Jablkovo-ořechová buchta, kterou prostě musíte vyzkoušet!

Jablkovo-ořechová buchta, kterou prostě musíte vyzkoušet!

Miluji jablka a miluji ořechy a naprosto miluji kombinaci jablek s ořechy, která při pečení buchet vytvoří šťavnatou, vláčnou a skvělou strukturu, do které se musí zamilovat naprosto každý. Nakupte suroviny a směle do pečení, nebudete litovat! Suroviny: 7 středních ja


Miluji jablka a miluji ořechy a naprosto miluji kombinaci jablek s ořechy, která při pečení buchet vytvoří šťavnatou, vláčnou a skvělou strukturu, do které se musí zamilovat naprosto každý. Nakupte suroviny a směle do pečení, nebudete litovat!

Suroviny:

  • 7 středních jablek
  • 150 g nahrubo sekaných ořechů
  • 330 g polohrubé mouky
  • 125 ml oleje
  • 180 g cukru krupice
  • 2 velká vejce
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 2 lžičky skořice
 

Příprava:

Příprava je velmi jednoduchá a tak se k pečení této buchty nemusíte odhodlávat tak dlouho, jako k pracnějším receptům Jablíčka můžeme samozřejmě oloupat, ale já doporučuji nechat šlupku tam kde je (nezapomeňte jablka řádně omýt) a jablíčka nastrouhat do mísy. K nastrouhaným jablkům přidáme ořechy a promícháme. Dále můžeme přidat olej a vajíčka a hmotu důkladně propracovat. V jiné nádobě si smícháme suché suroviny - mouku, cukr, skořici a také jednou sodu. Tuto směs budeme postupně přidávat k té s jablky a nenecháme se odradit tím, že je směs opravdu velmi velmi hustá. Předehřejeme si troubu na 160° při horkovzduchu, o trochu více pokud horkovzduch nepoužíváme. Větší plech si vyložíme pečícím papírem a stěrkou na něj naneseme všechno těsto, které uhladíme hezky do rovna a dáme péct na cca 35 minut. Zkoušíme špejlí. Nejlépe chutná úplně vychladlá, takže zkuste vydržet, než se do ní zakousnete. Můžete zdobit dle libosti, já mám ráda něco lehce kyselejšího, takže třeba sýr Philadelphia ušlehaný s trochu cukru a másla.   Vyzkoušeli jste? Jak jste si pochutnali?   Markét ,)         Zdroj obrázku: tastesoflizzyt.com