Podzimní mlsání s Alpro

Sdílet článek

Reklama
Reklama

boruvkovo-jablecny-kompotBorůvkovo jablečný kompot

600 g rostlinné alternativy jogurtu Alpro s mandlemi
2 jablka
250 g ostružin
1 lžička skořice

ořechy na ozdobu

Jablka nakrájená na kousky opečeme na másle dozlatova s trochou skořice. Nakonec přidáme ostružiny. Teplou směs dáme do mističky s rostlinnou alternativou jogurtu Alpro s mandlemi. Dozdobíme ořechy.

 

bananovo-pomerancova-pochoutka-s-musliBanánovo pomerančová pochoutka s müsli

600 g rostlinné alternativy jogurtu Alpro s mandlemi
2 banány

2 pomeranče

12 lžic müsli

Z pomerančů vykrájíme dužinu. Banány rozmačkáme na kaši. Do mističek navrstvíme rozmačkaný banán, pomerančovou dužinu a alternativu jogurtu Alpro s mandlemi. Posypeme müsli a dozdobíme pomerančem.

 

kiwi-boruvkova-granolaKiwi & borůvková granola

100 g ovesných vloček
40 g dýňových semínek
75 g ořechů, nahrubo nasekaných (lískové ořechy, para ořechy, vlašské ořechy, mandle, kešu)
2 lžíce lněných semínek
50 g medu
1 lžíce kokosového oleje
hrst strouhaného kokosu
hrst sušeného ovoce (rozinky, brusinky, meruňky)
špetka skořice
špetka mořské soli
2 kiwi
125 g borůvek
600 g rostlinné alternativy jogurtu Alpro bílé

Všechny suché přísady, s výjimkou sušeného ovoce, smícháme v misce. V hrnci rozehřejeme kokosový olej a med a přimícháme suché přísady. Mezitím předehřejeme troubu na 170 °C. Směs rozprostřeme rovnoměrně na plech a pečeme asi 20 až 25 minut. Po 10 minutách promícháme. Několik minut před koncem pečení přidáme na pekáč sušené ovoce. Granolu necháme vychladnout a uložíme ji do vzduchotěsné. Rostlinnou alternativu jogurtu rozdělíme do 4 misek, navrch položíme plátky kiwi a borůvky a posypeme připravenou granolou.

Podzimní cheesecake

podzimni-cheesecake200 g mandlí a lískových oříšků
75 ml agávového sirupu
75 ml rozpuštěného kokosového oleje
špetka soli
250 g dýně
polovina jablka
10 plátků želatiny
lžička skořice

600 ml sójové alternativy jogurtu Alpro s vanilkou
300 ml kokosové alternativy smetany Alpro Coconut Cuisine

Nejprve rozmixujeme mandle a lískové ořechy s agáve sirupem, rozpuštěným kokosovým olejem a špetkou soli. Směs vložíme do formy vystlané pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C 8 až 10 minut, vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Dýni a jablko nakrájíme na kousky a uvaříme doměkka. Poté je rozmixujeme a ochutíme skořicí a 1 lžící sirupu z agáve. Necháme vychladnout. 6 namočených plátků želatiny smícháme s kokosovou alternativou smetany Alpro Coconut Cuisine a sójovou alternativou jogurtu Alpro s vanilkou. Nalijeme na korpus a necháme ztuhnout (cca 2 hodiny). Zbývající 4 plátky želatiny promícháme s dýňovo-jablečnou kaší. Nalijeme na cheesecake a necháme ztuhnout. Nakonec dort dozdobíme tenkými plátky jablek potřenými citrónovou šťávou.

 

Reklama

Doporučujeme

Simona Stašová jako studnice energie: Dědictví Bohdalové i vlastní vášeň

Simona Stašová je důkazem, že vitalita může být nejen otázkou genetiky, ale především disciplíny, vášně a neochvějné oddanosti řemeslu. Na jevišti srší silou připomínající...

