Veganské špagety bolognese vás dostanou! Další skvělý recept od Pet

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Tuhle směs miluju, dá se použít na tolik způsobů, proto jí vcelku vařím často, jednou na špagety „boloňéééz“, podruhé jí použiju do lasagní a potřetí – nejlínější způsob – na topinky nebo do toustů. Vlastně nejlínější varianta je jí jíst jen tak a ničím to „neředit“ ????  

Špagety bolognese miluju už od dětství, pamatuju si, jak jsme s mamkou vařily chudou verzi z točeňáku nebo gothaje, pak jsme přesedlaly na maso a já si dnes užívám svou „cruelty verzi“ a protože je sakra dobrá, tak moje mamka, ač jinak masožrout neuvaří tuhle směs na špagety jinak než ze sójového masa, a to se počítá! ????

 

SUROVINY

1 balení sójového granulátu od Bona Vita

zeleninový vývar na uvaření sóji

1 velká cibule

3 lžíce řepkového oleje

2 střední mrkve

3 stonky řapíkatého celeru

1 velký protlak

2 lžíce sladké papriky

1 lžíce sušeného oregana

sůl

černý pepř

sladký a ostrý kečup

 

V zeleninovém vývaru si uvaříme sójový granulát a po jeho vychladnutí z něj vymačkáme přebytečnou tekutinu. Do hluboké pánve nalijeme olej a osmažíme na něm cibuli po dobu cca 3 minut. K cibuli přidáme na malé kostičky nakrájenou mrkev a řapíkatý celer a společně další 3 minuty restujeme. Pokud nám směs nepravidelně tmavne a přichytává se, přilijeme 2 lžíce vody, zelenina získá celistvou barvu. Poté přidáme uvařené sójové maso a zarestujeme. Zasypeme mletou paprikou, přidáme protlak, oregano, černý pepř, osolíme, a nakonec přidáme oba druhy kečupu. Je prostě třeba ten sladký i ostrý 🙂 Směs společně provaříme, dochutíme a je hotovo…

Tip: moje mamka nepoužívá mrkev a řapíkatý celer, ale přidává pokrájenou čerstvou červenou
       a zelenou papriku.

 

 

Dobrou chuť s dobrým jídlem přeje Pet 🙂

Sledujte veganské recepty na našem i Peti instagramu!

 

Více receptů v sekci „vaříme zdravě a vegan“.

 

Reklama

Doporučujeme

Zdravé sladkosti: Letní dezerty, které hýčkají tělo i duši

Když ovoce zpívá na talíři, léto chutná ještě lépe. Jak si dopřát sladké bez výčitek? Objevte recepty, které spojují zdraví s radostí. Ovocné symfonie na...

Největší pasti na bakterie u vás doma. Na tyhle věci raději sahejte s rozmyslem

Možná si myslíte, že největší semeniště bacilů je vaše toaleta. Jenže opak je pravdou. Koupelnu většina z nás pravidelně čistí, zatímco jiné předměty bereme...

Simona Stašová jako studnice energie: Dědictví Bohdalové i vlastní vášeň

Simona Stašová je důkazem, že vitalita může být nejen otázkou genetiky, ale především disciplíny, vášně a neochvějné oddanosti řemeslu. Na jevišti srší silou připomínající...

Unavená, nikoli líná: O ženské únavě, která si zaslouží být vyslyšena

Mnoho žen prožívá každý den s pocitem, že chvíle klidu musí být vykoupena výkonem. V okamžiku, kdy se zastaví, přichází neklid. Vina. Hlasy v...

Šikland uzavře léto velkolepou derniérou – akční divadla, poslední ohňová show a netradičně i móda

Tradiční derniéra v největším přírodním zábavním parku v Česku Šikland se letos ponese ve výjimečném duchu. Poslední prázdninový víkend, 30. a 31. srpna, nabídne Šikland to nejlepší...

Retro citrusové želé je zpátky na scéně. Udělejte si ho doma a vraťte se do dětství

Pamatujete na ty barevné, cukrem obalené půlměsíčky, které voněly po citronech a pomerančích? Citrusové želé patřilo mezi sladkosti, které znala snad každá rodina. Bylo...

Design, výkon a technologie: to je letní MUST HAVE od Niceboye. Zasoutěžte si o tuhle stylovku!

Léto je ideální čas na aktivní životní styl! Ať už holdujete běhání, cyklistice nebo trávíte dovolenou horskými túrami, chytré hodinky jsou rozhodně MUST HAVE....

Zář jako hvězda: Umění péče o pleť v horkých letních dnech

Když slunce líbá tvář, pleť vypráví příběh. Jak ji udržet svěží a plnou života i v parném létě? Odhalte triky, které promění péči v...

Chuť léta: Recepty, které roztančí vaše chuťové pohárky

Když letní vánek nese vůni ovoce a bylinek, kuchyně se mění v umělecké plátno. Jak připravit pokrmy, které oslavují léto 2025? Ponořte se do...

Rizoto třikrát jinak. Zkuste tento oblíbený pokrm v různých variantách

Rizoto patří mezi pokrmy, které jsou na první pohled jednoduché, ale když se udělají správně, promění se v lahodnou delikatesu. Základem je kvalitní rýže...

Láska v drobnostech. Naučte se, jak správně prohloubit vztah 

Když letní slunce roztápí starosti, láska kvete v drobnostech. Jak prohloubit svůj vztah v létě 2025? Objevte gesta, která spojují srdce. Malá gesta, velké příběhy Léto...

Zapomeňte na zničené konečky. Jak přežít léto s krásnými vlasy?

Léto je krásné období, ale vlasy v něm dostávají pořádně zabrat. Slunce, chlor, mořská voda… všechno to, co milujeme, může naše vlasy ničit. Naučte...

Jak skladovat vejce, aby vydržela čerstvá klidně i rok? Trik našich babiček funguje dodnes

Vejce patří k nejvděčnějším potravinám. Jsou plná kvalitních bílkovin, minerálů i vitaminů, mají málo kalorií a v kuchyni se dají použít na tisíc způsobů....

Venku léto, uvnitř zima: jak si s touhle kombinací poradit, a přitom být stylová?

Léto nás, co do výběru outfitu, umí pěkně potrápit. Zvlášť, chodíte-li do kanceláře. Ráno po cestě se pečete v halence jako v sauně, a pak vás...

Kouzlo letních večerů: Jak proměnit noc v oslavu lásky

Když hvězdy rozsvítí oblohu, letní večery zvu k romantice. Jak proměnit noc v nezapomenutelný příběh lásky? Objevte tipy pro rok 2025 plné vášně. Večery, které...
Reklama
Reklama