Při sérii receptů o domácích zákuscích jsme se setkávali s obrovským zájmem všech kuchařinek a kuchařů. Sešlo se nám také mnoho zajímavých podnětů a dotazů. Jeden z nich patřil paní Marii, která nás poprosila o recept na domácí rakvičky. Paní Marie – tady je!
Suroviny:
- 140 g moučkový cukr
- 9 ks žloutek
- 1 vejce
- 140 g cukr krupice
- 1 balíček vanilkový cukr
- 1/4 l smetana ke šlehání
- tuk na vymazání
Příprava:
Ztužený tuk rozpustíme a mašlovačkou pečlivě vymažeme formičky. V míse utřeme cukr se žloutky, vejcem a vanilkovým cukrem. Třeme tak dlouho, až je hmota téměř bílá, potom naplníme do poloviny připravené formičky (ztužený tuk rozpustíme a mašlovačkou formičky na rakvičky vymažeme). Naskládáme na plech a v předehřáté troubě zvolna pečeme. Nakonec jenom dosušíme. Upečené, téměř vychladlé rakvičky vyklopíme. Navrchu lehce prsty promáčkneme a naplníme ušlehanou smetanou. (P.S.: Pokud nemáte formičky přímo na rakvičky, nezoufejte – stačí použít ty na košíčky)
Co říkáte receptu? Zdá se vám jednoduchý? Také je! Podělte se s námi o své zkušenosti s jeho přípravou. Více zajímavých receptů najdete přímo v blogu, nebo zde: http://recepty.dokonalazena.cz/
Markét ,)