Co připravit na dětskou oslavu, aby dětem chutnalo? Přinášíme tři tipy

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Kuřecí stripsy v cornflakes

Co budeme potřebovat?

500g kuřecích prsou, 250ml bílého kefíru, 1 lžička sladké papriky, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, 100g hladké mouky, 2 vejce, 150g drcených cornflakes

Kuřecí prsa očistěte a nakrájejte na tenké proužky, tzv. stripsy. Osolte, opepřete, přidejte papriku a prolisovaný česnek. Takto připravené maso v misce zalijte kefírem a dobře promíchejte. Následně přikryje a nechte marinovat alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc v lednici. Díky kefíru bude maso křehčí.

Jakmile máte namarinováno, můžeme obalovat. Postupujeme jako u klasického trojobalu, pouze místo strouhanky máme nadrcené cornflakes. Můžete je nadrtit třeba tak, že je vložíte do sáčku a přejíždíte válečkem. Vzhledem k tomu, že je pokrm pro děti, je lepší ho spíše péct v troubě, než smažit. Stripsy proto rozložte na plech s pečícím papírem, trochu potřete olejem a vložte do předehřáté trouby na přibližně 20-25 minut. Stripsy by měly mít zlatavou barvu.

Pizza šneci

Co budeme potřebovat?

1 listové těsto, 300g pasírovaných rajčat, sůl, pepř, 1 snítka čerstvé bazalky, 100g šunky, 200g balkánského sýru, 1 vejce

Nejprve si připravíme omáčku, která je velmi jednoduchá. Do pasírovaných rajčat pouze vložíme nasekanou bazalku, osolíme a opepříme. Rozbalte si listové těsto a takto připraveným sugem ho potřete po téměř celé ploše, pouze na horní straně nechte zhruba 2 centimetry suchý pruh. Poté na rajčata rozprostřete rovnoměrně nakrájené kousky šunky a balkánského sýru. Teď už stačí pouze zarolovat, u čehož si můžete pomoci pečícím papírem.

Vznikne vám roláda, kterou vložte do lednice na zhruba 15 minut. Těsto se vám díky tomu bude lépe krájet. Roládu poté rozkrájejte na kousky o velikosti cca 2 centimetry, nebo dle libosti. Naskládáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do předehřáté trouby na 190 stupňů. Pečeme přibližně 25 minut – dozlatova.

Mousse z bílé čokolády

Co budeme potřebovat?

4 plátky želatiny, 550g čerstvé smetany ke šlehání (33% tuku), 1 vejce, 30g cukru, 250g bílé čokolády, čerstvé ovoce na ozdobu

Na tento recept potřebujeme ideálně nějaké menší kelímky či skleničky pro jednoporce. Žačneme tím, že si želatinu namočíme do studené vody a vyšleháme si smetanu do tuhé konzistence. Pak si rozehřejeme hrnec s vodou a nad ním v misce začneme šlehat vejce s cukrem. Šleháme do té doby, než nám vznikne hustá pěna. Následně k ní přilijeme rozpuštěnou bílou čokoládu, dobře promícháme a přidáme polovinu vyšlehané smetany.

V této chvíli si vyždímáme želatinu a dáme jí s malým množstvím krému (hmota v misce) do malého hrnce, kde se po zahřátí a intenzivním míchání rozpustí. Když je želatina rozpuštěná, vlijeme jí zpátky do čokoládové hmoty. Teď už stačí jen přidat zbytek ušlehané smetany, opatrně promíchat a rozprostřít do kelímků nebo skleničky. Ty pak dejte chladit do lednice a jakmile krém ztuhne v pěnu, můžeme zdobit třeba čerstvým lesním ovocem.

Reklama

Doporučujeme

Pigmentové skvrny po letech na slunci. Mýtus o játrech už neplatí

Tmavé skvrny na kůži nejsou známkou nemocných jater, ale následkem let strávených na slunci. Jak je rozeznat a proč je dobré chodit na pravidelné...

