Letní osvěžení s bublinkami

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Sluneční paprsky a stoupající teploty přímo vybízí k osvěžení. S vychlazenými bublinkami navíc dodáte každému okamžiku jiskru. Proč se ale omezovat jen na samotný sekt? Spojte svěží chutě léta s bublinkami Bohemia Sekt
a doplňte setkání s přáteli o stylové koktejly.

JAK NA SEKTOVÉ KOKTEJLY
Příprava koktejlů ze sektu je poměrně jednoduchá, stačí dodržet pár základních pravidel.

1) Netřepat, zlehka promíchat
Perlení šumivého vína dodává kouzlo i celému drinku. V momentě, kdy do koktejlu přidáváte sekt, byste tak měli jít cestou pouze lehkého promíchání. Šejkr můžete použít na přípravu dalších součástí drinku, které chcete důkladně promísit. Pokud v receptuře narazíte na potřebu protřepání ingrediencí v šejkru, ale ten profesionální doma nemáte, nezoufejte. Stejně dobře vám poslouží i fitness šejkr, popřípadě zavařovací sklenice.

2) Do správné sklenky
Pro svůj koktejl zvolte sklenku, která bude lahodit vašemu oku. Koktejly z šumivého vína se nejčastěji podávají
v sektových sklenkách. Pro ikonickou řadu Bohemia Sekt ICE jsou zase typické balonové sklenky.

3) Dobře vychladit
Stejně jako si dopřáváte dobře vychlazenou sklenku samotného sektu, tak i vašemu drinku bude nejvíce slušet sekt o správné teplotě, tj. 4-6 ⁰C. Vyplatí se mít vychlazené i ostatní ingredience, popřípadě i dobře zchladit samotnou skleničku.

Bohemia Sekt ICE
Tato ikonická řada sektů podávaných na ledu se stala základem pro stylová letní setkání. Cinknutí kostek ledu
o skleničku, zašumění vychlazeného Bohemia Sektu ICE a snítka máty – to je kouzlo geniálně jednoduchého letního osvěžení, ideálního na setkání přátel a žhavou letní party. Kromě klasických bílých a rebelských růžových bublinek je k dispozici i nealkoholická varianta Bohemia Sekt ICE 0% pro všechny, kteří nemohou nebo nechtějí pít alkohol.

Co budete potřebovat:
balonovou sklenku
vychlazený Bohemia Sekt ICE (případně ICE 0% či Ice PiNK)
snítku máty
led

Postup:
Do větší balonové sklenky vložte kostky ledu, nalijte vychlazený Bohemia Sekt ICE a ozdobte snítkou máty. Vychutnávejte s přáteli.

FANTAZII SE MEZE NEKLADOU
Kdo si chce trochu zaexperimentovat, může si zkusit namíchat vlastní šumivý koktejl podle své chuti. „Pokud připravujete koktejl doma, inspirujte se již existujícími recepty, aby vás příliš kreativní kombinace jednotlivých složek nezklamala. V létě doporučuji například spojení s ovocnými džusy a pyré,“ radí Denisa Kolaříková, hlavní sommelierka společnosti BOHEMIA SEKT.


Mimosa
Geniálně jednoduchá kombinace Bohemia Sektu a svěžích pomerančů. Vznik tohoto osvěžujícího koktejlu se datuje až do 20. let minulého století. Své jméno získal po tropické kvetoucí křovině s jasně žlutou barvou a je oblíbenou stálicí víkendových brunchů.

Co budete potřebovat:
sklenku na sekt
vychlazený Bohemia Sekt
pomerančový fresh
plátek čerstvého pomeranče na ozdobu
led

Postup:
Nejprve si řádně vychlaďte sklenku a následně do ní přidejte led. Nalijte 1 díl čerstvé pomerančové šťávy, přilijte 1 díl vychlazeného Bohemia Sekt a ozdobte plátkem čerstvého pomeranče.

Fragolini
Koktejl, který vás i vaše hosty potěší kouzelnou chutí jahod, která je pro léto tak typická.

Co budete potřebovat:
sklenku na sekt
vychlazený Bohemia Sekt
jahodové pyré s obsahem ovoce alespoň 50 %
jahoda na ozdobu
led

Postup:
Vychlazenou sklenku naplňte ledem. Nalijte 1 díl jahodového pyré a následně ho dolijte 3 díly vychlazeného Bohemia Sekt. Koktejl ozdobte čerstvou jahodou a perfektní jahodový koktejl je na světě.

Melounové osvěžení
Bohemia Sekt díky své jemné perlivosti a vyvážené chuti skvěle funguje nejen jako základ lehkých letních drinků. Ze sektu totiž můžete připravit i osvěžující ovocný dezert a s tímto melounovým osvěžením rozhodně zazáříte.

