Paprikovo-pastináková polévka

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Paprikovo pastináková polévkaPotřebujeme:

3 červené papriky

2 žluté papriky

1 pastinák (cca 180 g)

1 větší červená cibule

2 stroužky česneku

700 ml zeleninového vývaru

250 ml Alpro Soya Cuisine

1 lžíce rajčatového pyré

Bouquet garni (svazek bylinek převázaný provázkem)

1 lžíce mleté papriky

čerstvě mletý pepř

sůl

slunečnicový olej

4 lžíce quinoy

 

Postup:

Předehřejeme troubu na 180 °C. Červené a žluté papriky rozpůlíme, odstraníme semínka a dáme je péct na asi půl hodiny, dokud slupka neztmavne a nejsou uvnitř měkké. Mezitím oloupeme pastinák a nakrájíme ho na kousky. Papriky necháme vychladnout v misce pokryté fólií. Poté opatrně odstraníme slupky a pokrájíme je. Ve velkém hrnci osmahneme dozlatova nakrájenou cibuli, česnek a pastinák. Přidáme rajčatové pyré, zeleninový vývar, papriky, mletou papriku, bouquet garni a dochutíme solí a pepřem. Hrnec přiklopíme pokličkou a přivedeme k varu. Poté dusíme ještě dalších 5 minut. Mezitím rozehřejeme lžíci oleje v hrnci s tlustým dnem. Přidáme quinou, pravidelně mícháme, hrnec ale zakrýváme, protože quinoa začne po 2-3 minutách praskat. Z polévky odstraníme bouqet garni, přilijeme 200 ml sójové alternativy smetany na vaření Alpro Soya Cuisine a rozmixujeme dohladka. Polévku dozdobíme mletou paprikou, Alpro Soya Cuisine a quinoou.

 

Reklama

Doporučujeme

Jak pečovat o vlněné svetry, aby vám vydržely roky? Zde jsou nejčastější chyby, kvůli kterým se sráží a ničí

Vlněný svetr je kousek, který v zimě zahřeje jako nic jiného. Navíc bývá hebký a elegantní, zkrátka je to ideální parťák do chladných dnů....

Soutěž o tělovou kosmetiku Onclé, která Vám zpevní postavu

Zapojte se do naší soutěže. Čeká na Vás Dámská řada Onclé obsahující 3 výjimečné tělové produkty pro tvarování postavy a potlačení celulitidy, strií i...

Hubnutí po 35 letech není nemožné, jen vyžaduje jiný přístup

Říká se, že po třicítce je hubnutí těžší než kdy dřív. Vědecké studie ale ukazují, že metabolismus za to nemůže, hlavní roli hraje náš...

Sedm jídel z dětství, která dokazují vynalézavost českých maminek

Vzpomínáte si na tu vůni? Na kuchyni s linoleem, kde maminka z pár surovin dokázala vykouzlit večeři pro celou rodinu. Nebyl to luxus, ale...

Ricotta jako spasitel pro seniory: posílí kosti, chrání před chudokrevností a dodá tělu bílkoviny

Stárnutí s sebou přináší spoustu drobných nepříjemností, jako například bolavé klouby, pomalejší metabolismus nebo zažívání, které si občas dělá, co chce. Naštěstí to ale...

Politické strany chtějí více pracujících důchodců, rozdíly jsou jen v detailech

Motivace k práci v důchodovém věku se stala jedním z hlavních volebních témat. Většina stran plánuje rozšíření podpory pro seniory, kteří se rozhodnou zůstat...

Vůně, která spojuje. Objevte kouzlo poctivých masových pekáčků

Existuje něco víc než jen vůně linoucí se z trouby, kde se maso, zelenina a sýr pomalu spojují v dokonalou harmonii? Pekáček není jen...

Zapomeňte na drahé superpotraviny. Řeřicha setá je malý zázrak přímo z vaší zahrádky

Někdy hledáme zázračné potraviny na opačném konci světa, a přitom máme jednu z těch nejlepších doslova po ruce. Řeřicha setá je na první pohled...

Válka o peněženky seniorů: Predátorské firmy proti zranitelným důchodcům

Slibují úlevu od bolesti a spánek jako v bavlnce, místo toho ale zanechají jen prázdný účet a pocit studu. Podvodníci s takzvanými zázračnými polštáři...

Telecí řízek? Chutnější a zdravější volba než kuřecí nebo krůtí

Řízek patří k nejoblíbenějším jídlům v Česku. Většina lidí volí kuřecí nebo krůtí maso, protože je lehčí než vepřové. Jenže existuje varianta, která je...

Návrat do starých časů. Ceny v Penny připomínají dobu před zdražováním

Nákupní horečka zachvátila Česko. Nový leták obchodního řetězce Penny odstartoval cenovou bitvu, v níž se zákazníci přetahují o zlevněné maso a máslo. Akce platná...

Podzim je nejlepším obdobím pro biohacking pleti

Právě teď začíná jedinečné období, kdy můžete svoji pleť zahrnout péčí. Zklidnit ji a vyživit, nechat ji odpočinou a celkově omladit. V létě si Vaše...

„Co mě nezabije, to mě posílí.“ Čtyři cesty, jak proměnit kritiky ve spojence

Slova mohou zranit, ale i posunout dál. Kritici nám nastavují zrcadlo, ve kterém někdy nechceme vidět svůj odraz. Pokud se naučíme číst mezi řádky,...

Čeští důchodci objevují nečekaný trik. Levnější menu stačí vyjednat úsměvem

V některých restauracích v Česku mohou senioři dostat levnější menu nebo drobný bonus, aniž by o tom visela jediná cedule. Stačí se zeptat a...

Tři recepty z jehněčího masa, které si zamilujete

Jehněčí maso je v mnoha zemích považováno za delikatesu. Je jemné, šťavnaté a má lehce nasládlou chuť, která se krásně doplňuje s bylinkami, česnekem...
Reklama
Reklama
300 x 600 desktop – reklama 3