Češi je milují, ale měli by si dát pozor! Kaktusy do bytu nepatří, zvlášť ne do ložnice

Kaktus je na první pohled nenáročná a moderní rostlina, která je ideální i pro ty, kterým jinak pokojovky dlouho nevydrží. V českých domácnostech se...

Zdravé svačinky po celý školní rok

S nástupem nového školního roku se klasicky otevírá téma rychlých, zdravých a chutných svačinek. Usnadněte si každodenní přípravu a zároveň potěšte i ty nejvybíravější...

Dáda Patrasová truchlí. Dceru ztratila v náručí, poslední slova ji zasáhla do srdce

Byla to bolest, která neměla slova. Dáda Patrasová držela svou dceru Aničku v náručí, když vydechla naposledy. Až teď po měsících mlčení našla odvahu...

Toskánsko mimo davy: Objevte kouzlo, které turisté ještě neobjevili

Zapomeňte na přeplněnou Florencii i selfie u Šikmé věže v Pise. Skutečné kouzlo Toskánska najdete v kopcích, kde vinice objímají kamenné domy a život...

Jak zužitkovat celé kuře? Tři recepty, po kterých vám z něj nezbyde nic

Kuře je skvělá surovina. Je cenově dostupné, pro většinu z nás chutné a hlavně se dá celé krásně zužitkovat. Místo toho, abyste koupili jen...

Jak stárneme, běží čas jinak. Mozek mění tok reality

Dětské dny měly šířku oceánu, dnešní týdny připomínají záblesk světla. Čas se nezměnil, ale naše mysl ano. Vědci hledají odpověď, proč se s přibývajícím...

Kolik hodin denně prospat, abyste žili déle? Nová studie má odpověď

Pravidelný spánek není jen otázkou pohodlí, ale podle nové studie přímo rozhoduje o délce života. Vědci zjistili, že rytmus noci a dne má zásadní...

Jak dosáhnout lepšího trávení a štíhlejšího pasu? Vyměňte ranní kávu za vlákninu

Chcete nastartovat metabolismus, podpořit trávení a ještě se cítit lehčí? Nemusíte držet drastické diety ani pít zázračné koktejly z reklamy. Někdy stačí maličkost, jako...

Lékaři mají jasno. Pokud chceš žít déle, zvedni se ze židle a choď

Stačí pohodlné boty a chuť vyrazit. Chůze patří k nejjednodušším a zároveň nejúčinnějším způsobům, jak posílit zdraví a zlepšit náladu. Nemusí to být magických...

Trauma, které nezmizelo: zpěvačka vzpomíná na začátky školního roku

Bára Basiková otevřeně přiznala, že začátky školního roku v ní vyvolávají úzkost i po letech. Vzpomínky na konec prázdnin označila za celoživotní trauma. Školní lavice...

Nejlepší hnojivo na okurky? Najdete ho v příkopu, sklizeň bude díky němu bohatá

Okurky patří k nejoblíbenější letní zelenině, ale zároveň patří mezi nejnáročnější. Pokud jim nedodáte dostatek živin, úroda nebude stát za moc. Plody budou malé,...

Zapomeň na Řím a Benátky. Objev místa Itálie, o nichž se moc nemluví

Když se řekne Itálie, mnozí si hned představí Řím, Florencii či Benátky. Jenže mezi horami, vinicemi a mořem se skrývají místa, kde stále vládne...

Francouzský slaný koláč quiche: Jídlo, které zachrání večeři, brunch i nečekanou návštěvu

Křehké těsto, lahodná náplň a zlatavá kůrka, která voní po domově. Quiche je elegantní odpovědí na otázku, co uvařit, když nemáš čas, ale chceš,...

Papírové utěrky jsou podceňovaným pomocníkem v naší domácnosti. K čemu všemu je lze využít?

Na první pohled to zní trochu bizarně. Přece jen - proč dávat obyčejnou papírovou utěrku do lednice? Jenže tenhle jednoduchý trik se v praxi...
Reklama
Reklama