MODRÝ ZUB RECEPTY: Phad Gra Pao Mu

MODRÝ ZUB RECEPTY: Phad Gra Pao Mu

  Toto je „jídlo ulice“, klasika thajské kuchyně. Při smažení chilli vás bude dráždit příliš důvěrně známá a ostrá vůně z chilli. Ingredience na 2 porce: 400 g vepřového masa, jemně nasekaného nebo mletého 50ml zeleninového vývaru 2 lžíce rybí omá


  Phad Gra Pao MuToto je „jídlo ulice“, klasika thajské kuchyně. Při smažení chilli vás bude dráždit příliš důvěrně známá a ostrá vůně z chilli. Ingredience na 2 porce: 400 g vepřového masa, jemně nasekaného nebo mletého 50ml zeleninového vývaru 2 lžíce rybí omáčky 2 lžíce lehké sojové omáčky 2 lžíce ústřicové omáčky 1čajová lžička cukru 2 velké hrsti Thajské bazalky čerstvé chilli papričky 2 stroužky česneku nasekaný najemno 100g fazolových lusků nasekaných na kousky Chilli papričky a česnek rozemeleme pomocí třecí misky a paličky, dokud se nám vytvoří hrubá pasta Rozehřejeme wok pánev, nebo normální pánev na vysokou teplotu s trochou oleje, přidáme česnekovou - chilli pastu a smažíme dokud začne hnědnout. Přidáme vepřové maso a restujeme s trochou vývaru až je maso téměř hotové. Přidáme rybí omáčku, sójovou omáčku, ústřicovou omáčkou a cukr, restujeme téměř do sucha. Nakonec přidáme bazalku a smažíme dokud trochu povadne a zapracuje se do směsi. Podáváme s miskou jasmínové rýžei, pokud chceme přidáme nakonec smažené volské oko.