Toto je „jídlo ulice“, klasika thajské kuchyně. Při smažení chilli vás bude dráždit příliš důvěrně známá a ostrá vůně z chilli.
Ingredience na 2 porce:
400 g vepřového masa, jemně nasekaného nebo mletého
50ml zeleninového vývaru 2 lžíce rybí omá
Toto je „jídlo ulice“, klasika thajské kuchyně. Při smažení chilli vás bude dráždit příliš důvěrně známá a ostrá vůně z chilli.
Ingredience na 2 porce:
400 g vepřového masa, jemně nasekaného nebo mletého
50ml zeleninového vývaru 2 lžíce rybí omáčky 2 lžíce lehké sojové omáčky
2 lžíce ústřicové omáčky 1čajová lžička cukru 2 velké hrsti Thajské bazalky čerstvé chilli papričky
2 stroužky česneku nasekaný najemno
100g fazolových lusků nasekaných na kousky
Chilli papričky a česnek rozemeleme pomocí třecí misky a paličky, dokud se nám vytvoří hrubá pasta
Rozehřejeme wok pánev, nebo normální pánev na vysokou teplotu s trochou oleje, přidáme česnekovou - chilli pastu a smažíme dokud začne hnědnout. Přidáme vepřové maso a restujeme s trochou vývaru až je maso téměř hotové. Přidáme rybí omáčku, sójovou omáčku, ústřicovou omáčkou a cukr, restujeme téměř do sucha. Nakonec přidáme bazalku a smažíme dokud trochu povadne a zapracuje se do směsi. Podáváme s miskou jasmínové rýžei, pokud chceme přidáme nakonec smažené volské oko.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)