Šéfkuchař Mondieu a 3 francouzské delikatesy, které musíte vyzkoušet

Sdílet článek

Reklama
Reklama

 

Šéfkuchař Mondieu a jeho láska k Francii

Pražské restaurace má pod taktovkou šéfkuchař Jozef Schmidt už téměř 6 let. Charismatický šéfkuchař do Mondieu přišel po několika letech v 5hvězdičkovém hotelu v Praze. „Předtím jsem působil v Anglii na různých pozicích v kuchyni od „commis“ až po šéfkuchaře.“

Během pobytu v zahraničí poznal svoji manželku, která pochází z Provence. Časté výlety do Francie v něm probudily vášeň k této zemi, a především k francouzské kuchyni. Tu v maximální možné míře využívá
i v Mondieu. „Francouzský styl vaření a vášeň k Mondieu jsem jednoduše propojil. Snažím se držet svého stylu vaření, aby byl jednoduchý a zaměřený na kvalitu. Pokud bylo jídlo připravené s láskou, určitě bude dobré.“ Jozef Schmidt také pravidelně školí své kolegy v dubajských pobočkách Mondieu, zároveň se zde vždy i sám inspiruje.

V Mondieu jsou jídla vždy čerstvá, maximálně zdravá a ingredience mají od lokálních dodavatelů. Čerstvost
a kvalita jsou zde prioritou. Sám by to ale šéfkuchař v kuchyni nezvládl, je proto pyšný na svůj tým. „Zvláštní pozornost si zaslouží cukrárenský tým, který vyvinul spoustu úžasných dezertů a pracuje na dalších.“ Výroba dezertů probíhá na Chodově. Je to „open bakery“, kde mohou zákazníci sledovat cukráře přímo při práci.

 

 

 

3 top francouzské delikatesy, které v Mondieu musíte vyzkoušet

  • Už jste chutnali lahodný dezert Paris-Brest? Je to tradiční francouzský recept z odpalovaného těsta plněný krémem mousseline pralinée.
  • Dalším tipem je typicky francouzský slaný koláč quiche. Co třeba s gorgonzolou a vlašskými ořechy? Nebo se slaninou, rajčaty a špenátem?
  • Francouszké palačinky (crepes) ve výčtu typických lahůdek nesmí chybět. Fantasticky tenké, ve spoustě sladkých a slaných variant.

 

V Mondieu najdete jedny z nejlepších snídaní v Praze, které si můžete užít po celý den. Kavárny Mondieu jsou skvělé místo i pro setkání s přáteli na skleničce, stylový prostor na business schůzku, ale i pro oběd s rodinou. Více se dozvíte na stránkách www.mondieu.cz a na Instagramu Mondieu.

 

 

 

 

Reklama

Doporučujeme

Simona Stašová jako studnice energie: Dědictví Bohdalové i vlastní vášeň

Simona Stašová je důkazem, že vitalita může být nejen otázkou genetiky, ale především disciplíny, vášně a neochvějné oddanosti řemeslu. Na jevišti srší silou připomínající...

Unavená, nikoli líná: O ženské únavě, která si zaslouží být vyslyšena

Mnoho žen prožívá každý den s pocitem, že chvíle klidu musí být vykoupena výkonem. V okamžiku, kdy se zastaví, přichází neklid. Vina. Hlasy v...

Retro citrusové želé je zpátky na scéně. Udělejte si ho doma a vraťte se do dětství

Pamatujete na ty barevné, cukrem obalené půlměsíčky, které voněly po citronech a pomerančích? Citrusové želé patřilo mezi sladkosti, které znala snad každá rodina. Bylo...

Design, výkon a technologie: to je letní MUST HAVE od Niceboye. Zasoutěžte si o tuhle stylovku!

Léto je ideální čas na aktivní životní styl! Ať už holdujete běhání, cyklistice nebo trávíte dovolenou horskými túrami, chytré hodinky jsou rozhodně MUST HAVE....

Zář jako hvězda: Umění péče o pleť v horkých letních dnech

Když slunce líbá tvář, pleť vypráví příběh. Jak ji udržet svěží a plnou života i v parném létě? Odhalte triky, které promění péči v...

Chuť léta: Recepty, které roztančí vaše chuťové pohárky

Když letní vánek nese vůni ovoce a bylinek, kuchyně se mění v umělecké plátno. Jak připravit pokrmy, které oslavují léto 2025? Ponořte se do...

Rizoto třikrát jinak. Zkuste tento oblíbený pokrm v různých variantách

Rizoto patří mezi pokrmy, které jsou na první pohled jednoduché, ale když se udělají správně, promění se v lahodnou delikatesu. Základem je kvalitní rýže...

Láska v drobnostech. Naučte se, jak správně prohloubit vztah 

Když letní slunce roztápí starosti, láska kvete v drobnostech. Jak prohloubit svůj vztah v létě 2025? Objevte gesta, která spojují srdce. Malá gesta, velké příběhy Léto...

Zapomeňte na zničené konečky. Jak přežít léto s krásnými vlasy?

Léto je krásné období, ale vlasy v něm dostávají pořádně zabrat. Slunce, chlor, mořská voda… všechno to, co milujeme, může naše vlasy ničit. Naučte...

Jak skladovat vejce, aby vydržela čerstvá klidně i rok? Trik našich babiček funguje dodnes

Vejce patří k nejvděčnějším potravinám. Jsou plná kvalitních bílkovin, minerálů i vitaminů, mají málo kalorií a v kuchyni se dají použít na tisíc způsobů....

Kouzlo letních večerů: Jak proměnit noc v oslavu lásky

Když hvězdy rozsvítí oblohu, letní večery zvu k romantice. Jak proměnit noc v nezapomenutelný příběh lásky? Objevte tipy pro rok 2025 plné vášně. Večery, které...

Tři pokrmy k pivu, které sklidí úspěch u drahé polovičky či návštěvy

Jak je známo, pivo si nejlépe vychutnáme s dobrým jídlem. Ideálně s něčím pořádným, co má říz a ladí k hořkému moku. Pokud hledáte...

Zdraví v pohybu: Jak objevit radost z cvičení (nejen) v létě

Když slunce volá k pohybu, tělo odpovídá radostí. Jak objevit kouzlo cvičení v létě 2025? Ponořte se do aktivit, které posilují tělo i duši. Pohyb...

Objevte chutě maďarské kuchyně

Maďarská kuchyně je proslulá svou vydatností, výraznými chutěmi a samozřejmě mletou paprikou, bez které se tamní pokrmy neobejdou. Pokud hledáte inspiraci, co si uvařit...

Jak na zatuchlé ručníky? Přinášíme triky, po nichž budou voňavé a nadýchané

Kdo někdy rozvěsil vyprané ručníky v bytě bez sušičky, zajisté ví, že místo měkkých a svěže voňavých osušek se z nich stane těžká, vlhká...
Reklama
Reklama