Dršťková polévka z hlívy ústřičné podle Pet
„Dršťková“ polévka z hlívy ústřičné
Originál polévky jsem nikdy nejedla, vnitřnosti nikdy nebyly mými favority a co teprve teď, když nejím maso :) Chcete-li tedy dostupnější obměnu této polévky nebo tip na rychlou a zdravou večeři, tady je… Výtažek z hlívy ústřičné se dokonce prodává v lékárně jako potravinový doplněk, protože je velkým přínosem pro naše tělo.
Má protizánětlivé účinky, je účinná proti bakteriálním a plísňovým chorobám, ekzémům. Posiluje imunitu, zvyšuje tvorbu červených krvinek, snižuje krevní tlak, cukr v krvi a cholesterol. Tak proč jíst tabletky, když můžete zabít dvě mouchy jednou ranou – hlad a neplechy v našem těle :)
Na 4 porce potřebujeme:
300 g hlívy ústřičné
750 ml zeleninového vývaru
1 velká bílá cibule
3 stroužky česneku
4 lžíce řepkového oleje
2 lžíce červené papriky
1 lžíce majoránky
2 lžíce hladké mouky či nějaké bezlepkové na zahuštění, já použila instantní ovesnou kaši, abych nemusela polévku dlouho vařit
špetka pepře, sůl
Postup:
Na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli. Přidáme na větší kusy pokrájenou hlívu a společně chvíli restujeme. Zasypeme moukou, paprikou a zalijeme vývarem. Necháme vařit 20 minut, aby se mouka uvařila, pokud zahušťujeme instantní kaší, která se nemusí vařit, tak pouze povaříme hlívu s paprikou asi 10 – 15 minut a na závěr vmícháme kaši do požadované hustoty. Přidáme všechno zbývající koření, česnek, společně prohřejeme
a podáváme.
Dobrou chuť s dobrým jídlem přeje Pet :-)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)