Unavená, nikoli líná: O ženské únavě, která si zaslouží být vyslyšena

Mnoho žen prožívá každý den s pocitem, že chvíle klidu musí být vykoupena výkonem. V okamžiku, kdy se zastaví, přichází neklid. Vina. Hlasy v...

Retro citrusové želé je zpátky na scéně. Udělejte si ho doma a vraťte se do dětství

Pamatujete na ty barevné, cukrem obalené půlměsíčky, které voněly po citronech a pomerančích? Citrusové želé patřilo mezi sladkosti, které znala snad každá rodina. Bylo...

Design, výkon a technologie: to je letní MUST HAVE od Niceboye. Zasoutěžte si o tuhle stylovku!

Léto je ideální čas na aktivní životní styl! Ať už holdujete běhání, cyklistice nebo trávíte dovolenou horskými túrami, chytré hodinky jsou rozhodně MUST HAVE....

Zář jako hvězda: Umění péče o pleť v horkých letních dnech

Když slunce líbá tvář, pleť vypráví příběh. Jak ji udržet svěží a plnou života i v parném létě? Odhalte triky, které promění péči v...

Chuť léta: Recepty, které roztančí vaše chuťové pohárky

Když letní vánek nese vůni ovoce a bylinek, kuchyně se mění v umělecké plátno. Jak připravit pokrmy, které oslavují léto 2025? Ponořte se do...

Rizoto třikrát jinak. Zkuste tento oblíbený pokrm v různých variantách

Rizoto patří mezi pokrmy, které jsou na první pohled jednoduché, ale když se udělají správně, promění se v lahodnou delikatesu. Základem je kvalitní rýže...

Láska v drobnostech. Naučte se, jak správně prohloubit vztah 

Když letní slunce roztápí starosti, láska kvete v drobnostech. Jak prohloubit svůj vztah v létě 2025? Objevte gesta, která spojují srdce. Malá gesta, velké příběhy Léto...

Zapomeňte na zničené konečky. Jak přežít léto s krásnými vlasy?

Léto je krásné období, ale vlasy v něm dostávají pořádně zabrat. Slunce, chlor, mořská voda… všechno to, co milujeme, může naše vlasy ničit. Naučte...

Jak skladovat vejce, aby vydržela čerstvá klidně i rok? Trik našich babiček funguje dodnes

Vejce patří k nejvděčnějším potravinám. Jsou plná kvalitních bílkovin, minerálů i vitaminů, mají málo kalorií a v kuchyni se dají použít na tisíc způsobů....

Kouzlo letních večerů: Jak proměnit noc v oslavu lásky

Když hvězdy rozsvítí oblohu, letní večery zvu k romantice. Jak proměnit noc v nezapomenutelný příběh lásky? Objevte tipy pro rok 2025 plné vášně. Večery, které...

Tři pokrmy k pivu, které sklidí úspěch u drahé polovičky či návštěvy

Jak je známo, pivo si nejlépe vychutnáme s dobrým jídlem. Ideálně s něčím pořádným, co má říz a ladí k hořkému moku. Pokud hledáte...

Zdraví v pohybu: Jak objevit radost z cvičení (nejen) v létě

Když slunce volá k pohybu, tělo odpovídá radostí. Jak objevit kouzlo cvičení v létě 2025? Ponořte se do aktivit, které posilují tělo i duši. Pohyb...

Objevte chutě maďarské kuchyně

Maďarská kuchyně je proslulá svou vydatností, výraznými chutěmi a samozřejmě mletou paprikou, bez které se tamní pokrmy neobejdou. Pokud hledáte inspiraci, co si uvařit...

Jak na zatuchlé ručníky? Přinášíme triky, po nichž budou voňavé a nadýchané

Kdo někdy rozvěsil vyprané ručníky v bytě bez sušičky, zajisté ví, že místo měkkých a svěže voňavých osušek se z nich stane těžká, vlhká...
Reklama
Reklama