Rösti se špenátem, hruškou a sýrovou omáčkou

Rösti se špenátem, hruškou a sýrovou omáčkou

Potřebujeme: 2 velké brambory varného typu C 1 malá cibule 1 lžička drceného kmínu 300 g listového špenátu 2 zralé hrušky 6 lžic Alpro Soya Cuisine 50 g modrého sýra řeřicha olivový olej půl lžíce citrónové šťávy čerstvě mletý pepř


Rösti se špenátem, hruškou a sýrovou omáčkouPotřebujeme:

2 velké brambory varného typu C 1 malá cibule 1 lžička drceného kmínu 300 g listového špenátu 2 zralé hrušky 6 lžic Alpro Soya Cuisine 50 g modrého sýra řeřicha olivový olej půl lžíce citrónové šťávy čerstvě mletý pepř sůl  

Postup:

Na přípravu dresinku vymícháme dohladka sójovou alternativu smetany na vaření Alpro Soya Cuisine, polévkovou lžíci oleje, citrónovou šťávu a modrý sýr. Dochutíme solí a pepřem a dáme do lednice. Oloupané hrušky nakrájíme na tenké nudličky Julienne. Aby nezhnědly, pokapeme je citrónovou šťávou. Špenát smícháme s řeřichou. Oloupeme a nahrubo nastrouháme brambory. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme ji na troše olivového oleje. Poté ji přidáme k nastrouhaným bramborám, dochutíme drceným kmínem, solí a pepřem. Rösti opékáme na oleji po obou stranách. Podáváme s hruškou, špenátovým salátem, zbývajícím sýrem a připraveným dresinkem.