Chcete mít krásné obočí? Poradíme vám, jak na to

Sdílet článek

Reklama
Reklama

 Jak si trhat obočí?

„Správné formování obočí není jednoduché a proto doporučuji se poradit vždy s kosmetičkou o správném tvaru a délce obočí.  Obočí doporučuji vytrhávat alespoň jednou do týdne., a to nejlépe  např.: vždy po sprše, či koupání. Je to méně bolestivé!“radí Simona Klučiarovská, kosmetička, studia Bomton.

Nejdůležitějším nástrojem je v tomto případě pinzeta. Ta by měla být kvalitní a ostrá.Chloupky, bychom vždy měli vytrhávat ve směru růstu. Obočí bychom měli trhat vždy zdola a jen mírně upravit z horní části. “Pokud máme chloupky velmi dlouhé, můžeme je zkrátit a sestříhat..Po čas vytrhávaní obočí si také můžeme  pomáhat speciálním kartáčkem na obočí.  Ideální tvar obočí by měl být  přirozený,“ doporučuje Simona Klučiarovská.

Každý má určitý tvar obočí, z něhož bychom měli přirozeně vycházet. Neměli bychom ho příliš zužovat, ale neměl by být ani příliš hrubý, aby nevzbuzoval dojem neupraveného obočí.

V kosmetických salonech se úprava obočí provádí pomocí pinzety, nebo pomocí teplého či studeného vosku.
“V arabských zemích je taky časté formování obočí pomocí nití, (např : Egypt.) je to avšak komplikovanější
a vyžaduje to cvik a zručnost.,“dodává Simona Klučiarovská, kosmetička, studia Bomton.

 

Domácí trhání

Pokud si chcete upravovat obočí sama bez zásahu kosmetičky, je vždy důležité dodržovat jeho přirozený tvar. To znamená, že by začátek obočí měl být v linii s vnitřním koutkem oka a chřípím nosu a konec stejně tak v linii s vnějším koutkem. Dobrý trik, jak to přesně určit je přiložit si tužku k nosu, a kde se protne s obočím, tam by mělo začínat. Mezera mezi obočím by měla být o malinko širší, než je šířka očí.

„Vytrhané obočí by mělo tvořit mírný oblouk, který by měl ale lemovat jeho přirozený tvar. Nikdy si netrhejte obočí do úzké čárky, která působí nepřirozeně až vulgárně. I u obočí platí, čím více, tím méně,“radí kosmetička Eva Novotná.

 

 

 

 

 

 

Text: Dáša Doubková
foto: pixabay.com

 

 

Reklama

Doporučujeme

Simona Stašová jako studnice energie: Dědictví Bohdalové i vlastní vášeň

Simona Stašová je důkazem, že vitalita může být nejen otázkou genetiky, ale především disciplíny, vášně a neochvějné oddanosti řemeslu. Na jevišti srší silou připomínající...

Unavená, nikoli líná: O ženské únavě, která si zaslouží být vyslyšena

Mnoho žen prožívá každý den s pocitem, že chvíle klidu musí být vykoupena výkonem. V okamžiku, kdy se zastaví, přichází neklid. Vina. Hlasy v...

Retro citrusové želé je zpátky na scéně. Udělejte si ho doma a vraťte se do dětství

Pamatujete na ty barevné, cukrem obalené půlměsíčky, které voněly po citronech a pomerančích? Citrusové želé patřilo mezi sladkosti, které znala snad každá rodina. Bylo...

Design, výkon a technologie: to je letní MUST HAVE od Niceboye. Zasoutěžte si o tuhle stylovku!

Léto je ideální čas na aktivní životní styl! Ať už holdujete běhání, cyklistice nebo trávíte dovolenou horskými túrami, chytré hodinky jsou rozhodně MUST HAVE....

Zář jako hvězda: Umění péče o pleť v horkých letních dnech

Když slunce líbá tvář, pleť vypráví příběh. Jak ji udržet svěží a plnou života i v parném létě? Odhalte triky, které promění péči v...

Chuť léta: Recepty, které roztančí vaše chuťové pohárky

Když letní vánek nese vůni ovoce a bylinek, kuchyně se mění v umělecké plátno. Jak připravit pokrmy, které oslavují léto 2025? Ponořte se do...

Rizoto třikrát jinak. Zkuste tento oblíbený pokrm v různých variantách

Rizoto patří mezi pokrmy, které jsou na první pohled jednoduché, ale když se udělají správně, promění se v lahodnou delikatesu. Základem je kvalitní rýže...

Láska v drobnostech. Naučte se, jak správně prohloubit vztah 

Když letní slunce roztápí starosti, láska kvete v drobnostech. Jak prohloubit svůj vztah v létě 2025? Objevte gesta, která spojují srdce. Malá gesta, velké příběhy Léto...

Zapomeňte na zničené konečky. Jak přežít léto s krásnými vlasy?

Léto je krásné období, ale vlasy v něm dostávají pořádně zabrat. Slunce, chlor, mořská voda… všechno to, co milujeme, může naše vlasy ničit. Naučte...

Jak skladovat vejce, aby vydržela čerstvá klidně i rok? Trik našich babiček funguje dodnes

Vejce patří k nejvděčnějším potravinám. Jsou plná kvalitních bílkovin, minerálů i vitaminů, mají málo kalorií a v kuchyni se dají použít na tisíc způsobů....

Kouzlo letních večerů: Jak proměnit noc v oslavu lásky

Když hvězdy rozsvítí oblohu, letní večery zvu k romantice. Jak proměnit noc v nezapomenutelný příběh lásky? Objevte tipy pro rok 2025 plné vášně. Večery, které...

Tři pokrmy k pivu, které sklidí úspěch u drahé polovičky či návštěvy

Jak je známo, pivo si nejlépe vychutnáme s dobrým jídlem. Ideálně s něčím pořádným, co má říz a ladí k hořkému moku. Pokud hledáte...

Zdraví v pohybu: Jak objevit radost z cvičení (nejen) v létě

Když slunce volá k pohybu, tělo odpovídá radostí. Jak objevit kouzlo cvičení v létě 2025? Ponořte se do aktivit, které posilují tělo i duši. Pohyb...

Objevte chutě maďarské kuchyně

Maďarská kuchyně je proslulá svou vydatností, výraznými chutěmi a samozřejmě mletou paprikou, bez které se tamní pokrmy neobejdou. Pokud hledáte inspiraci, co si uvařit...

Jak na zatuchlé ručníky? Přinášíme triky, po nichž budou voňavé a nadýchané

Kdo někdy rozvěsil vyprané ručníky v bytě bez sušičky, zajisté ví, že místo měkkých a svěže voňavých osušek se z nich stane těžká, vlhká...
Reklama
Reklama