Triky s jídlem

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Je lepší naučit se triky, jak si poradit i s poměrně záludnými pokrmy, než mít na triku ostudu, že je vám cizí jídelní etiketa.

Triky s jídlem 177414768

Špagety

Vidličkou sousto vložíte do lžíce, otáčíte a pak si „motanici“ vložíte do úst. Vypadá to zábavně, ale tak úplně jednoduché to není. Dlužno ale dodat, že zruční pojídači, obvykle Italové, lžíci nepotřebují a vystačí si jen s vidličkou. Jejich otočky jsou mistrné a tempo vražedné 🙂

Krabi

Krabí masíčko je výborné a odmění vás jemnou chutí, až se k němu probojujete. Občas nezbude, než uchopit kraba do ruky, (znáte to i u drůbeže) ale ideální je použít dezertní lžičku a vidličku, kterou nahrnete maso na lžičku a s ní pak nabíráte i omáčku

ŠampaňskéTriky s jídlem 82663383

Zatímco víno se má upíjet po malých doušcích, u šampaňského podobné omezení neplatí, bylo by vysloveně na škodu. Kdybyste se s jeho popíjením příliš loudala, bublinky by  vyprchaly a s nimi i lahodná chuť. Samozřejmě, větší doušky neznamenají, že ho vylokáte za krátkou chvíli takové množství, až se s vámi celý svět zatočí…

Ústřice

Číšník vám je nejspíš přinese už otevřené, tím odpadne dobývání se do lastury. Nejprve odstraníte vidličkou střívka, maso vyjmete a ochutíte pepřem. Načež je zakapete citronem, což bude pro vás, jste-li duše citlivá, těžké, neboť, je-li chudinka ústřice čerstvá, trošku sebou cuká…Ve finále musíte obsah lastury statečně vysrknout. Pro někoho je to lahůdka, pro jiného trošku horor…

Ryby

Pokud jste velká estétka a narazíte na kost, je sice chvályhodné snažit se ji decentně dostat přímo z úst na vidličku, než abyste ji dramaticky vyplivla, ale pokud se vám to nedaří, riskujete spolknutí kosti a možná i přidušení…U ryb je proto povoleno v krajním případě vytáhnout prsty kost z pusy a položit ji na okraj talíře. Jestli vám podají rybu vcelku, nejprve opatrně vyjměte páteř i s většinou kostí a pak teprve jezte.

Kokosový ořech

Nejste sice z Afriky, ale po naší lekci budete zacházet s kokosovým ořechem docela bravurně. Nejprve na vršku plodu hledejte tři tmavé body, neboli klíčkové otvory. Probodněte je a nechejte mléko téct do sklenice. Pak o jeden otvor opřete dláto a slupku odsekejte kladivem. Jestli se vám to zdá fyzicky moc náročné, dejte ořech do horké trouby a asi za 10 minut, když začne skořápka praskat,  použijete, už s vynaložením minimální námahy, kladivo, které, jak vidíte, není jen na čarodějnice, ale i na kokosy. Dužinu vydolujete nožem.

Triky s jídlem 119239887Kaviár

Pravý kaviár jsou černé jikry jeseterovitých ryb, nepravý, červený kaviár, pochází z ryb lososovitých. Tahle delikatesa pokapaná jemně citronem se jí na toastu potřeném máslem.  Labužníci ho ale pojídají i samotný, nabírají ho lžičkou a zapíjí šampaňským.

Bílá klobása

Překrojte slupku, nařízněte podélně a nožem vytlačte náplň. Bavoráci prý bílou klobásu vycucávají, což není příliš vhodné napodobovat, v našich končinách byste se asi nesetkala s pochopením.

Mango

Nejprve je rozpůlíte, pak naříznete křížem a vyjíte dužinu lžičkou. Riskujete ale, když mango pojídáte ve svátečním kostýmku, lépe je dopřát si ho na pláži, jen tak v plavkách, protože šťáva z tohoto ovoce se špatně pere.

