Grilovací sezóna je v plném proudu. Vyzkoušejte sýry Rougette, určené přímo na gril

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Tipy na gril – jemně vyzrálé sýry ROUGETTE

Proč servírovat delikatesní, jemně vyzrálý sýr jen tak s chlebem. Nebyla by to škoda? Vyzkoušejte recepty,
se kterými se právem stanete mistrem grilu.

 

Grilovací sýr s listovým salátem a broskvemi
Pro 4 osoby:

2 balíčky (po 180 g) přírodního krémového grilovacího sýra ROUGETTE
1 kousek (cca 20 g) zázvoru
1 stroužek česneku
šťáva z 1 pomeranče
1 polévková lžíce bílého vinného octa
Sůl, pepř
3 polévkové lžíce olivového oleje
1 listový salát
2 broskve
50 g mandlových lupínků
125 g šunky nakrájené na kostičky
1 polévková lžíce kuliček růžového pepře

Jak na to:

  1. Oloupeme zázvor a česnek. Oboje nakrájíme na drobné kostičky. Smícháme pomerančovou šťávu, zázvor, česnek, ocet, sůl a pepř. Vmícháme olej.
  2. Salát omyjeme, otřepeme do sucha a natrháme na kousky. Broskve omyjeme, rozkrájíme na poloviny, odstraníme pecky a nakrájíme na špalíčky. Mandle opražíme nasucho na pánvi do zlatohněda.
    Kostičky šunky osmažíme nasucho na pánvi do křupava.
  3. Grilovací sýr opečeme na rozpáleném grilu nebo na pánvi podle návodu na obalu. Necháme vychladnout a nakrájíme na plátky. Vmícháme salát, nektarinky a zálivku a upravíme do misek. Na jednotlivé porce rozdělíme plátky sýra, mandlové lupínky a kostičky šunky. Posypeme kuličkami růžového pepře.

 

Brambory plněné grilovacím sýrem s chilli
Pro 4 osoby:

2 balíčky (po 180 g) krémového grilovacího sýra Rougette s chilli
4 brambory (cca po 250 g)
1 polévková lžíce oleje
10 snítek bazalky
30 g másla
4 polévkové lžíce smetany ke šlehání
2 čajové lžičky středně ostré hořčice
Sůl, pepř
alobal na brambory

Jak na to:

  1. Brambory důkladně omyjeme, osušíme, potřeme olejem a po jedné je zabalíme do alobalu. Pečeme v předehřáté troubě (elektrická: 200 °C / horkovzdušná: 175 °C / plynová: viz informace výrobce) asi 1 1/2 hodiny. Omyjeme bazalku a otřepeme dosucha. Ze stonků otrháme lístky, několik odložíme stranou na ozdobu a zbytek nakrájíme na tenké proužky.
  2. Brambory vyjmeme z trouby, vybalíme z alobalu a necháme vychladnout. Rozkrojíme napůl, vydlabeme vnitřek a ponecháme přitom na okraji a naspodu asi 1/2 cm. Vnitřek brambor rozmačkáme vidličkou. Vmícháme změklé máslo, smetanu ke šlehání, hořčici a nakrájenou bazalku. Osolíme a opepříme. Bramborovým krémem naplníme vydlabané poloviny brambor.
  3. Grilovací sýr nakrájíme na plátky a obložíme jimi poloviny brambor. Brambory položíme slupkou dolů na rozpálený gril na nepřímý plamen, zakryjeme a zapečeme po dobu 3–5 minut. Podle plamene na grilu kontrolujeme, aby se brambory nespálily.
    Brambory ozdobíme zbylou bazalkou a podáváme.

