Sluneční paprsky a stoupající teploty přímo vybízí k osvěžení. S vychlazenými bublinkami navíc dodáte každému okamžiku jiskru. Proč se ale omezovat jen na samotný sekt? Spojte svěží chutě léta s bublinkami Bohemia Sekt
a doplňte setkání s přáteli o stylové koktejly.
JAK NA SEKTOVÉ KOKTEJLY
Příprava koktejlů ze sektu je poměrně jednoduchá, stačí dodržet pár základních pravidel.
1) Netřepat, zlehka promíchat
Perlení šumivého vína dodává kouzlo i celému drinku. V momentě, kdy do koktejlu přidáváte sekt, byste tak měli jít cestou pouze lehkého promíchání. Šejkr můžete použít na přípravu dalších součástí drinku, které chcete důkladně promísit. Pokud v receptuře narazíte na potřebu protřepání ingrediencí v šejkru, ale ten profesionální doma nemáte, nezoufejte. Stejně dobře vám poslouží i fitness šejkr, popřípadě zavařovací sklenice.
2) Do správné sklenky
Pro svůj koktejl zvolte sklenku, která bude lahodit vašemu oku. Koktejly z šumivého vína se nejčastěji podávají
v sektových sklenkách. Pro ikonickou řadu Bohemia Sekt ICE jsou zase typické balonové sklenky.
3) Dobře vychladit
Stejně jako si dopřáváte dobře vychlazenou sklenku samotného sektu, tak i vašemu drinku bude nejvíce slušet sekt o správné teplotě, tj. 4-6 ⁰C. Vyplatí se mít vychlazené i ostatní ingredience, popřípadě i dobře zchladit samotnou skleničku.
Bohemia Sekt ICE
Tato ikonická řada sektů podávaných na ledu se stala základem pro stylová letní setkání. Cinknutí kostek ledu
o skleničku, zašumění vychlazeného Bohemia Sektu ICE a snítka máty – to je kouzlo geniálně jednoduchého letního osvěžení, ideálního na setkání přátel a žhavou letní party. Kromě klasických bílých a rebelských růžových bublinek je k dispozici i nealkoholická varianta Bohemia Sekt ICE 0% pro všechny, kteří nemohou nebo nechtějí pít alkohol.
Co budete potřebovat:
balonovou sklenku
vychlazený Bohemia Sekt ICE (případně ICE 0% či Ice PiNK)
snítku máty
led
Postup:
Do větší balonové sklenky vložte kostky ledu, nalijte vychlazený Bohemia Sekt ICE a ozdobte snítkou máty. Vychutnávejte s přáteli.
FANTAZII SE MEZE NEKLADOU
Kdo si chce trochu zaexperimentovat, může si zkusit namíchat vlastní šumivý koktejl podle své chuti. „Pokud připravujete koktejl doma, inspirujte se již existujícími recepty, aby vás příliš kreativní kombinace jednotlivých složek nezklamala. V létě doporučuji například spojení s ovocnými džusy a pyré,“ radí Denisa Kolaříková, hlavní sommelierka společnosti BOHEMIA SEKT.

Mimosa
Geniálně jednoduchá kombinace Bohemia Sektu a svěžích pomerančů. Vznik tohoto osvěžujícího koktejlu se datuje až do 20. let minulého století. Své jméno získal po tropické kvetoucí křovině s jasně žlutou barvou a je oblíbenou stálicí víkendových brunchů.
Co budete potřebovat:
sklenku na sekt
vychlazený Bohemia Sekt
pomerančový fresh
plátek čerstvého pomeranče na ozdobu
led
Postup:
Nejprve si řádně vychlaďte sklenku a následně do ní přidejte led. Nalijte 1 díl čerstvé pomerančové šťávy, přilijte 1 díl vychlazeného Bohemia Sekt a ozdobte plátkem čerstvého pomeranče.

Fragolini
Koktejl, který vás i vaše hosty potěší kouzelnou chutí jahod, která je pro léto tak typická.
Co budete potřebovat:
sklenku na sekt
vychlazený Bohemia Sekt
jahodové pyré s obsahem ovoce alespoň 50 %
jahoda na ozdobu
led
Postup:
Vychlazenou sklenku naplňte ledem. Nalijte 1 díl jahodového pyré a následně ho dolijte 3 díly vychlazeného Bohemia Sekt. Koktejl ozdobte čerstvou jahodou a perfektní jahodový koktejl je na světě.

Melounové osvěžení
Bohemia Sekt díky své jemné perlivosti a vyvážené chuti skvěle funguje nejen jako základ lehkých letních drinků. Ze sektu totiž můžete připravit i osvěžující ovocný dezert a s tímto melounovým osvěžením rozhodně zazáříte.
Co budete potřebovat:
500 g vodního melounu
6 lžiček cukru
1 lžičku nastrouhané citronové kůry
1 lahev sektu Bohemia Sekt demi sec
Postup:
Najemno nastrouhanou kůru smícháme s cukrem a směs v hrnci zalijeme 120 ml teplé vody. Přivedeme k varu
a vaříme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Poté necháme vychladnout. Meloun zbavíme jadérek, dužinu nakrájíme na kousky a rozmixujeme. Zchladlý sirup smícháme s rozmixovaným melounem a na 2 hodiny vložíme do lednice. Poté směs dáme mrazit alespoň na 4 hodiny. Pravidelně promícháváme, aby se rozbila ledová krusta. Hotový sorbet ve tvaru klasických zmrzlinových kopečků vkládáme do vinných skleniček na nožičce. Přibližně do poloviny kopečku nalijeme vychlazený Bohemia Sekt demi sec. Tak na léto!