Pět otázek pro šéfkuchaře Radka Šubrta

Sdílet článek

Reklama
Reklama

 

Vaření a mytí nádobí spolu kráčí ruku v ruce, takže není divu, že se Radek spojil se značkou Jar a zaštítil kampaň na nový prostředek Jar Platinum, jež přináší nejsilnější čisticí účinek, který kdy značka Jar představila. S Radkem jsme se setkali v jeho restauraci Amadé a zeptali jsme se jej na pět rychlých otázek.

Jaké je vaše oblíbené jídlo?
Miluji vše, co připraví moje žena nebo maminka. Když vaří, spěchají moje děti domů, aby se skvěle najedly. Neuvěřitelné!

Co bychom za každých okolností našli ve vaší kuchyni?   
Bylinky, sůl, pepř a Jar Platinum. Jar je součástí našich kuchyní snad odnepaměti. Používala ho i moje maminka. Je to tradiční česká značka, proto jsem rád, že je schopná držet krok s tempem dnešního světa.

Co je podle vašeho názoru největší výzva pro každého kuchaře?
Určitě omáčky a paštiky. Tato jídla okamžitě prozradí, jak zkušený kuchař je připravoval.

Vaše oblíbená restaurace?
Moje restaurace Amadé 🙂

 

Dejte nám tip na ověřený recept, kterým ohromíte náročné hosty….

 

Mrkvové pyré s uzenými paprikami a pstruhem

Ingredience:
100 g másla
200 g nadrobno nakrájené cibule
500 g mrkve nakrájené na kostky
100 g zázvoru
500 ml kuřecího vývaru
500 g červené papriky
300 g filet ze pstruha
kokosové mléko
toastový chléb

Příprava: Na másle nechte zesklovatět cibulku, přidejte mrkev a nasekaný zázvor. Přidejte kuřecí vývar a vařte, dokud mrkev nezměkne. Část mrkve vyjměte, poslouží jako základ pro pyré. Do zbytku směsi přidejte kokosové mléko a vše přiveďte k varu. Přidejte sůl, pepř a zahustěte polévku toastovým chlebem. Jak udit doma? Připravte si velký železný hrnec a grilovací piliny, které dáte na dno hrnce. Do hrnce umístěte grilovací rošt, na něj položte rozčtvrcené papriky a filety. Piliny na dně hrnce podpalte a celý hrnec pečlivě obalte alobalem. Nechte papriky a filety udit. Když je proces uzení u konce, rozmixujte mrkev, kterou jste dříve oddělili od zbytku směsi, s uzenými paprikami. Vytvořte hladké pyré. To vmíchejte do polévky. Polévku naservírujte do misek a navrch položte kousek pstruha.    

 

 

Reklama

Doporučujeme

Zdravé sladkosti: Letní dezerty, které hýčkají tělo i duši

Když ovoce zpívá na talíři, léto chutná ještě lépe. Jak si dopřát sladké bez výčitek? Objevte recepty, které spojují zdraví s radostí. Ovocné symfonie na...

Největší pasti na bakterie u vás doma. Na tyhle věci raději sahejte s rozmyslem

Možná si myslíte, že největší semeniště bacilů je vaše toaleta. Jenže opak je pravdou. Koupelnu většina z nás pravidelně čistí, zatímco jiné předměty bereme...

Simona Stašová jako studnice energie: Dědictví Bohdalové i vlastní vášeň

Simona Stašová je důkazem, že vitalita může být nejen otázkou genetiky, ale především disciplíny, vášně a neochvějné oddanosti řemeslu. Na jevišti srší silou připomínající...

Unavená, nikoli líná: O ženské únavě, která si zaslouží být vyslyšena

Mnoho žen prožívá každý den s pocitem, že chvíle klidu musí být vykoupena výkonem. V okamžiku, kdy se zastaví, přichází neklid. Vina. Hlasy v...

Šikland uzavře léto velkolepou derniérou – akční divadla, poslední ohňová show a netradičně i móda

Tradiční derniéra v největším přírodním zábavním parku v Česku Šikland se letos ponese ve výjimečném duchu. Poslední prázdninový víkend, 30. a 31. srpna, nabídne Šikland to nejlepší...

Retro citrusové želé je zpátky na scéně. Udělejte si ho doma a vraťte se do dětství

Pamatujete na ty barevné, cukrem obalené půlměsíčky, které voněly po citronech a pomerančích? Citrusové želé patřilo mezi sladkosti, které znala snad každá rodina. Bylo...

Design, výkon a technologie: to je letní MUST HAVE od Niceboye. Zasoutěžte si o tuhle stylovku!

Léto je ideální čas na aktivní životní styl! Ať už holdujete běhání, cyklistice nebo trávíte dovolenou horskými túrami, chytré hodinky jsou rozhodně MUST HAVE....

Zář jako hvězda: Umění péče o pleť v horkých letních dnech

Když slunce líbá tvář, pleť vypráví příběh. Jak ji udržet svěží a plnou života i v parném létě? Odhalte triky, které promění péči v...

Chuť léta: Recepty, které roztančí vaše chuťové pohárky

Když letní vánek nese vůni ovoce a bylinek, kuchyně se mění v umělecké plátno. Jak připravit pokrmy, které oslavují léto 2025? Ponořte se do...

Rizoto třikrát jinak. Zkuste tento oblíbený pokrm v různých variantách

Rizoto patří mezi pokrmy, které jsou na první pohled jednoduché, ale když se udělají správně, promění se v lahodnou delikatesu. Základem je kvalitní rýže...

Láska v drobnostech. Naučte se, jak správně prohloubit vztah 

Když letní slunce roztápí starosti, láska kvete v drobnostech. Jak prohloubit svůj vztah v létě 2025? Objevte gesta, která spojují srdce. Malá gesta, velké příběhy Léto...

Zapomeňte na zničené konečky. Jak přežít léto s krásnými vlasy?

Léto je krásné období, ale vlasy v něm dostávají pořádně zabrat. Slunce, chlor, mořská voda… všechno to, co milujeme, může naše vlasy ničit. Naučte...

Jak skladovat vejce, aby vydržela čerstvá klidně i rok? Trik našich babiček funguje dodnes

Vejce patří k nejvděčnějším potravinám. Jsou plná kvalitních bílkovin, minerálů i vitaminů, mají málo kalorií a v kuchyni se dají použít na tisíc způsobů....

Venku léto, uvnitř zima: jak si s touhle kombinací poradit, a přitom být stylová?

Léto nás, co do výběru outfitu, umí pěkně potrápit. Zvlášť, chodíte-li do kanceláře. Ráno po cestě se pečete v halence jako v sauně, a pak vás...

Kouzlo letních večerů: Jak proměnit noc v oslavu lásky

Když hvězdy rozsvítí oblohu, letní večery zvu k romantice. Jak proměnit noc v nezapomenutelný příběh lásky? Objevte tipy pro rok 2025 plné vášně. Večery, které...
Reklama
Reklama