Co budete potřebovat:
500 g vodního melounu
6 lžiček cukru
1 lžičku nastrouhané citronové kůry
1 lahev sektu Bohemia Sekt demi sec

Postup:
Najemno nastrouhanou kůru smícháme s cukrem a směs v hrnci zalijeme 120 ml teplé vody. Přivedeme k varu
a vaříme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Poté necháme vychladnout. Meloun zbavíme jadérek, dužinu nakrájíme na kousky a rozmixujeme. Zchladlý sirup smícháme s rozmixovaným melounem a na 2 hodiny vložíme do lednice. Poté směs dáme mrazit alespoň na 4 hodiny. Pravidelně promícháváme, aby se rozbila ledová krusta. Hotový sorbet ve tvaru klasických zmrzlinových kopečků vkládáme do vinných skleniček na nožičce. Přibližně do poloviny kopečku nalijeme vychlazený Bohemia Sekt demi sec. Tak na léto!

Reklama

Doporučujeme

Objevte krásy chorvatského vinařství

Chorvatsko je země, kterou většina z nás zná hlavně jako oblíbenou letní destinaci s průzračným mořem. Často se ale zapomíná na jeho skvělou gastronomii...

Zastavte šedivění vlasů díky tomuto vitamínu. Najdete ho třeba i ve spíži

Trápí vás šediny ve vlasech? Stárnutí je přirozené a je to naprosto normální jev. Důležitým faktorem je genetika, strava i životní styl. Příčina však...

Máte problémy s osteoporózou? Vyzkoušejte lněné semínka! Mají mnohem více vápníku než mléčné výrobky

Všichni víme, že kosti potřebují pro svůj vývoj dostatek vápníku. Jehož zdroj je hlavně v mléčných výrobcích. Ovšem ne každý si ho může dopřát....

Nechte mrkev vyniknout! Připravte si z ní třeba tyto tři nevšední pokrmy

Mrkev máme často zařazenou jako zeleninu do polévky či na přípravu omáček včetně národního pokladu svíčkové. Tato zelenina si však zaslouží víc prostoru, a...

Objevte krásy portugalského vinařství

Portugalské vinařství se ve světě těší velmi dobré reputaci a tato jihozápadní země Evropy je opravdovým rájem pro milovníky tohoto lahodného moku. Díky různorodým...

10 vteřin stačí: cvik, který uleví celému tělu

“Během chvilky si protáhneme celou páteř, uvolníme ramena a neskutečně dobře uděláme
i zkráceným svalům na zadní straně stehen. Doporučuji nastavit si na mobilu budík a tento cvik opakovat každou hodinu. Naše tělo pak nebude mít šanci ztuhnout a začít bolet,” říká pohybová specialistka Zuzana Rybářová, která pořádá celodenní kurzy Restart těla, pro vás vybrala cvik, který můžete dělat i v práci – stačí se jen zvednout ze židle…

Třešně zrají jako o život. Zkuste si z nich připravit tři netradiční recepty

Milovníci třešní si v těchto dnech přichází na své. Šťavnaté a sladké ovoce momentálně zraje jako o život a majitelé stromů s těmito plody...

Jíte málo kiwi? Děláte chybu! Má víc vitaminu C než pomeranč a podpoří tvorbu kolagenu

Vitamin C patří mezi prospěšné látky, které prospívají našemu imunitnímu systému a podpoří i rychlejší uzdravení při nachlazení. Věděli jste však, že tento vitamin...

Bezinkový sirup má blahodárné účinky. Pomůže i s nachlazením a jeho výroba je snadná

Bezinky začínají kvést už v květnu. Poznáme je snadno podle jejich bílých květů a na podzim už mají černé plody. Bezinky se těší velké...

Hledáte si novou práci? Dejte si pozor na těchto 5 chyb, díky kterým váš životopis personalista vyřadí ze hry

Tipů jak správně napsat životopis je mnoho. Věnují se profesnímu profilu kandidáta, dosaženým vzděláním i dovednostmi. Taky upozorňují na pravopisné chyby, které vám dokážou...

V dětství jsme ji často trhali a žvýkali. Udělejte si nápoj z této kyselé byliny, pomůže pří rýmě i lupénce

Až ji uvidíte na louce, určitě si ji nespletete. Stačí utrhnout pár lístků a sníst. Pojďme se podívat v čem je šťovík prospěšný pro...

Chorvatsku už pomalu odzvonilo. Na paty mu šlape levnější destinace, stejné moře a méně turistů

Chorvatsko v létě každoročně navštíví spousta turistů, kteří se oblíbili nejen čisté moře, shovívavé ceny (tedy alespoň dříve), ale taky snadnou dostupnost autem. Dnes...

Jak se osvěžit v horkých letních dnech? Zkuste tyto tři polévky

Léto je v plném proudu a s ním přichází i chuť na lehká, svěží jídla, která nás nezahlcují, ale naopak příjemně osvěží. Pokud patříte...

Udělejte si čistku v mrazáku! Co radí odborníci vyhodit, abyste si neohrozili zdraví?

Mrazničku používáme doma snad všichni. Je to skvělý pomocník pro úschovu potravin, které by za jiných okolností neměly takovou trvanlivost. Ruku však na srdce,...

Dřevěné vařečky a prkénka bývají záslužnými pomocníky v kuchyni. Co však na jejich používání říká odborník?

Ačkoliv by se mohlo zdát, že s nástupem plastových výrobků se stanou dřevěné vařečky a lžíce pouhým přežitkem, opak je však pradou. Tyto nástroje...
Reklama
Reklama