Mozzarella En Carozza

Mozzarella En Carozza

Mozzarella En Carozza (4 porce) Co budete potřebovat:   -buffalo Mozzarella nakrájená na tenké plátky 100g -plátky bílého toust. chleba zbaveného kůrek 4 ks -sušená rajčata nakrájená na plátky 4 ks -grapefruit 1 ks -větvičky tymiánu (nejlépe citronového) 2-3 ks -sůl


Mozzarella En Carozza (4 porce) Co budete potřebovat:  MOZZARELLA-EN-CAROZZA -buffalo Mozzarella nakrájená na tenké plátky 100g -plátky bílého toust. chleba zbaveného kůrek 4 ks -sušená rajčata nakrájená na plátky 4 ks -grapefruit 1 ks -větvičky tymiánu (nejlépe citronového) 2-3 ks -sůl a mletý bílý pepř dle chuti -mléko 4 lžíce -vejce 2 ks -muškátový oříšek (špetka) -mouka hladká 1 lžíce -olivový olej ke smažení 2 lžíce Z grapefruitu odkrojíme slupku a vykrojíme měsíčky, které necháme trochu osušit. Z omytých větviček tymiánu  oddělíme lístky. Dva plátky toustového chleba obložíme Mozzarellou tak, aby nám nevylézala z okrajů. Na sýr dáme plátky sušených rajčat a dva měsíčky grapefruitu. Osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu. V hlubokém talíři rozmícháme vejce s mlékem, přidáme sůl, bílý pepř a muškátový oříšek. Plátky toustového chleba obalíme v hladké mouce, poté ve směsi mléka s vejcem a hned smažíme dozlatova na rozpálené pánvi s olivovým olejem (asi 2 minuty po každé straně). Hotové tousty necháme osušit na papírovém ubrousku a ihned podáváme. TIP šéfkuchaře Romana Hadrbolce: „Místo grapefruitu můžete v receptuře použít pomeranč, který v tomto sendviči chutná taktéž výtečně. Při podávání nazdobte tousty větvičkou tymiánu.“