PODZIMNÍ MENU V RESTAURACI HONORIA JE POD TAKTOVKOU NOVÉHO ŠÉFKUCHAŘE

Sdílet článek

Reklama
Reklama

S příchodem prvních podzimních dnů se brána zámku Chateau Herálec *****, Boutique Hotel & Spa by L’OCCITANE otevřela i staronovému šéfkuchaři Michalu Zapalačovi. Koncept naši české kuchyně poctivě čerpající z tradic i ze zásob regionálních dodavatelů a vlastního pole a zahrady osvěžil posledními trendy světové moderní gastronomie. Důkazem toho je maximální kulinářský zážitek v podobě netradičních pokrmů v novém podzimní menu. Je opravdu na co se těšit!

Konfitované kachní stehno, červené zelí s ořechy, bramborové knedlíky s kaštany a slaninouNové podzimní menu zámecké restaurace Honoria ještě poctivěji využívá bohaté místní a zámecké zdroje: maso od vysočinských chovatelů, mléko a sýry od lokálních farmářů, zelenina přímo ze zámecké zahrady. Pět druhů brambor v bio kvalitě i lahodné podzimní dýně vyrostly na našem poli pod sýpkou, kaštany a houby v zámeckém parku. Jablka i ořechy jsme sami sbírali v našem sadu na Moravě – to vše nově namixoval respektujíc tradice právě Michael Zapalač. Vrátil se k nám po více jak dvou letech se zkušenostmi ze známých restaurací Essensia v hotelu Manadarin Oriental Praha a z Citizen v Mandarien Oriental Washingtonu DC v USA. Vařil nejenom v prestižních zahraničních restauracích v Německu, ale také v USA pod vedením vyhlášených šéfkuchařů, jako je Eric Ziebold. Ještě před odjezdem do zahraničí supervizoval na Chateau Herálec semifinalisty nejúspěšnější kuchařské show v Čechách MasterChef, která byla pod taktovkou uznávaných osobností gastronomie. Zajímá se především o nejnovější trendy v moderní gastronomii s důrazem na kvalitní suroviny, čerstvost a lehkost. „Vaření se pro mě stalo umění, do kterého musíte dát nejenom své srdce, ale především instinkt a cit.“ vysvětluje Michal Zapalač, šéfkuchař restaurace Honoria. „Každý host je pro nás jedinečný a největší odměnou je pro mě, když odchází spokojen.“ dodává Michal Zapalač.

Jablečná terina s jemným vanilkovo-smetanovým krémemŘeditelka zámku Chateau Herálec Alexandra Kasperová o návratu Michala Zapalače řekla: „ Je skvělé, že jsme u nás mohli Michala opět přivítat. Je to velmi nadaný profesionál se skutečnou vášní pro vaření. Jeho zkušenosti jsou pro nás velmi cenné, vážím si i to, s jakým elánem podpořil náš koncept kvalitní místní kuchyně, která se hlásí ke krajině, podporuje místní dodavatele a je z mého pohledu důležitým prvkem trvalé udržitelnosti projektu. Naši hosté se tak mohou těšit na opravdu výjimečné kulinářské zážitky!“

Z nového podzimního menu můžete ochutnat skvělé Jehněčí kolínko z BIO farmy Mitrovský dvůr, podávané s jemným bramborovým pyré a glazurovanými kaštany z našeho zámeckého parku nebo výtečný šťavnatý Hovězí steak s pepřovou omáčkou, opečené brambory se slaninou a blanšírované kapustičky z naší zeleninové zahrady Le Potager. Sladkou třešničkou na dortu pro Vás zajisté bude Jablečná terina s jemným vanilkovo-smetanovým krémem v doprovodu s medovými krutony a jablečnou štolou se sušeným ovocem. Pro ty nejnáročnější gurmány je připraven špičkový kulinářský zážitek v podobě 6chodového degustačního menu „Pánů Trčků z Lípy“ v souladu se světovými nebo exkluzivními moravskými víny.Jehněčí kolínko  s jemným bramborovým pyré

 

Chateau Herálec*****, Boutique Hotel & Spa by L‘OCCITANE je jedním z nejkrásnějších zámků v Čechách s vynikající polohou- leží v samém srdci Evropy na pomyslné spojnici mezi Prahou a Vídní, na pomezí Čech a Moravy. Nabízí unikátní designové ubytovaní a exkluzivní servis se standardy a vymoženostmi dneška. K dispozici jsou hostům zámecké Wellness & Spa by L´Occitane, které jsou zárukou nezapomenutelného zážitku. V nejstarší části zámku v luxusní restaurace Honoria se podávají vybrané lahůdky české kuchyně v duchu filozofie „slow food“. Chateau Herálec navíc disponuje jednou z největších sbírek unikátních vín z oblasti Bordeaux. Pět okvětních plátků herálecké růže, půlených červení a stříbrem, se stalo novým erbem, který je symbolem kvality a luxusu, pohody, soukromí a výjimečnosti.

