Zdravě zdravá pizza

Zdravě zdravá pizza


Kdo by nemiloval pizzu? Lahodný pokrm z Itálie patří celosvětově k nejoblíbenějším. Přináší s sebou ovšem i vysoké kalorické zatížení organismu. Nemluvě o lepku, který čím dál více lidí vyřazuje ze svého jídelníčku.

Česká firma Pizza Natura přichází na trh s vlastní řadou zeleninových pizz, které jsou zcela unikátní. Jedná se
o český výrobek, ručně vyráběný, který je vhodný pro vegany, vegetariány, celiaky a ty, kteří milují zdravý jídelníček. Stojí za zmínku, že Pizza Natura je první výrobce v České republice s produkty tohoto ražení v maximálním zeleninovém zastoupení. 3 příchutě, jejichž podstata začíná už v samotném základu. Těsta se připravují z netradičních surovin, a to z cukety a špenátu, dýně Hokkaido a v neposlední řadě z červené řepy. Ve všech variantách je zeleninová složka v absolutní většině doplněná bezlepkovou moukou. „Dlouho jsme s celým týmem pracovali na správné konzistenci. Chutě by se zdály na první pohled jasné, ale s kombinacemi jsme si také dlouho vyhráli,“ říká zakladatelka a majitelka Anna Brožková.

Právě ona je milovnicí zdravého životního stylu a současně dobrého jídla. Hledala mezi tím balanc a po dlouholetém zkoušení raději přešla na vlastní cestu. Mladá podnikatelka, které ještě dlouho nebude třicet, rozjela svůj vlastní byznys.

 

Pizzy jsou ve 3 příchutích:

Pizza Super Green – zelený základ veganské pizzy tvoří špenát, cuketa, sinice spirulina a řasa chlorella. Chuť podtrhuje výtečné pesto ze zelených oliv, které pokrývá šťavnatá cuketa, zralá rajčata, svěží špenát, zelené olivy a alternativa veganské mozzarelly.

Pizza Goat Beet – fialový základ tvoří především červená řepa, která pizze určuje barvu a chuť. Těsto zdobí
a gastronomicky povyšují čerstvé žampiony, kozí sýr, jarní a červená cibulka, kterou doprovází delikatesní kozí creme pokapaný medovým balsamikem.



Pizza Spicy Pumpkin – milovníci salámů sahají právě po této pizze. Oranžový základ je dílem dýně Hokkaido, který zdobí salám Bella Festa s nízkým obsahem tuku. Nechybí ani červená omáčka zvaná sugo. Ten je připraven bez přidaného cukru a soli, zato se spoustou rajčat a bylinek. Celá zeleninová delikatesa je dovršená proužky papriky, červené cibule a sýrovou třešničkou je skvělá mozzarella.

 

„Rozhodně mohu Pizzy Natura doporučit. Jejich složení je velmi přívětivé lidskému organismu, tedy
s minimálním zatížením. Mají snížený obsah tuku, solí a sacharidů a díky zeleninovému zastoupení jsou bohaté na vlákninu Pro každého, kdo miluje pizzu a dbá na svůj jídelníček, představují velmi zdravou alternativu k pizze klasické. S touto pizzou prospějete bezpochyby svému tělu, a navíc si báječně pochutnáte“, dodává výživová poradkyně PhDr. Olga Huspeková.

Pizzy lze objednat v chlazené či mražené formě. Liší se délka spotřeby, jak je zřejmé na první pohled.
U chlazených je to cca 10 dní dle druhu a u mražených 3 měsíce minimálně. Stačí 8 minut v rozehřáté troubě a rázem je na talíři delikatesa. Lze pořídit online na webu s vyzvednutím na Praze 4 či 5. Případně přes Rohlik.cz.

 

Více také na foodnatura.cz.