Divíte se, že v polovině listopadu již jsem tu s recepty na vánoční cukroví? Nikdy není brzy na to, začít čerpat inspiraci a vybrat si to nejlepší, co nám pak zpříjemní prožití svátků. Sledujte tento kuchařský speciál, neboť až do vánoc bude tématický.
Suroviny:
- 280 g hladké mouky
 - 80 g moučkového cukru
 - 40 g kakaa
 - 180 g másla
 - 1 vejce
 - 1/2 lžičky mleté skořice
 - 100 g vlašských ořechů
 
Náplň:
- 300 ml mléka
 - 1 sáček vanilkového pudingu
 - 150 g krupicového cukru
 - 150 g másla
 - 100 g mletých vlašských ořechů
 - čokoládová poleva
 
Příprava:
Ze surovin na rohlíčky vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočinout v lednici.
Těsto vtlačíme do formiček na rohlíčky a pečeme v troubě při 180°C asi 12 minut (hlídáme). Vyklopíme a necháme zcela vychladnout.
Náplň:
Z mléka, cukru a pudinku uvaříme hustý krém, který necháme vychladnout přikrytý potravinářskou folií. Potom pudink vyšleháme s máslem a ořechy.
Polovinu rohlíčků potřeme krémem a slepíme zbylými rohlíčky.
Postříkáme čokoládovou polevou.
Pokud chceme, aby nám rohlíčky vydržely déle, zvolíme raději klasický máslový krém bez pudinku.
Snadné, rychlé a chutné. Děláváte také? Napište nám Váš recept!
Markét ,)

