Díky Romaně za opětovné připomenutí této super rychlé a skvělé buchty. Už si ani nepamatuji, kdo mi jí kdy poprvé udělal, ale od té doby jí zbožňuji… Její dokonalost je v rychlosti, nenáročnosti surovin a hlavně ve výborné chuti.
Suroviny:
TĚSTO:
- 35 dkg polohrubé mouky
 - 12-15dkg cukru
 - 1prášek do pečiva
 - 12dkg rozpuštěné Hery
 - 2 vejce
 - 2 lžíce oleje
 - 3/4 hrnku mléka
 - špetka soli
 
POLEVA:
- 18dkg másla nebo Hery
 - 4 lžíce rumu
 - 3 lžíce horké vody
 - 20-25dkg práškového cukru
 - 4 dkg kakaa
 
Příprava:
BUCHTA – mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl promícháme, přidáme i ostatní „mokré“ suroviny a promícháme. Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme dorůžova. Po upečení druhým koncem vařečky našťoucháme po celé buchtě „šťouchance“.
POLEVA – Máslo, rum a vodu rozpustíme a přidáme cukr smíchaný s kakaem. Vaříme do spojení. Polevu necháme chvíli zchladnout a potom nalijeme na moučník. Pěkně postupně od prostředka, aby se poleva dostala do všech dírek. necháme ztuhnout a podáváme.
Jak jsem psala už výše, je to superrychlé, nenáročné a opravdu skvělé. Znáte? Nebo vyzkoušíte poprvé? Napište nám, jak vám chutnala!
Markét ,)