 

Kuřecí špízy s bylinkovým grilovacím sýrem
Pro 4 osoby:

2 balíčky (po 180 g) bylinkového krémového grilovacího sýra Rougette
2 kuřecí prsní řízky (cca po 180 g)
vždy 8 červených, žlutých a zelených minipaprik
3–4 snítky rozmarýnu
2 polévkové lžíce olivového oleje
Sůl, pepř
1/2 svazku bazalky
50 g sušených rajčat naložených v oleji
50 g oliv Kalamata
200 g krémové smetany
8 dřevěných špízů 

Jak na to:

  1. Kuřecí řízky osušíme a nakrájíme na kostky. Minipapriky očistíme a omyjeme. Grilovací sýr nakrájíme
    na čtvrtiny. Rozmarýn omyjeme a otřepeme dosucha. Jehličky otrháme, posekáme a smícháme s olejem. Několik ponecháme stranou na ozdobu. Kostky kuřete, grilovací sýr a papriku napichujeme střídavě na špízy. Špízy potřeme rozmarýnovým olejem. Osolíme a opepříme. Grilujeme na rozpáleném grilu
    asi 5 minut, přitom několikrát obrátíme.
  2. Omyjeme bazalku a otřepeme dosucha. Ze stonků otrháme lístky, několik odložíme stranou na ozdobu
    a zbytek posekáme. Sušená rajčata necháme okapat a posekáme. Olivy vypeckujeme a nakrájíme na plátky. Krémovou smetanu rozmícháme dohladka. Vmícháme rajčata, olivy a nasekanou bazalku. Omáčku osolíme a opepříme. Špízy upravíme na talíře. Ozdobíme zbylým rozmarýnem.                      Smetanovou omáčku podáváme v mističce ozdobenou bazalkou.

 

ROUGETTE Cheeseburger s grilovanou zeleninkou a klíčky
2 porce

1 balení grilovacího sýra ROUGETTE (2ks)
2 napůl rozkrojené housky (nejlépe špaldové)
lilek
cuketa
ledový nebo římský salát
rajčátka
rukola
klíčky (např. ředkvičky)
BBQ omáčka dle chuti

Jak na to:
ROUGETTE ugrilujeme nebo opečeme na pánvi dozlatova podle návodu na obale. Rozkrojené půlky housek zlehka opražíme na grilu, kde připravíme zároveň na plátky pokrájenou cuketu a lilek. Burger klasicky sestavíme – do opražené housky odspodu salát, sýr ROUGETTE, grilovanou cuketu a lilek, čerstvá rajčátka, rukolu
a posypeme klíčky. Na závěr můžete dochutit kapkou BBQ nebo Nachos omáčky. 
Během pár minut je vykouzlený super cheesburger.

 

Crostini s pošírovaným vejcem a sýrem ROUGETTE
4 porce

2 balení grilovacího sýra ROUGETTE s bylinkami (4ks)
8 krajíčků bagety nebo rustikálního celozrnného chleba
bylinkové máslo
4 vejce
jemné cibulové kroužky
čerstvé lístky petržele

Jak na to:
Plátky bagety nebo chleba potřeme bylinkovým máslem a ogrilujeme z obou stran dokřupava. Grilovací sýr ROUGETTE opečeme dozlatova na horkém roštu nebo na pánvi a položíme na plátky bagety. Navrch lehce posypeme kroužky cibule a petrželkou.

V hrnci přivedeme k varu vodu, přidáme 3 polévkové lžíce octa a špetku soli. Vejce necháme opatrně sklouznout z misky do vody a na mírném plameni pošírujeme, dokud není bílek pevný. Vejce vyndáme děrovanou naběračkou a přidáme na grilovaný sýr s cibulí a petrželkou. Navrch položíme ogrilovaný plátek bagety. Neskutečný zážitek pro fajnšmekry!

 

Sýry ROUGETTE na gril v gramáži 2x 90g jsou k dostání na pultech obchodů běžně za 79Kč.
V akci je nakoupíte za cca 59Kč.

Více receptů s nápadem najdete na www.rougette.cz 

_________________________________________________________________________________________

ALIMPEX FOOD a.s. je společností zabývající se zejména velkoobchodem a distribucí čerstvých, mražených a nechlazených potravin. Od roku 2000 zahrnula firmy do svých aktivit logistické a distribuční služby.
Tyto aktivity prošly rychlým vývojem, jak z hlediska sortimentu, tak i obratu a katalogová nabídka obsahuje více než 6500 položek výrobků. Společnost na trh dodává výrobky českých mlékáren, ale i vlastní značky – Balsýr, Blaník, Dr. Halíř, Jihočeská zelenina a.s., Krajanka, Krajanka mléčné, Krajánek, Milkin, Pâté du Chef a Pivrnec. Dále pak značky, které na trhu výhradně zastupuje, jako například EISKAFEE, Elinas nebo Philadelphia.

