Sluníčko už si s námi pohrává svými dlouhými paprsky a den ode dne je tato jeho hra markantnější. Odhazujeme svršky a hledáme, čím se ve dnech tepla ochladit. Pokud stín a studené nápoje už nepomáhají, vyzkoušejte s námi domácí zmrzlinu! Ta zaručeně pomůže!
Suroviny:
- 1 ks vanilka, nebo vanilkové aroma
- 4 lžíce kakaa
- 10 ks jahod
- 600 ml salka
- 600 ml smetany ke šlehání
Příprava:
Základ:
Všechno salko dáme do mísy a přidáme k tomu smetanu. Celé to rozmixujeme, aby se spojila. Měla by být polotuhá, až se přidají ostatní ingredience, tak do úplné tuhosti.
Čokoládová:
Do základu čokoládu dle libosti nastrouháme, či nakrouháme na malé kousíčky, nebo použijeme kakao. Celé znovu tak dlouho šleháme, dokud zmrzlina nemá správnou konzistenci.
Jahodová:
Jahody rozmixujeme, přes sítko přecedíme a vlijeme do základu na zmrzlinu a znovu opakovaně mixujeme.
Vanilková:
Do základu dáme vanilku, nebo vanilkové aroma a opět důkladně prošleháme.
Zmrzlinu dáme do nádoby a ideálně 24 hodin necháme v mrazáku. Je výborná, avšak potřebujete trochu trpělivosti při šlehání, je to obtížnější.
Už jste v kuchyně a zkoušíte toto skvělé letní osvěžení? Dejte nám vědět, jak to dopadlo. Více receptů najdete na : http://recepty.dokonalazena.cz/
Markét ,)