Koblížky se skořicovým sypáním a džemem
Doba přípravy koblížků je asi 30 minut, je středně náročná.
Ingredience:
250 g bílého jogurtu
3 lžíce slunečnicového oleje
1 lžíce cukru moučka
3 sklenice hladké mouky
špetka soli
1/2 lžičky jedlé sody
1 vejce
olej na smažení
2 balení skořicového cukru
200 g Extra džem Hamé Jahoda
Postup:
Jogurt, vejce a cukr dejte do mísy a promíchejte. Poté přidejte olej, sůl, sodu a prosátou mouku. Vypracujte hladké těsto, které se nelepí. Dle potřeby dosypávejte hladkou moukou. Těsto rozdělte na několik částí a každou rozválejte na plát silný cca 1-1,5 cm. Sklenicí vykrajujte kolečka a menší skleničkou nebo vykrajovátkem z nich vykrojte střed. Takto připravené koblížky smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje z obou stran dozlatova. Usmažené koblížky dejte na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného tuku. Poté obalte ve skořicovém cukru a namažte Extra džemem Hamé Jahoda.