   

 

 

Reklama
Předchozí článek
Další článek

Doporučujeme

Voda, která léčí i unavuje. Letní péče o pleť bez extrémů

Léto přináší spoustu radosti, ale i výzev pro naši pokožku. Slunce, pot, klimatizace a změny teplot dělají s pletí divy, které málokdo ocení. Jak...

Děsí vás černající banány? Naučte se je správně skladovat

Banány. Ovoce, které většina z nás miluje, ale taky nám lezou krkem, když během dvou dnů zčernají a zkazí se. Přitom stačí malá změna...

Když se noc mění v saunu. Proč v horku nespíme dobře a jak si pomoct

Letní noc je někdy horší než tropické poledne. Člověk se převaluje, vzduch stojí, polštář pálí. Tělo touží po chladu a odpočinku, ale místo toho...

Magie ve flakonu nebo marketing pro zoufalé? Testujeme feromonové vůně

Slíbí ti přitažlivost na první pohled, probuzené touhy a pohled přes celou místnost. Feromonové parfémy znějí jako zázračné afrodiziakum ve flakonu. Ale fungují opravdu,...

Bojí se váš muž změn? Inspirujte se těmito tipy

Změny. Pro někoho výzva, pro jiného noční můra. A možná právě váš partner patří do té druhé skupiny. Co s tím? Nepanikařit. I muži,...

Co všechno obětovala Audrey Hepburn? Její život byl mnohem těžší, než vypadá

Na plátně působila jako křehká múza, ale uvnitř byla z ocele. Audrey Hepburn okouzlila svět, a přesto si z něj nikdy nenechala vzít samu...

Nástraha v podobě kávy s mlékem. Chutná jemněji, ale dráždí tělo

Voňavý šálek s krémovou pěnou v ruce, hřejivý rituál, který otevírá ráno. Káva s mlékem je pro mnoho žen symbolem pohody a klidu. Jenže...

Už jste vyzkoušeli praktický tip do domácnosti? Stačí ustřihnout roh houbičky na nádobí

Ještě jste o této vychytávce neslyšeli? Tak to je nejvyšší čas ji vyzkoušet! Možná se na první dobrou může zdát, že je to je...

Francie říká dost! TikTok a Temu reklamám zvoní hranaZ

Francie už nechce být skládkou pro šaty, které se nosí jednou a končí v odpadu. Zakazuje reklamy na ultra-levnou módu a zavádí ekologické skóre....

Jak vypadá manipulace, když má jemný hlas a úsměv? Ne vždy ji poznáš hned

Nemusí křičet, ani třískat dveřmi. Manipulace umí být tichá, něžná a dokonale maskovaná. A právě proto je tak zrádná. Místo strachu se usmívá, místo...

Osvěžte se v parních dnech těmito skvělými limonádami

V parných letních není nic lepšího než sklenice studené a osvěžující limonády. Ať už hledáte něco na zahradní párty, k obědu na balkoně nebo...

Síra a sirovodík: zázračná dvojice pro zdraví, krásu i psychickou pohodu. Objevte jejich účinky v lázních Piešťany a Smrdáky

Síra je nezbytnou součástí lidského organismu. Podporuje tvorbu keratinu a kolagenu, které jsou důležité pro zdravou pokožku, vlasy i klouby, přispívá k detoxikaci těla...

Nehty jako z galerie: Nail art slaví návrat s novou kreativitou

Nehty už dávno nejsou jen upravené nebo neupravené. Staly se plátnem, na kterém se odráží nálady, trendy i osobnost. Nail art je letos odvážnější,...

Umění říct „ne“: Proč je největší laskavostí někdy právě odmítnutí

Říkáš „ano“, i když všechno v tobě křičí „ne“. Přikyvuješ, protože je to jednodušší, rychlejší, méně konfliktní. Nechceš zklamat, být za komplikovanou, za tu,...

Oddalujete úklid ve spíži? S našimi tipy to zvládnete rychle, efektivně a navíc se zbavíte potravinových molů

Do úklidu ve spíži se většinou moc nehrneme. Když už se však do něj pustíme, chceme ho mít rychle a efektivně za sebou. Lámete...
Reklama
Reklama