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Hollywood, světla ramp a úzkostlivá péče o dokonalá těla herců a hereček. To k sobě prostě patří. Celý svět neustále čeká s jakou novou dietou zase tento hvězdný stát ve státě přijde. No a světě div se, Hollywood se vrací ke staré dobré dělené stravě.

retro dieta rawdietcom

I toto dietní retro ale dostalo novodobý, trochu kompaktnější, snazší a lépe zapamatovatelný kabát. Jak tedy staronová dělená strava vypadá?

Je to vcelku snadné

Bílkoviny, škroby a další uhlohydráty zpracovává lidský organismus rozdílně – z toho vyplývá, že pokud nechceme svůj metabolismus příliš zatížit, není dobré jednotlivé prvky stravy kombinovat, ale jíst jen to, co k sobě patří. Protože už ale i méně mentálně zdatným supermodelkám postupně dochází, že tělo zkrátka potřebuje obě složky potravy, najíždějí tedy na tuto retro dietní cestu.

Diet Woman Kicking Donut Snacks on White

Zatímco uhlohydráty dodávají tělu energii, bílkoviny jsou zase nezbytné pro stavbu kostí a svalové hmoty. Bohužel i tuky jsou nezbytné, jelikož bez nich by se hormony a vitaminy nemohli dopravit po těle do příslušných orgánů. Na bázi tuků funguje i lecitin, což je emulgátor, tvořící základní obalovou složku nervových buněk.

retro dieta moneycrasherscom

Pro hubnutí je tedy nejpodstatnější správné střídání jednotlivých výše popsaných složek potravy – tedy konkrétně dodržování střídání škrobových a bílkovinných dnů.

 Neutrální potraviny

Abychom však nechroustali jen suchou housku nebo samotné syrové maso, jsou zde pro záchranu našich chuťových buněk také neutrální a s oběma prvky kombinovatelné potraviny. Sem patří všechny druhy zeleniny kromě brambor a kukuřice, ořechy kromě arašídů, máslo, šlehačka, smetana, tvaroh a tvarohové sýry, žloutky, jogurt a mléko. Ať vás nemate, že jsou uvedeny i v bílkovinách. Jejich obsah bílkovin je tak malý, že se mohou kombinovat i se škroby. Patří sem ještě slunečnicový, sezamový a olivový olej. Čočka, sušený hrách, fazole a bobuloviny. Luštěniny by se při této dietě neměly konzumovat často, protože obsahují velké množství bílkovin a jsou těžko stravitelné. Mimořádně vhodná jsou semena, klíčky, bylinky, koření, rozinky, med a kupodivu i slaďoučký javorový sirup.

diet

Důležité pravidlo

Mezi dvěma jídly musí být čtyři hodiny přestávky. Jelikož některé potraviny tělo zpracovává mnohem déle, není tato metoda stoprocentní a využívá se až po zhubnutí. Jisté je, že při striktním dodržování této retro dietky, váha klesá.

Text: Alice Procházková

 

Reklama

Doporučujeme

Simona Stašová jako studnice energie: Dědictví Bohdalové i vlastní vášeň

Simona Stašová je důkazem, že vitalita může být nejen otázkou genetiky, ale především disciplíny, vášně a neochvějné oddanosti řemeslu. Na jevišti srší silou připomínající...

Unavená, nikoli líná: O ženské únavě, která si zaslouží být vyslyšena

Mnoho žen prožívá každý den s pocitem, že chvíle klidu musí být vykoupena výkonem. V okamžiku, kdy se zastaví, přichází neklid. Vina. Hlasy v...

Retro citrusové želé je zpátky na scéně. Udělejte si ho doma a vraťte se do dětství

Pamatujete na ty barevné, cukrem obalené půlměsíčky, které voněly po citronech a pomerančích? Citrusové želé patřilo mezi sladkosti, které znala snad každá rodina. Bylo...

Design, výkon a technologie: to je letní MUST HAVE od Niceboye. Zasoutěžte si o tuhle stylovku!

Léto je ideální čas na aktivní životní styl! Ať už holdujete běhání, cyklistice nebo trávíte dovolenou horskými túrami, chytré hodinky jsou rozhodně MUST HAVE....

Zář jako hvězda: Umění péče o pleť v horkých letních dnech

Když slunce líbá tvář, pleť vypráví příběh. Jak ji udržet svěží a plnou života i v parném létě? Odhalte triky, které promění péči v...

Chuť léta: Recepty, které roztančí vaše chuťové pohárky

Když letní vánek nese vůni ovoce a bylinek, kuchyně se mění v umělecké plátno. Jak připravit pokrmy, které oslavují léto 2025? Ponořte se do...

Rizoto třikrát jinak. Zkuste tento oblíbený pokrm v různých variantách

Rizoto patří mezi pokrmy, které jsou na první pohled jednoduché, ale když se udělají správně, promění se v lahodnou delikatesu. Základem je kvalitní rýže...

Láska v drobnostech. Naučte se, jak správně prohloubit vztah 

Když letní slunce roztápí starosti, láska kvete v drobnostech. Jak prohloubit svůj vztah v létě 2025? Objevte gesta, která spojují srdce. Malá gesta, velké příběhy Léto...

Zapomeňte na zničené konečky. Jak přežít léto s krásnými vlasy?

Léto je krásné období, ale vlasy v něm dostávají pořádně zabrat. Slunce, chlor, mořská voda… všechno to, co milujeme, může naše vlasy ničit. Naučte...

Jak skladovat vejce, aby vydržela čerstvá klidně i rok? Trik našich babiček funguje dodnes

Vejce patří k nejvděčnějším potravinám. Jsou plná kvalitních bílkovin, minerálů i vitaminů, mají málo kalorií a v kuchyni se dají použít na tisíc způsobů....

Kouzlo letních večerů: Jak proměnit noc v oslavu lásky

Když hvězdy rozsvítí oblohu, letní večery zvu k romantice. Jak proměnit noc v nezapomenutelný příběh lásky? Objevte tipy pro rok 2025 plné vášně. Večery, které...

Tři pokrmy k pivu, které sklidí úspěch u drahé polovičky či návštěvy

Jak je známo, pivo si nejlépe vychutnáme s dobrým jídlem. Ideálně s něčím pořádným, co má říz a ladí k hořkému moku. Pokud hledáte...

Zdraví v pohybu: Jak objevit radost z cvičení (nejen) v létě

Když slunce volá k pohybu, tělo odpovídá radostí. Jak objevit kouzlo cvičení v létě 2025? Ponořte se do aktivit, které posilují tělo i duši. Pohyb...

Objevte chutě maďarské kuchyně

Maďarská kuchyně je proslulá svou vydatností, výraznými chutěmi a samozřejmě mletou paprikou, bez které se tamní pokrmy neobejdou. Pokud hledáte inspiraci, co si uvařit...

Jak na zatuchlé ručníky? Přinášíme triky, po nichž budou voňavé a nadýchané

Kdo někdy rozvěsil vyprané ručníky v bytě bez sušičky, zajisté ví, že místo měkkých a svěže voňavých osušek se z nich stane těžká, vlhká...
Reklama
Reklama