Text: mir

 

Reklama

Doporučujeme

Simona Stašová jako studnice energie: Dědictví Bohdalové i vlastní vášeň

Simona Stašová je důkazem, že vitalita může být nejen otázkou genetiky, ale především disciplíny, vášně a neochvějné oddanosti řemeslu. Na jevišti srší silou připomínající...

Unavená, nikoli líná: O ženské únavě, která si zaslouží být vyslyšena

Mnoho žen prožívá každý den s pocitem, že chvíle klidu musí být vykoupena výkonem. V okamžiku, kdy se zastaví, přichází neklid. Vina. Hlasy v...

Retro citrusové želé je zpátky na scéně. Udělejte si ho doma a vraťte se do dětství

Pamatujete na ty barevné, cukrem obalené půlměsíčky, které voněly po citronech a pomerančích? Citrusové želé patřilo mezi sladkosti, které znala snad každá rodina. Bylo...

Design, výkon a technologie: to je letní MUST HAVE od Niceboye. Zasoutěžte si o tuhle stylovku!

Léto je ideální čas na aktivní životní styl! Ať už holdujete běhání, cyklistice nebo trávíte dovolenou horskými túrami, chytré hodinky jsou rozhodně MUST HAVE....

Zář jako hvězda: Umění péče o pleť v horkých letních dnech

Když slunce líbá tvář, pleť vypráví příběh. Jak ji udržet svěží a plnou života i v parném létě? Odhalte triky, které promění péči v...

Chuť léta: Recepty, které roztančí vaše chuťové pohárky

Když letní vánek nese vůni ovoce a bylinek, kuchyně se mění v umělecké plátno. Jak připravit pokrmy, které oslavují léto 2025? Ponořte se do...

Rizoto třikrát jinak. Zkuste tento oblíbený pokrm v různých variantách

Rizoto patří mezi pokrmy, které jsou na první pohled jednoduché, ale když se udělají správně, promění se v lahodnou delikatesu. Základem je kvalitní rýže...

Láska v drobnostech. Naučte se, jak správně prohloubit vztah 

Když letní slunce roztápí starosti, láska kvete v drobnostech. Jak prohloubit svůj vztah v létě 2025? Objevte gesta, která spojují srdce. Malá gesta, velké příběhy Léto...

Zapomeňte na zničené konečky. Jak přežít léto s krásnými vlasy?

Léto je krásné období, ale vlasy v něm dostávají pořádně zabrat. Slunce, chlor, mořská voda… všechno to, co milujeme, může naše vlasy ničit. Naučte...

Jak skladovat vejce, aby vydržela čerstvá klidně i rok? Trik našich babiček funguje dodnes

Vejce patří k nejvděčnějším potravinám. Jsou plná kvalitních bílkovin, minerálů i vitaminů, mají málo kalorií a v kuchyni se dají použít na tisíc způsobů....

Kouzlo letních večerů: Jak proměnit noc v oslavu lásky

Když hvězdy rozsvítí oblohu, letní večery zvu k romantice. Jak proměnit noc v nezapomenutelný příběh lásky? Objevte tipy pro rok 2025 plné vášně. Večery, které...

Tři pokrmy k pivu, které sklidí úspěch u drahé polovičky či návštěvy

Jak je známo, pivo si nejlépe vychutnáme s dobrým jídlem. Ideálně s něčím pořádným, co má říz a ladí k hořkému moku. Pokud hledáte...

Zdraví v pohybu: Jak objevit radost z cvičení (nejen) v létě

Když slunce volá k pohybu, tělo odpovídá radostí. Jak objevit kouzlo cvičení v létě 2025? Ponořte se do aktivit, které posilují tělo i duši. Pohyb...

Objevte chutě maďarské kuchyně

Maďarská kuchyně je proslulá svou vydatností, výraznými chutěmi a samozřejmě mletou paprikou, bez které se tamní pokrmy neobejdou. Pokud hledáte inspiraci, co si uvařit...

Jak na zatuchlé ručníky? Přinášíme triky, po nichž budou voňavé a nadýchané

Kdo někdy rozvěsil vyprané ručníky v bytě bez sušičky, zajisté ví, že místo měkkých a svěže voňavých osušek se z nich stane těžká, vlhká...
Reklama
Reklama