Vánoční pečení díl 7: Kornoutky s malinovým krémem.

Sdílet článek

Reklama
Reklama

Vítejte u dalšího dílu vánočního speciálu, tentokráte věnovanému úžasnému a u nás velmi oblíbenému cukroví – kornoutkům s malinovým krémem. Už jako malá jsem tuto pochutinu v cukrárnách milovala a jakmile jsem se dostala k receptu, zařadila jsem je mezi vánoční cukroví. A slaví úspěch – pokaždé.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suroviny:

Těsto:

  • 8 bílků
  • 320g moučkového cukru
  • 160g mletých lískových oříšků
  • 160g hladké mouky

 

Na polevu:

  • 160g čokolády na vaření
  • 60g omegy

 

Krém:

  • 6 bílků
  • 360g moučkového cukru
  • 2 malinové pudingy

 

  • Na ozdobu čokoládové sypání

 

Příprava:

Z bílků ušleháme sníh a pak krátce vešleháme ostatní suroviny. Vznikne řídké pěnové těsto.

Na plech vyložený pečícím papírem uděláme s pomocí polévkové lžíce vždy čtyři tenké placky o průměru cca 10cm (každou z přibližně jedné lžíce těsta – nabereme, rozetřeme). Pečeme ve vyhřáté troubě ba 180°C. Krátce, jen co začnou kraje zlátnout.

Pak vyndáme z trouby a každé kolečko rychle překrojíme na půl, vznikne tak osm půlkruhů. Postupně jeden po druhém sloupneme z pečícího papíru a rychle stočíme do kornoutu a ve spoji trochu zamáčkneme, těsto je jakoby pěnové, nadýchané… a horké. Pracujeme rychle, než vychladne, pak se těsto začne lámat a do kornoutku už ho nelze stočit. Proto děláme vždy jen čtyři placky.

Okraje hotových kornoutů máčíme před plněním v čokoládové polevě (čokoládu s omegou si na polevu rozpustíme ve vodní lázni). A necháme zatuhnout, ideálně na pruhu pečícího papíru.

Připravíme si malinový krém: Z bílků ušleháme tuhý sníh, vešleháme do něj moučkový cukr a malinové pudingy a dál šleháme metličkou v páře až do zhoustnutí. Trvá to dlouho. Malinový sníh musí být pevný.

Hotový krém necháme zchladnout a pak jej vkládáme do zdobítka s hvězdicovým nástavcem a plníme jím kornoutky. Povrch na závěr posypeme čokoládovým sypáním. (Nebo kornoutky z lehka otiskneme do misky s čokoládovým sypáním ;-).) Skladujeme v chladu, např. na balkoně.
Vyzkoušíte?

Markét

Reklama
Předchozí článek
Další článek

Doporučujeme

„Měl by to přece vědět“: Jak nevyřčená očekávání tiše podrývají blízkost

Ve vztazích často netrpíme nedostatkem lásky, ale nadbytkem nevyřčených očekávání. Doufáme, že druhý pozná, co potřebujeme. A když nepozná, cítíme se zraněně, i když...

Zdravé sladkosti: Letní dezerty, které hýčkají tělo i duši

Když ovoce zpívá na talíři, léto chutná ještě lépe. Jak si dopřát sladké bez výčitek? Objevte recepty, které spojují zdraví s radostí. Ovocné symfonie na...

Největší pasti na bakterie u vás doma. Na tyhle věci raději sahejte s rozmyslem

Možná si myslíte, že největší semeniště bacilů je vaše toaleta. Jenže opak je pravdou. Koupelnu většina z nás pravidelně čistí, zatímco jiné předměty bereme...

Simona Stašová jako studnice energie: Dědictví Bohdalové i vlastní vášeň

Simona Stašová je důkazem, že vitalita může být nejen otázkou genetiky, ale především disciplíny, vášně a neochvějné oddanosti řemeslu. Na jevišti srší silou připomínající...

Unavená, nikoli líná: O ženské únavě, která si zaslouží být vyslyšena

Mnoho žen prožívá každý den s pocitem, že chvíle klidu musí být vykoupena výkonem. V okamžiku, kdy se zastaví, přichází neklid. Vina. Hlasy v...

Šikland uzavře léto velkolepou derniérou – akční divadla, poslední ohňová show a netradičně i móda

Tradiční derniéra v největším přírodním zábavním parku v Česku Šikland se letos ponese ve výjimečném duchu. Poslední prázdninový víkend, 30. a 31. srpna, nabídne Šikland to nejlepší...

Retro citrusové želé je zpátky na scéně. Udělejte si ho doma a vraťte se do dětství

Pamatujete na ty barevné, cukrem obalené půlměsíčky, které voněly po citronech a pomerančích? Citrusové želé patřilo mezi sladkosti, které znala snad každá rodina. Bylo...

Design, výkon a technologie: to je letní MUST HAVE od Niceboye. Zasoutěžte si o tuhle stylovku!

Léto je ideální čas na aktivní životní styl! Ať už holdujete běhání, cyklistice nebo trávíte dovolenou horskými túrami, chytré hodinky jsou rozhodně MUST HAVE....

Zář jako hvězda: Umění péče o pleť v horkých letních dnech

Když slunce líbá tvář, pleť vypráví příběh. Jak ji udržet svěží a plnou života i v parném létě? Odhalte triky, které promění péči v...

Chuť léta: Recepty, které roztančí vaše chuťové pohárky

Když letní vánek nese vůni ovoce a bylinek, kuchyně se mění v umělecké plátno. Jak připravit pokrmy, které oslavují léto 2025? Ponořte se do...

Rizoto třikrát jinak. Zkuste tento oblíbený pokrm v různých variantách

Rizoto patří mezi pokrmy, které jsou na první pohled jednoduché, ale když se udělají správně, promění se v lahodnou delikatesu. Základem je kvalitní rýže...

Láska v drobnostech. Naučte se, jak správně prohloubit vztah 

Když letní slunce roztápí starosti, láska kvete v drobnostech. Jak prohloubit svůj vztah v létě 2025? Objevte gesta, která spojují srdce. Malá gesta, velké příběhy Léto...

Zapomeňte na zničené konečky. Jak přežít léto s krásnými vlasy?

Léto je krásné období, ale vlasy v něm dostávají pořádně zabrat. Slunce, chlor, mořská voda… všechno to, co milujeme, může naše vlasy ničit. Naučte...

Jak skladovat vejce, aby vydržela čerstvá klidně i rok? Trik našich babiček funguje dodnes

Vejce patří k nejvděčnějším potravinám. Jsou plná kvalitních bílkovin, minerálů i vitaminů, mají málo kalorií a v kuchyni se dají použít na tisíc způsobů....

Venku léto, uvnitř zima: jak si s touhle kombinací poradit, a přitom být stylová?

Léto nás, co do výběru outfitu, umí pěkně potrápit. Zvlášť, chodíte-li do kanceláře. Ráno po cestě se pečete v halence jako v sauně, a pak vás...
Reklama
Reklama