Třešně zrají jako o život. Zkuste si z nich připravit tři netradiční recepty

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Milovníci třešní si v těchto dnech přichází na své. Šťavnaté a sladké ovoce momentálně zraje jako o život a majitelé stromů s těmito plody řeší dilema, jak je zpracovat. Nejčastějším řešením jsou kompoty nebo bublanina, my vám však v následujícím článku nabízíme méně tradiční, ale o to originálnější využití ve třech receptech. A věříme, že si je zamilujete.

Třešňový salát s fetou a rukolou

Ingredience: 2 hrsti rukoly, 1 hrnek vypeckovaných třešní, 100 g sýru feta, hrst vlašských ořechů, olivový olej, balzamikový ocet, sůl, pepř

Na talíř rozložte rukolu, přidejte vypeckované třešně překrojené napůl, nadrobenou fetu a posekané ořechy. Zakápněte olivovým olejem a vyšperkujte trochou balzamika. V tuto chvíli už zbývá pouze salát ochutit solí a pepřem. Neváhejte vyzkoušet tento elegantní salát, který může být vynikajícím lehkým obědem či večeří.

Třešňové tiramisu do skleničky

Ingredience: 250 g mascarpone, 150 ml smetany ke šlehání, 1 lžíce cukru, cukrářské piškoty, 2 hrsti třešní, 1 višňového likéru, hořká čokoláda na ozdobu

Smetanu vyšlehejte a ke konci opatrně přidávejte cukr, který zapracujte do šlehačky. Následně k ní postupně vmíchejte mascarpone. Doporučujeme příliš nešlehat, raději použijte stěrku. V tuto chvílí krátce povařte třešně s troškou cukru a podlijte višňovým likérem, nebo klidně můžete použít i třešňovici. Z této směsi vám vznikne takový lehký kompot.

Pak už se můžete vrhnout na vrstvení. Do připravených skleniček dávejte střídavě piškoty, třešňovou směs a krém. Opakujte, dokud nemáte skleničky zcela naplněné. Pak už jen nahoru nastrouhejte trochu hořké čokolády a nechte alespoň 2 hodiny chladit v lednici.

Třešňová omáčka

Ingredience: 2 hrnky vypeckovaných třešní, 2 lžíce cukru, 1 lžíce balzamica, 50 ml červeného vína, 1 lžička másla, sůl, pepř

Třešně vložte do hrnce, zasypejte cukrem a nechte lehce zkaramelizovat. Poté je podlijte vínem a nechte vyvařit alkohol. Totéž následně opakujte s balzamikem. Poté omáčku vařte 10 minut na mírném ohni. Na konci musí zhoustnout do ideální konzistence, takže kdyby tento čas nestačil, buďte trpěliví. Nakonec vmíchejte lžičku másla pro zjemnění a dochuťte solí a pepřem. Omáčka se skvěle hodí ke grilovanému nebo pečenému masu. Ideální je například ke kachně, ale výborná je i s vepřovou panenkou.

Zdroj foto: Pixabay

Reklama

Doporučujeme

Chcete udržovat sedačku jako novou? Zkuste trik profíků, který většina lidí nezná

Usadit se večer na gauč, dát si kávu, něco dobrého k tomu a pustit si film. To zní jako ideální závěr dne. Jenže ve...

3 cviky, které uleví ztuhlým zádům, krku i hrudníku

Bolí vás v bedrech? Máte ztuhlou krční páteř? Nebo se nemůžete ani nadechnout, jak máte stažený hrudník? Vyzkoušejte tři cviky, které pro vás připravila...

„Ubrali mi tisíce korun.“ Lidé se diví, jak je snadné podvést seniory

Vráží se vám na prahu s úsměvem, přináší symbolický dárek a žádá „dobrovolný příspěvek“. Málokdo tuší, že za tím stojí promyšlená past, která obírá...

Sex po čtyřicítce: Méně iluzí, více potěšení. Proč to bývá nejlepší období?

Touha se neměří věkem. Mění se jen způsob, jak ji prožíváme. Právě po čtyřicítce se sexualita může stát nejen radostí, ale i prostorem pro...

Tři snadné recepty na ledový čaj, které vás příjemně zchladí

Čaj je jedním z nápojů, který má velkou popularitu jak u dospělých, tak i u dětí. Pít ho ale nemusíme pouze teplý. Pokud je...

Malé věci, velké výsledky: 7 mikronávyků, které zlepší tvůj život bez revolucí

Někdy stačí málo, aby se v tobě něco zlomilo. Ne velké předsevzetí, ale drobný krok, který nebolí. Právě mikronávyky umí proměnit každodennost v něco...

Když už se kamarádky nehledají na pískovišti: Jak si budovat přátelství po třicítce, čtyřicítce i dál

Ve dvaceti jsme kamarádky sbíraly samy. Na kolejích, v kavárnách, v klubech i přes smích na lavičce. Jenže s lety se proměňuje nejen náš...

Jak naši předkové léčili své neduhy? Pomáhaly potraviny, ale i moč či kravince

Dnes sáhnete po ibalginu nebo zajdete k doktorovi. Ale co když vám bylo špatně před sto lety, kdy žádné léky běžně dostupné nebyly? Naši...

Nová limitovaná kolekce Columbia Heritage přináší remakeikonické rybářské vesty z 60. let v barvách a s potisky drsného oregonského pobřeží

Limitované kolekce Columbia Heritage čerpají každou sezonu inspiraci z ikonického historického oděvu vybraného z archivů značky Columbia, který je s novou kolekcí spojen s jedinečným místem nebo...

„Nevypadám jako dřív.“ Čtenáři se ptají, proč obličej s věkem mění výraz

Vrásky, povolená kůže, změněné rysy. Stárnutí tváře není jen o ochablé pokožce. Podle odborníků hraje zásadní roli i lebka a tukové polštářky, které se...

Voda, která léčí i unavuje. Letní péče o pleť bez extrémů

Léto přináší spoustu radosti, ale i výzev pro naši pokožku. Slunce, pot, klimatizace a změny teplot dělají s pletí divy, které málokdo ocení. Jak...

Děsí vás černající banány? Naučte se je správně skladovat

Banány. Ovoce, které většina z nás miluje, ale taky nám lezou krkem, když během dvou dnů zčernají a zkazí se. Přitom stačí malá změna...

Když se noc mění v saunu. Proč v horku nespíme dobře a jak si pomoct

Letní noc je někdy horší než tropické poledne. Člověk se převaluje, vzduch stojí, polštář pálí. Tělo touží po chladu a odpočinku, ale místo toho...

Magie ve flakonu nebo marketing pro zoufalé? Testujeme feromonové vůně

Slíbí ti přitažlivost na první pohled, probuzené touhy a pohled přes celou místnost. Feromonové parfémy znějí jako zázračné afrodiziakum ve flakonu. Ale fungují opravdu,...

Burger King rozkřupal léto. Letní limitka Summer Crunch křupe až za roh

Řetězec Burger King znovu ovládla letní limitovaná nabídka s názvem Summer Crunch, která staví na zážitku z intenzivní křupavosti a přináší sezonní kombinaci ingrediencí,...
Reklama
Reklama