Rybářství Kolář

Rybářství Kolář

Rybářství Kolář provozuje rodina farmáře Josefa Koláře na Vysočině od roku 2013. Vychází z více než 50leté tradice odchovu pstruha duhového v Rybářství Velké Meziříčí, které postupně převzalo. Na tuto tradici pstruhařství navazuje Rybářství Kolář poctivou prací a


rybářství kolářRybářství Kolář provozuje rodina farmáře Josefa Koláře na Vysočině od roku 2013. Vychází z více než 50leté tradice odchovu pstruha duhového v Rybářství Velké Meziříčí, které postupně převzalo. Na tuto tradici pstruhařství navazuje Rybářství Kolář poctivou prací a mnohaletými rodinnými zkušenostmi z oblasti zemědělství. Kromě klasického chovu pstruha se zabývá také dlouhodobým chovem sivena a dalších sladkovodních ryb (siven, lína, candát, štika atd.). V současné době má Rybářství Kolář na Vysočině celkem 150 rybníků a sádek.   Prodejní síť Rybářství Kolář Rybářství Kolář dodává ryby přímo ze sádek nejrůznějším obchodníkům s rybami po celý rok. Kromě stávající sítě prodejen Náš grunt se brzy stanou součástí sortimentu také prodejen MAKRO. Ryby z Rybářství Kolář jsou k dostání také prostřednictvím firmy Svět bedýnek. Poměrně netradičním prodejním místem bude také CREATIVE WORLD – areál pro rodiny s dětmi v IKEA AVION ZLIČÍN v Praze, kde bude mít Rybářství Kolář exkluzivně celoroční rybárnu s denně čerstvými rybami a rybími specialitami. Slavnostně se otevírá 13. prosince 2014. Ryby odebírá také například Rybárna Šopík Brno, Večera Hradčany nebo Topka Těšenov s prodejnou v Jihlavě. Zájemci si samozřejmě mohou koupit rybu i přímo ze sádek Rybářství Kolář, které se nacházejí ve Velkém Meziříčí, Křižanově a Náměšti nad Oslavou.   rybářství kolář 2Historie Rybářství Kolář Rodina farmáře Koláře hospodaří na 16 000 hektarech půdy a 850 hektarech vodní plochy již od roku 1992. Vedle chovu dobytka, kuřat, vepřového a rostlinné produkce se rozhodli zaměřit své síly také na chov sladkovodních ryb, především pstruhů. V roce 2013 tak koupili Rybářství Velké Meziříčí, které o rok později přejmenovali na Rybářství Kolář. „Naše zkušenosti a úspěchy v tradičním zemědělství hrály nejdůležitější roli při rozhodování, zda bychom zvládli vrátit slávu českým pstruhům a znovu je dostat na stůl českých rodin, především těch s dětmi, protože se jedná o vynikající pochoutku se skvělými hodnotami pro zdraví každého dítěte i dospělého,“ říká Josef Kolář, majitel Rybářství Kolář na Vysočině.   Tradice pstruhařství v Česku Do Čech byl pstruh duhový poprvé dovezen v roce 1888 z Německa. Historie jeho chovu je v Česku neodmyslitelně spjatá se společností Rybářství Velké Meziříčí, která byla založena v 60. letech 20. století. V začátcích se pstruzi odchovávali ve středisku ve Velké Losenici s roční produkcí 5 až 12 tun. Díky příznivým klimatickým a vodním podmínkám se koncem 80. let 20. století vybudovalo další produkční středisko na řece Svratce pod Vírskou přehradou v obci Ujčov. Tato poloha zajišťuje celému objektu dostatečný a kvalitní zdroj napájecí vody. Od roku 1992 se k produkci pstruha duhového začaly využívat ještě sádky ve Velkém Meziříčí. Na přelomu tisíciletí se společnost Rybářství Velké Meziříčí stala největším tuzemským producentem pstruha duhového. V roce 2013 rybářství koupil pan Kolář a začátkem roku 2014 jej přejmenoval na Rybářství Kolář.   „Kvalitu pstruha duhového v Česku udržujeme na vysoké úrovni. Rovnocenným chovným druhem lososovitých ryb u nás se stal siven, který společně se pstruhem potočním představuje rozšíření sortimentu chovaných lososovitých druhů ryb v Rybářství Kolář,"“ dodává Josef Kolář.