 

Tabulka dojezdových časů mezi Chateau Herálec a některými městy:
 
Praha 1 hod. Brno
Pardubice 1 hod. 20 min. České Budějovice
Hradec Králové 1 hod. 40 min Olomouc
Plzeň 2 hod. Liberec
Bratislava 2 hod. Ústí nad Labem
Ostrava 2 hod. 30 min. Karlovy Vary

 

 

 

 

Reklama

Doporučujeme

Jak naši předkové léčili své neduhy? Pomáhaly potraviny, ale i moč či kravince

Dnes sáhnete po ibalginu nebo zajdete k doktorovi. Ale co když vám bylo špatně před sto lety, kdy žádné léky běžně dostupné nebyly? Naši...

„Nevypadám jako dřív.“ Čtenáři se ptají, proč obličej s věkem mění výraz

Vrásky, povolená kůže, změněné rysy. Stárnutí tváře není jen o ochablé pokožce. Podle odborníků hraje zásadní roli i lebka a tukové polštářky, které se...

Voda, která léčí i unavuje. Letní péče o pleť bez extrémů

Léto přináší spoustu radosti, ale i výzev pro naši pokožku. Slunce, pot, klimatizace a změny teplot dělají s pletí divy, které málokdo ocení. Jak...

Děsí vás černající banány? Naučte se je správně skladovat

Banány. Ovoce, které většina z nás miluje, ale taky nám lezou krkem, když během dvou dnů zčernají a zkazí se. Přitom stačí malá změna...

Když se noc mění v saunu. Proč v horku nespíme dobře a jak si pomoct

Letní noc je někdy horší než tropické poledne. Člověk se převaluje, vzduch stojí, polštář pálí. Tělo touží po chladu a odpočinku, ale místo toho...

Magie ve flakonu nebo marketing pro zoufalé? Testujeme feromonové vůně

Slíbí ti přitažlivost na první pohled, probuzené touhy a pohled přes celou místnost. Feromonové parfémy znějí jako zázračné afrodiziakum ve flakonu. Ale fungují opravdu,...

Bojí se váš muž změn? Inspirujte se těmito tipy

Změny. Pro někoho výzva, pro jiného noční můra. A možná právě váš partner patří do té druhé skupiny. Co s tím? Nepanikařit. I muži,...

Co všechno obětovala Audrey Hepburn? Její život byl mnohem těžší, než vypadá

Na plátně působila jako křehká múza, ale uvnitř byla z ocele. Audrey Hepburn okouzlila svět, a přesto si z něj nikdy nenechala vzít samu...

Nástraha v podobě kávy s mlékem. Chutná jemněji, ale dráždí tělo

Voňavý šálek s krémovou pěnou v ruce, hřejivý rituál, který otevírá ráno. Káva s mlékem je pro mnoho žen symbolem pohody a klidu. Jenže...

Už jste vyzkoušeli praktický tip do domácnosti? Stačí ustřihnout roh houbičky na nádobí

Ještě jste o této vychytávce neslyšeli? Tak to je nejvyšší čas ji vyzkoušet! Možná se na první dobrou může zdát, že je to je...

Francie říká dost! TikTok a Temu reklamám zvoní hranaZ

Francie už nechce být skládkou pro šaty, které se nosí jednou a končí v odpadu. Zakazuje reklamy na ultra-levnou módu a zavádí ekologické skóre....

Jak vypadá manipulace, když má jemný hlas a úsměv? Ne vždy ji poznáš hned

Nemusí křičet, ani třískat dveřmi. Manipulace umí být tichá, něžná a dokonale maskovaná. A právě proto je tak zrádná. Místo strachu se usmívá, místo...

Osvěžte se v parních dnech těmito skvělými limonádami

V parných letních není nic lepšího než sklenice studené a osvěžující limonády. Ať už hledáte něco na zahradní párty, k obědu na balkoně nebo...

Síra a sirovodík: zázračná dvojice pro zdraví, krásu i psychickou pohodu. Objevte jejich účinky v lázních Piešťany a Smrdáky

Síra je nezbytnou součástí lidského organismu. Podporuje tvorbu keratinu a kolagenu, které jsou důležité pro zdravou pokožku, vlasy i klouby, přispívá k detoxikaci těla...

Nehty jako z galerie: Nail art slaví návrat s novou kreativitou

Nehty už dávno nejsou jen upravené nebo neupravené. Staly se plátnem, na kterém se odráží nálady, trendy i osobnost. Nail art je letos odvážnější,...
Reklama
Reklama